Dodaj do ulubionych

gdzie kupić taki DYNKS ??

IP: *.aster.pl 18.10.04, 16:38
chodzi mi o wałek pokryty taśma klejąca ułatwiający ściąganie sierści z
ubrań. Pytałem w sklepach dla zwierząt, szukałem w supermatketach. Zero
skutku. To coś wygląda jak wałek do malowania ścian ale jest taśmą klejąca
pokryte, można ją zdzierać, jak pokryje sie sierścią.Mam już specjalną
" szczotkę " do tego, ale z ubrań ciemnych i o fakturze POLARU nie sposób
pozbyć się sierści. Proszę o pomoc.!
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 18.10.04, 16:42
      zobacz w MINI-MALU (są u was takie sklepy?), poszukaj jeszcze raz po
      supermarketach na stoiskach z produktami firmy FACKELMAN
      • Gość: sierściak Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? IP: *.aster.pl 18.10.04, 16:46
        mieszkam w W-wie. Nie wiem, gdzie sa sklepy mini-malu...może tu są ? wiesz
        może, gdzie? Pytałem już we wszelkich miejscach logicznych o ten DYNKS. Patrzą
        na mnie i chyba nie wiedzą, o co pytam :((
        • pierozek_monika Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 18.10.04, 17:10
          nie mieszkam w Warszawie, ani nawet okolicach warszawy.
          Ale swoją drogą to dziwne, że nie możesz tego dostać. Popatrz też w sklepach na
          tych stoiskach FACKELMANNA za taką gumową rolką na rączce - równie dobrze
          zbiera sierść, i jest trwalsza.
        • zielony_listek Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 10:06
          Hm, co do Warszawy, to kiedys takie rolki wymienne (kilka czy kilkanascie w
          worku foliowym) bywaly w Macro, ale juz ze 2 lata do Macro nie jezdze, wiec
          teraz moze nie byc. jesli ktos z Twoich znajomych bywa w Makro to moze warto
          poprosic zeby zerknal.
          Pozdrawiam
          zielony_listek
          • Gość: sierściak Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? IP: *.aster.pl 19.10.04, 13:37
            dziekuję Zielonemu Listkowi za odpowiedź na temat.:))
            • Gość: zielony_listek Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? IP: 212.160.172.* 19.10.04, 15:16
              Prosze bardzo :-)
              A swoja droga ja mam jeden dyzurny polar "psi" i przy wyjsciach/wyjazdach z
              psem glownie jego uzywam. Nie czyszcze go z siersci prawie wcale (czasem
              odkurzaczem przejade). Piore go normalnie z innymi rzeczami, siersc go sie tak
              trzyma, ze na inne rzeczy podczas prania i tak nie przechodzi.
              Pozdrawiam
              zielony_listek
    • pierozek_monika tu kupisz! 18.10.04, 17:12
      www.eti.com.pl/?q=cat&id_cat=28
      • Gość: sierściak Re: tu kupisz! IP: *.aster.pl 18.10.04, 17:20
        Dzięki Moniko! - rozumiem, że jest to tylko sklep virtualny? Nigdy nic tym
        sposobem nie kupowałem. Czy to bezpieczne? czy trzeba kupić za pomocą karty
        płatniczej? Dziękuje za pomoc !! :)) i ślę uśmieszki dziękczynne.
        • pierozek_monika Re: tu kupisz! 18.10.04, 17:26
          www.eti.com.pl/?q=stat&str=pomoc#zaplata
          z tego co rozumiem płacisz za pobraniem. Kurier dostarcza ci przesyłkę, czy też
          na Poczcie odbierasz i dopiero płacisz. Ja w ten sposób korzystam z księgarni,
          dostaję to, co zamówiłam. Poczytaj wszystkie warunki zakupu.
          • Gość: szczęśliwsierściak Re: tu kupisz! IP: *.aster.pl 18.10.04, 17:31
            dzieki !!! jesteś kochana, Moniko. I to nie tylko przeze mnie, szczęśliwego
            sierściaka.;))
            • pierozek_monika Re: tu kupisz! 18.10.04, 17:35
              proszę uprzejmie (chociaż jednego dziś nie wkurzyłam! ;) )
            • lena_zienkiewicz Re: tu kupisz! 18.10.04, 17:48
              Gość portalu: szczęśliwsierściak napisał(a):

> dzieki !!! jesteś kochana, Moniko. I to nie tylko przeze mnie, szczęśliwego
              > sierściaka.;))

Bogie, człowieku, ty nawet se sprawy nie zdajesz jak ona potrafi wkurzyć!!
              • pierozek_monika Re: tu kupisz! 18.10.04, 17:54
                jednym słowem - MIAŁ SZCZĘŚCIE, którego Ty nie miałaś :DDDDDDDD
                • lena_zienkiewicz Re: tu kupisz! 18.10.04, 17:58
                  eeetam, nie chodzi o mnie, tylko o inncyh, którzy cię otaczają.Do mnie milutka
                  jesteś, bo wiesz, że zawsze szczotkę do odsierściania pożyczę :PPPP
                  • pierozek_monika Re: tu kupisz! 18.10.04, 18:04
                    ty mi pożyczysz szczotkę, ja tobie gumową rolkę pożyczę - a nigdy nie pytam do
                    czego używasz.........
                    • lena_zienkiewicz Re: tu kupisz! 18.10.04, 18:06
                      zaraz mędrzec pejsaty usunie ten wątek , bo uzna go za niezgodny z etyką, tfu,
                      netykietą.

A kij mu w oko :)
                      • pierozek_monika Re: tu kupisz! 18.10.04, 18:08
                        rolka - nie kij
                        • lena_zienkiewicz Re: tu kupisz! 18.10.04, 18:14
                          rolką to by miała przyjemność, a przecież ma ją codziennie ze strony vipa (i
                          nawzajem).Bez przesady, koniec z przyjemnościami, kij to mu chociaż jelita
                          porozrywa.
                          • lena_zienkiewicz Re: tu kupisz! 18.10.04, 18:15
                            miał, oczywiście.
                            • pejsaty do lenki 18.10.04, 18:28
                              lenka znajdz se chlopa, bo widze ze ci czegos brakuje. niestety wszystkiego nie
                              da sie zalatwic wirtualnie...
                              • comma Do "opiekuna" 18.10.04, 18:30
                                Pana rola na tym forum polega na czyms innym, niz pisaniu idiotyzmów.
                                • pejsaty Re: Do "opiekuna" 18.10.04, 18:37
                                  sa dwie szkoly. jedna mowi: "aes powinien z pokora znosic wszystko co pisza do
                                  niego uzyszkodnicy, chocby byly to najwieksze bzdety niezwiazne w niczym z tym
                                  co dotyczy forum i nie odpowiadac im, a jak juz to ze slodkim usmiechem niczym
                                  hostessa na promocji". druga szkola mowi natomiast: "a ch... z pierwsza
                                  szkola". zgadnij comma, ktora szkole wybieram.
                                  ps mozecie doniesc tebemu na niedobrego pejsatego, kto pierwszy ten lepszy!
                                  czas start!
                                  • comma Re: Do "opiekuna" 18.10.04, 18:44
                                    Prosze pana na swoim prywatnym forum moze pan sobie robic co panu sie zywnie
                                    podoba. To jednak panskim prywatnym nie jest. Jako moderator powinien pan
                                    usuwac posty naruszajace regulamin i netykiete a panskie prywatne zdanie na
                                    temat tego co pisza ludzie powinno zostac panskim prywatnym zdaniem. Mnie ono w
                                    najmniejszym stopniu nie interesuje. Ma pan forum o moderacji, gdzie moze pan
                                    do woli plakac, ze na pana donosza. Tu nie jest na to odpowiednie miejsce.
                                    • pejsaty odpowiedz i mala prosba 18.10.04, 18:56
                                      wyrazam w tym momencie tylko swoje wlasne zdanie. gdy wystepuje sluzbowo, mam
                                      login na czerwono. to ze jestem tu aesem nie oznacza, ze mozna obrazac mnie
                                      bezkarnie. oczywiscie moglbym powyzsze wypowiedzi lenki wykasowac, bo nie maja
                                      one zadnego zwiazku z tematem tego watku, ale wole dac jej do zrozumienia, ze z
                                      takimi jak ona moge sobie poradzic bez uciekania sie do przewagi jaka daje mi
                                      mozliwosc uzywania narzedzi moderatorskich na tym forum.
                                      w sumie to wolalbym kontynuowac podobne dyskusje na innym forum, jesli juz
                                      panie sa az tak bardzo spragnione mego towarzystwa (coz dzentelemn nie odmawia
                                      kobietom tej odrobiny uwagi), a to forum zostawic w spokoju - niech ludzie
                                      rozmawiaja tu sobie spokojnie o ZWIERZETACH.
                                      • comma Watpie czy panie sa spragnione pana towarzystwa 18.10.04, 19:08
                                        Znaczenie slowa dzentelmen prosze sprawdzic w slowniku wyrazow obcych i sie nie
                                        osmieszac. Chyba, ze pan to lubi. Nie wnikam. Jesli ma pan do mnie jakies
                                        pytania, uwagi, sugestie - mam skrzynke e-mailowa. Narzedzi moderatorskich
                                        prosze uzywac zgodnie z ich przeznaczeniem a nie w stronniczy sposób. Zegnam.
                                        • pejsaty Re: Watpie czy panie sa spragnione pana towarzyst 18.10.04, 19:18
                                          ciesze sie, ze choc raz w czyms sie zgadzamy - wzajemne towarzystwo nas nie
                                          bawi. moge ze swej strony obiecac, ze pierwszy inicjowac rozmow z paniami nie
                                          bede ani wzywac nickow pan nadaremno. bylbym zaszczycony gdyby i panie
                                          zechcialy zachowac sie tak samo w stosunku do mnie. sluga wasz unizony.
                                          • comma Wystarczy jesli 18.10.04, 19:26
                                            bedzie pan rzeczywiscie opiekowal sie forum. Zadnych innych uslug ani obietnic
                                            z pana strony nie oczekuje i nie porzebuje.
                                  • Gość: Agata Re: Do "opiekuna" IP: *.bis.krakow.pl / 81.21.194.* 18.10.04, 23:16
                                    Panie pejsaty własnie doniosłam!! Jeszcze nim Pan łaskawie udzielił pozwolenia!!
                                    • pan_pndzelek Re: Do "Agaty" 19.10.04, 09:17
                                      Gość portalu: Agata napisał(a):
                                      > Panie pejsaty własnie doniosłam!! Jeszcze nim Pan łaskawie udzielił
                                      pozwolenia!

A mamusia cię nie uczyła co się robi z donosicielkami? Wstyd! Łby się im głupie
                                      goli... To jak chcesz? Na krzyż czy na glacę?
                              • lena_zienkiewicz Re: do lenki 19.10.04, 08:44
                                oj nie mieszaj tutaj mojego życia prywatnego, bo żadnych wniosków z tego nie
                                wyciągniemy :)
                                • edzioszka Dziewczęta: 19.10.04, 10:12
                                  może byście się zaczęły hobbyzować czymś pożytecznym: szydełkowaniem,
                                  hafciarstwem, robótkami na drutach albo domowym wypiekiem pieczywa? (panom polecam np. majsterkowanie) - przynajmniej zajmiecie czymś
                                  łapki i przez czas jakiś nie będziecie klepać bez sensu w klawiaturę,
                                  wymyślając kolejne roszczenia (do których nawet nie macie podstaw) albo
                                  wałkując do znudzenia te same tematy.. choćby moderator czuwał po nocach niczym
                                  westalka strzegąca wiekuistego ognia, nabawił się reumatyzma (albo nawet
                                  gruźlicy) oraz przewiewnego uśmiechu (zęby przeżarte szkorbutem), walczył ze
                                  znużeniem wypijając kilkanaście kaw (ryzyko wcześniejszego zawału albo CHNS) i
                                  tak jego starania zanegujecie (wniosek: nie warto się wysilać?).. krzynę luzu
                                  Jejmościanki! Wasz Drogi Opiekun nic nie musi - to, że ma chęć poświęcić swój
                                  wolny czas na dyskusje z Wami i adminowanie forum jest jego dobrą wolą, nie
                                  obowiązkiem :)

PS. wyjątkowo zgodzę się z Frędzlowatym: nie lubię donosicielstwa..

i przypominam (po raz n-ty): dyskusje o moderacji prowadzimy na FoM :)

• lena_zienkiewicz Re: Dziewczęta: 19.10.04, 10:27
                                    twardzioszka, zajmij się gotowaniem obiadu i przestań łazić za pejsatym, bo to
                                    już zakrawa na jakieś zboczenie
                                  • comma Swoje "życzliwe" rady niech pani stosuje do siebie 19.10.04, 10:30
                                    Jeśli nie rozumie pani po co istnieje prawo i jego przepisy, może rzeczywiście
                                    lepiej oddać komputer do komisu a rozbiegane paluszki ukoić szydełkowaniem.
                                    Idiotyczną dyskusję sama pani nakręca, nie wiedzieć po co. Jeśli dla
                                    pseudoopiekuna moderacja, jest takim problemem, niech da sobie spokój, skoro i
                                    tak mu za to nie płacą, a nikt jego "wysiłków" nie docenia. Możecie sobie
                                    państwo nawazajem pieczywo wypiekać, czyż to nie urocze? I szkorbutem nie
                                    grozi. I przypominam pani - na forum o moderacji się o moderacji dyskutuje.
                                    • edzioszka hihi 19.10.04, 10:39
                                      1. nigdzie nie łażę, bo jestem u siebie
                                      2. jestem zboczona (kryjcie się!)
                                      3. umysłowa (a nie jakiś fizol - kiedyś się tak mówiło na absolwentów AWF)
                                      4. dziękuję, iż zareagowałyście dokładnie tak jak przewidywałam, z samego rana
                                      wprawiając mnie w dobry humor :)

wełyke spasybi :)
                                      • comma Forum Humorum i Wróżbiarstwo - tam znajdzie pani 19.10.04, 10:48
                                        rozrywkę i uznanie dla zdolności jasnowidzenia. O zboczeniach na forum
                                        Psychologia dysktutują A administrator, to osoba zarządzająca siecią
                                        komputerową. To czym pani wraz z kolegą usiłujecie się zajmować z żałosnymi
                                        efektami, nazywa się moderacją.
                            • Gość: VIP-1 [...] IP: *.cwshs.com 18.10.04, 18:40
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • misiania Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:14
      ale fajoski wątek, hyhyhy
      • comma Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:25
        Nieprawdaż? Dowiesz się gdzie kupić dynks i jeszcze parę innych ciekawostek :-)
        • misiania Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:26
          aha. np. edzioszka jak się zarumieniła.
          • edzioszka Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:32
            to po degustacji wspomnianego dynksa.. smakuje jak jabcoczek ;)
            • comma Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:35
              A ze względu na obecność włosia zapewne mile łechce podniebienie? :-)
              • edzioszka Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:38
                u nas dynksem się zowie "markowe" trunki - z nimi się mi to słowo kojarzy :)
                • misiania Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:51
                  a dla mnie tam dynksem to właściwie można nazwać każdy cyngwajs.
                  • comma Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:57
                    A co w takim razie z cwancykatorem? (już naprawdę więcej nie będę...)
                • comma Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 11:56
                  A u nas bełt, pryta lub jabol. A żeby nie było, żem wredna i czepliwa, to Ci
                  napiszę, że lubię forum o słowach. I zleźmy już z tego wątku pani moderator, bo
                  się jak trollice zachowujemy, a to nieładnie i nie netycznie. :-)
                  • pierozek_monika hmmm To gdzie kupić taki DYNKS ?? b/t 19.10.04, 11:58
                  • edzioszka Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? 19.10.04, 12:15
                    dzięki, jestem związana emocjonalnie z dzieckiem mym pierworodnym.. cieszę się,
                    iż odnalazłyśmy płaszczyznę porozumienia i przychylam do trafnych wniosków :)

załączam uścisk łapek od trzech naszych psiaków (żeby nikt się nie czepiał, iż
                    o źwierzach nie rozmawiamy) ;)
                    • mysiam1 Łomatko... 19.10.04, 14:18
                      ...omijałam cały dzień ten wątek popukując się w głowę, ile też można wymieniać
                      poglądów na temat DYNKSÓW do zbierania sierści, a tu takie
                      facecje....nonononono.... ;-))))))
                  • Gość: VIP-1 Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? IP: *.cwshs.com 19.10.04, 12:33
                    comma napisała:

> A u nas bełt, pryta lub jabol. A żeby nie było, żem wredna i czepliwa, to Ci
                    u was to bimber pedzony w beczce po sledziach chlejecie
                    bo po glupiego belta 2 dni wozem
                    do najblizszego sklepu GS trzeba jechac

> napiszę, że lubię forum o słowach. I zleźmy już z tego wątku pani moderator,
                    bo
                    >
                    po cos tu w ogole zwloki swe przyciagnela?

> się jak trollice zachowujemy, a to nieładnie i nie netycznie. :-)
                    ty nie tylko sie tak zachowujesz, ty nia jestes
    • Gość: m.pw Re: gdzie kupić taki DYNKS ?? IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 17:14
      w desperacji mo|na u|yc zwyklej tasmy klejacej - nawinac na reke klejem do góry
      i reka czyscic ubranie. Dobrze tez dziaB "zgrabianie" wilgotn gabka lub reka.
      Tak robie gdy akurat mi sie konczy. Walek gdzies niedawno widzialam w jakims
      nieduzym sklepie chem lub na targu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka