gussia Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 20.10.04, 17:22 hej! juz dodałam swój głos !!!! Wyslałam również informacje o tej akcji do znakomych więc mam nadzieję, że osiągniemy upragniony cel !!! gussia Odpowiedz Link Zgłoś
ze.srubka.i.z.precelkiem Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 30.10.04, 17:09 podpisane, bonobo, nie martw sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 05.11.04, 07:32 Podpisane, podane dalej i ...hop na pierwszą stronę! Gdyby nie Ty, nie wiedziałabym o akcji, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip dla wszystkich co podpisali, nagroda sie nalezy 05.11.04, 15:28 kalendarzyk jak wydrukuje to kazdemu kopie za darmoche wysle forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=17328312 a moze taki o foczkach wam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 08.11.04, 15:37 Wiadomość z dnia dzisiejszego. Listę podpisało 48.889 !! No ruszcie się, już niewiele brakuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 08.11.04, 23:43 agata.balu napisała: > Wiadomość z dnia dzisiejszego. Listę podpisało 48.889 !! No ruszcie się, już > niewiele brakuje!! podpisałam Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 09.11.04, 03:11 Jak rozumiem lamo misie cię mniej interesują? A ch[erubin] ci w d[rzwi]... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 W listopadzie 25 wpisow z Polski. Razem juz 48.000 12.11.04, 17:04 www.bezdomne-zwierzaki.most.org.pl/akcje/foki/foki.html Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Jeszcze tylko do 12 grudnia 25.11.04, 18:45 Jeszcze tylko do 12 XII mozesz podpisac petycje RATUJMY FOKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian ja tez petycje podpisalem i wyslalem 25.11.04, 18:50 taka w ktorej zwiekszenia limitu sie domagam Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 25.11.04, 19:56 zrobione...i wyslane do wszystkich znajomych.....napewnoi nam sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 :) 26.11.04, 00:02 cała moja rodzina sie wpisała ....napewno nam sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: :) 26.11.04, 12:26 a co ma sie wam udac? zeby na foki przestali polowac? pomarzyc sobie mozesz, hehehe a ja cie zapewniam, ze nie przestana Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 26.11.04, 17:24 bonobo44 zajrzyj na stronke! zobacz ile wpisow jest od wczoraj:)suuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 8) ogromne, ogromne dzieki, mama22 27.11.04, 16:02 Chyba jeszcze sie nie zdarzylo, zeby niemal komplet wpisow (24 na 25) w kolejnej odslonie petycji pochodzil z Polski, a tak bylo przedwczoraj 8) i wciaz sa nowe - to wszystko Twoja zasluga - ogromne, ogromne dzieki Wam wszystkim!!! Jesli nam sie powiedzie, trudno sobie wprost wymarzyc lepszy prezent gwiazdkowy na te i wszystkie nastepne Swieta 8) 8)bonobo44 Odpowiedz Link Zgłoś
rys_ka Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 26.11.04, 18:32 też już się podpisałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lulinka Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 27.11.04, 17:48 oczywiście podpisałam petycję!!!!!!!!!nie zabijajmy zwierząt!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 27.11.04, 23:56 hej Wam:) pisze do Was wszystkich -do tych co juz sie podpisali (i do tych co jeszcze nie!) namowcie swoich bliskich do podpisania sie:) wystarczy ze mają swojego maila-przeciez moga oddac glos z waszego komputera- ja "namowilam" wszystkich domowników a nawet(prawie) całą moja rodzinke! musimy osiagnąć ten wynik-prosze Was! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Ponad 150 z ponad 600 wpisow w listopadzie z PL ! 01.12.04, 00:37 W listopadzie udalo mi sie zliczyc 156 podpisow pod petycja z samej tylko Polski!!! (Swobodnie moglem przy tym przegapic z 44 podpisy.) Razem w ciagu miesiaca podpisalo ja 620 osob z calego swiata. Tzn. ponad 25% (1/4 - 1/3) to Wasze, kochani, podpisy ! Dziekuje Wam za to ogromnie 8) Wierze, ze nasze starania odniosa oczekiwany przez nas wszystkich skutek! Szkoda, ze reszta swiata (poza USA) nie jest rownie aktywna (oceniam laczny nasz udzial w tej petycji nawet na blisko 2000 podpisow). Gdyby kazdy kraj zlozyl ich "tylko" tyle, to pod petycja widnialoby dzis dobrze ponad 500.000, a nie "zaledwie" 48.376 podpisow. 8)bo44 Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 02.12.04, 02:46 hej:) zalozylam wątek o fokach chyba na 11forach...jutro znowu "popracuje" a wy pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś
julkaa Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 03.12.04, 19:11 Podpisałam i porozsyłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Okolo 150 wpisow z 200 ogolem w grudniu z PL ! ! ! 04.12.04, 20:20 Tzn. 3/4 podpisów pod petycja zlozonych w ciagu pierwszych 4 dni grudnia pochodzi z Polski... to dzieki Wam jest szansa, ze do 12 grudnia przekroczymy liczbe 49.000 (brakuje do niej jeszcze 400 podpisow 8) Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: Okolo 150 wpisow z 200 ogolem w grudniu z PL 07.12.04, 00:05 no to jeszcze raz do gory! Jeszcze tylko kilka dni. _______________________________________________ Tylko merdania psiego ogona nie mozna kupic za pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 07.12.04, 22:56 Czy, jeżeli się uda zebrać te podpisy, to oni naprawdę przestaną dręczyć te zwierzęta? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 08.12.04, 12:51 alez oczywiscie juz w parlamencie radza co maja czynic jak ludziska te podpisy zbiora i wiesz, nawet sam Martinek osobiscie, te podpisy liczy i za glowe z niedowierzaniem sie chwyta p.s. oni tych fok nie drecza, tylko zabijaja Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 10.12.04, 21:43 Dziękuję za pełną odpowiedź na (odp.) poziomie. Wiesz co, ja nie mogę mieć pretensji do ludzi którzy zabijają zwierzęta np.żeby przywrócić lub utrzymać równowagę w przyrodzie na jakimś terenie. Na fokach sie nie znam, może trochę to wina mojego zaniedbania. Bo powiedzmy, że jest ich za dużo, pewnego gatunku. I trzeba wyeliminować ich nadmiar, zmniejszyć liczbę na terenie Kanady. Tylko jeśli o to chodzi, dlaczego robi się to bez poszanowania tych zwierząt, dręcząc je i torturując w okrutny sposób, zabijając niemowlęta na oczach matek itd. Wiesz co, tu żadne tłumaczenie nie przejdzie. Zabijać można inaczej. Tak samo jest z polowaniem np.na jelenie, czy niedźwiedzie. Wybacz, nie znam się na tym, ale myślę że polowania kontrolowane mają sens: faceci z problemem nadmiaru pewnych hormonów wyszaleją się w lesie (ale jestem gość - zobaaaczcie, co ustrzeliłem!) a przy okazji równowaga w przyrodzie jest jako tako zachowana (inna rzecz że zaburzenia tej równowagi też powstają z winy człowieka). I z tego co usłyszałam od pewnego myśliwego ludzie ci szanują zwierzęta. A w Kanadzie fok się nie szanuje. Dręczy się je. Nie można sie na to zgadzać. Jeśli się mylę i ktoś chciałby mi coś wyjaśnić, to bardzo proszę. Jeszcze do ontariana: świnia jeszcze żywa wrzucona do wrzątku - to zabijanie, czy dręczenie? Ktoś, kto to robi z pewnością powie, że ona i tak już PRAWIE nie żyje. Podobnie jest z tymi fokami. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Jestem zrozpaczony i zalamany 11.12.04, 20:30 Dorzuciłam trzy podpisy, dziś dorzucę czwarty pozdrawiam Pi Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Ponad 202 z PL z 404 w grudniu - DZIS KONIEC !!! 12.12.04, 16:55 Jeszcze tylko dzis mozesz podpisac petycje RATUJMY FOKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Ponad 202 z PL z 404 w grudniu - DZIS KONIEC 13.12.04, 08:07 Jestem zrozpaczona i załamana! Co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Ponad 202 z PL z 404 w grudniu - DZIS KONIEC 13.12.04, 14:08 kasiula.m napisała: > Co teraz? nic, a co ma byc? trzesienie ziemi? a moze jakis inny kataklizm? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Ponad 226 z PL z 452 w grudniu ! Co teraz? 13.12.04, 18:50 kasiula.m napisała: > Jestem zrozpaczona i załamana! Co teraz? Nie rozpaczaj... petycja jest wciaz jeszcze otwarta. Najwyrazniej organizatorka daje jej jeszcze troche czasu (zapewne ze wzgledu na kwestie organizacyjne wlasnie - petycja jest bardzo obszerna, wydrukowana zajelaby jakies 2 tysiace stron) - byc moze chce, zeby liczba podpisow przekroczyla przynajmniej 49.000... albo zblizyla sie maksymalnie do okraglych 50 tys... chociaz - moim zdaniem - dotychczasowe 48,852 podpisow to tez juz wieeelki sukces... (to chyba jedna z najliczniej podpisywanych petycji na tym serwisie, jesli nawet nie rekordowa) 8)bo44 Odpowiedz Link Zgłoś
ulatur Re: Ponad 226 z PL z 452 w grudniu ! Co teraz? 14.12.04, 21:58 Skoro jeszcze aktualne to podpisałam - zgodnie z instrukcją.Tym razem chyba się udało(nr48.871).Już kiedyś chciałam ale coś nie wyszło.Pozdrawiam -Ula Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 o co chodzi???????????????? :( 17.12.04, 10:17 dwa dni temu bylo ponad 48.000 a dzisiaj 45.000 hmmmm....nie rozumiem>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: o co chodzi???????????????? :( 17.12.04, 12:14 Przypuszczalnie jest to wynik owych poczynan "organizacyjnych", o ktorych wspominalem. Moze to byc np. wynik odrzucenia powtornych wpisow tych samych osob. Zapewne zauwazyliscie, ze procedurze podpisywania petycji towarzyszy niepenosc co do tego, czy nam sie udalo skutecznie ja wypelnic (lista z naszym wpisem pojawia sie z opoznieniem kilkudziesieciu minut). Dlatego niektorzy dla pewnosci wypelniaja formularz powtornie. Stad zapewne zdublowane wpisy, ktore organizatorka petycji zdecydowala sie zapewne usunac przed jej przeslaniem do adresatow. A 45.000 to i tak srednio ponad 2 razy wiecej niz uzyskuja najbardziej nawet popularne petycje na tym serwisie !!! Pozdrawiam serdecznie wszystkich sygnatariuszy 8)bo44 Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczuria Re: o co chodzi???????????????? :( 17.12.04, 12:32 no dobra, a jeśli przy kompie domowym urzęduje kilkuosobowa rodzina - to wpisać sie może tylko jeden klient. Następni sa traktowani jako ta sama osoba. To jest nieco pokręcone Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: o co chodzi???????????????? :( 17.12.04, 15:29 jaszczuria napisała: > no dobra, a jeśli przy kompie domowym urzęduje kilkuosobowa rodzina - to > wpisać sie może tylko jeden klient. Następni sa traktowani jako ta sama > osoba. To jest nieco pokręcone mam nadzieje, ze tak nie jest 8( (wyróżnikiem jest tu raczej dzialajacy odrebny dla kazdego czlonka rodziny adres e-mailowy, na który otrzymuje sie potwierdzenie + imie i nazwisko; wczesniej sugerowalem, ze jest to konieczne, zeby w ogole mozna sie bylo wpisac rodzinnie z tej samej lokalizacji; byly to jednak moje wlasne domysly, a teraz juz troche za pozno, zeby zawracac glowe organizatorce) bedzie mi podwojnie przykro, gdy okaze sie, ze istotnie zawalilem w tym wzgledzie 8( Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: bonobo 17.12.04, 15:59 jest możliwość rozwinięcia całej listy?Znaczy, żeby zobaczyć nazwiska wszystkich, którzy się wpisali.Ja z jednego ip wpisałam się dwukrotnie, pod dwoma loginami, więc jestem ciekawa czy istnieją oby dwa wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: bonobo 17.12.04, 20:17 Chyba tylko czesciowo mialem racje - rzeczywiscie bez problemow przyjmowany jest tylko jeden wpis z danej lokalizacji (z jednego komputera); w celu podpisania przez inna osobe korzystajaca z tego samego komputera trzeba skorzystac ze wskazanego linku <<... If you are not John Doe , please click here to sign the petition." Click on that link...>> Oddzielny e-mail nie ma tu zatem wiekszego znaczenia, wbrew moim wczesniejszym sugestiom. Inna sprawa, ze mam wrazenie, ze regule te wprowadzono niezbyt dawno wlasnie po to, zeby cos zrobic z tymi dublujacymi sie (przypadkowo przy wprowadzaniu) podpisami. Zatem wiele zdublowanych podpisow wczesniejszych moglo zostac dopiero obecnie skasowanych. "3. How can others in my family sign a petition on the same computer? To preserve the integrity of the petition and to prevent inadvertent re-signs, we block multiple signatures from individual computers. If more than one person is signing from a single computer you may see a note that says "Oops! Hi John Doe! Our records indicate you have already signed this petition. If you are not John Doe , please click here to sign the petition." Click on that link, to enable another person sharing your computer to sign. Even if no one else uses your computer, you may still see that message if the link you clicked to view the petition was forwarded to you by someone who copied the url of the page after signing the petition. In this case, our database might think you have already signed. As noted above, just click the link to sign the petition. Please do not sign more than once. Duplicate signatures will NOT be delivered and may cause our system to permanently block you from signing additional petitions. " www.thepetitionsite.com/petitionfaqs.html bo44 PS.: Pod tym samym linkiem znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Czy mozna zobaczyc wszystkie podpisy? 17.12.04, 20:47 Okazuje sie, ze moze to zrobic tylko wlascicielka (organizatorka) petycji. Nawet ona jednak nie dostaje pelnej informacji (nie otrzymuje naszego adresu i adresu e-mail). My mozemy zobaczyc co najwyzej ostatnie 25 wpisow. 14. How can I see all the signatures? www.thepetitionsite.com/petitionfaqs.html "Unless you are the owner of the petition, you can only see the most recent 25 signatures. Only the owner of the petition has access to all the signature information." Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Johny Mnemonic 19.12.04, 11:39 Ta petycja to nie jest forum dyskusyjne - to demokratyczny w pelni swiadomy lobbing na rzecz okreslonego celu. Poparty wlasnym podpisem i prawidlowymi danymi personalnymi. Nic dziwnego, ze wszystkie wpisy typu "45,487 12:29 am PST, Dec 18 Johny Mnemonic Odpowiedz Link Zgłoś