ap77 16.10.04, 19:20 Skad to sie bierze u psa? Nie jest to raczej zapalenie spojowek, tylko takie "spioszki" w oczkach. od dwoch dni pojawiaja sie tez w ciagu dnie, a nie rano, po snie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert.flasz Re: Ropa w oczkach? 16.10.04, 19:42 Alergia, zapalenie spojówek, urazy, grudkowe zapalenie "trzeciej powieki", jakieś sprawy wrodzone lub uwarunkowane rasą...................................... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: Ropa w oczkach? 17.10.04, 12:05 Jeśli pies nie drapie się po oczach, nie próbuje ich ocierać to możesz jeszcze poobserwować, jeśli zaczyna go to swędzieć, idź do weta, lepiej to skonsultować, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: Ropa w oczkach? IP: *.idea.pl 17.10.04, 12:26 Na razie nic sie nie dzieje, poza "śpioszkami" non-stop. Zaczne przecierać rumiankiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Ropa w oczkach? 17.10.04, 18:24 Możesz też przemywać roztworem soli fizjologicznej (dostępny w zwykłych aptekach, nie pamiętam ceny, ale niedrogi). Kupowałam to kiedyś dla mojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Ropa w oczkach? IP: *.chello.pl 17.10.04, 20:46 Od rumianku lepszy jest świetlik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Ropa w oczkach? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 18.10.04, 10:23 W lecznicach maja taki ziolowy plyn do przemywania oczu, zapomnialem jak sie nazywa, ale zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: Ropa w oczkach? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 18.10.04, 10:30 tego rodzaju ropa bierze się z najcześciej 2 przyczyn (jeżeli oczywiście nie na żadnych chorób oczu): 1. jeżeli dajesz piskowi kości - szczególnie wieprzowe 2. ma długie kudły i notorycznie wchodza mu w oczy. ja mam yorka któremu właśnie sierść wchodziła do oczy, pomogło związanie kudełków gumką. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś