Dodaj do ulubionych

Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie?

15.12.04, 11:48
najlepszy byłby taki, który pochłonie ten wszędobylski zapach kocich
siuśków...

jaki kupujecie dla swoich pupili? wypróbowałam parę, zbrylają się ale je czuć!

może polecicie jakiś naprawdę wart zakupu?
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 12:33
      wielokrotnie tu zachwalano cat's best silikonowy ale on trochę dużo kosztuje.
      Ja kupuję Benek compact i jestem zadowolona - zbryla się ładnie, ale nie
      przymcementowuje do kuwety jak inne. Bezzapachowy ale siuśków nie czuć, bo po
      poprostu często sprzątam. Próbowałam też używać zapachu do żwirka, ale
      przeszkadza mi on. Wcale mi się ten zapach nie podoba.
      • mysiam1 Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 13:20
        Cat's Best Eko Plus jest dobry, bo można go spuszczać w wc, ale moim zdaniem
        niezbyt praktyczny, bo w łopatce do kuwety są zbyt małe szpary, żeby go
        odsiewać. "Benki" zbrylające są niezłe, ale trzeba je pakować do woreczka i
        wyrzucać, co dla właściciela domu jednorodzinnego jest kłopotliwe, bo zapełnia
        zbyt szybko kubeł na śmieci ;-). Żeby nie było zapachu, trzeba sprzątać każdą
        kupe kocią, a grudki "siuśkowe" przynajmniej raz dziennie. No, i zastanowić się
        nad kastracją, jeśli dotąd jej nie było ;-).
        • voluptas Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 14:06
          Benek jest rzeczywiście świetny, ale niestety dla mnie zbyt drogi - przy 3
          kociskach. Ja kupuję po prostu Carrefourowego "Szczęśliwego kota" i sprzątam
          codziennie - w domu nie czuć ani pół kota ;) Niestety, jeśli chodzi o zbrylanie
          i sukcesywne wyprzątanie kuwet Benek jest bezkonkurencyjny, przy 1 kocie też bym
          go kupowała.

pozdrawiam
          • pierozek_monika Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 14:19
            Mam dwa koty ale widzę, że są duże różnice w cenie pomiędzy sklepami - ja
            kupuję w hurtowni 10 litrów za 19 złotych.
            Ale w carrefour'rze jest też dobry żwirek i tani - bodajże hilton compact
    • ontarian Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 13:59
      naucz go do klozetu robic
      • czarna_wdowa2 Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 14:31
        strony.koty.pl/pzfkotyrasowe/polska.html
        to wbrew pozorom, dobry pomysł
      • szamaniasty Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 15:06
        ty już się nauczyłeś?
        • ontarian Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 15:39
          szamaniasty napisał:

> ty już się nauczyłeś?
          tak, i nawet w przeciwienstwie do ciebie
          ze spuszczaniem wody nie mam problemu
          w zwiazku z czym, smrod po mnie nie zostaje
          • albert.flasz Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 15:46
            ontarian napisał:

> tak, i nawet w przeciwienstwie do ciebie
            > ze spuszczaniem wody nie mam problemu
            > w zwiazku z czym, smrod po mnie nie zostaje

To Twoje smrody są rozpuszczalne w wodzie? Choroba, co Ameryka - to Ameryka!
          • szamaniasty Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 16:15
            No to tylko pogratulować. :) Może jednak jeszcze nadejdą te czasy, że biedny ontarian żyjący w poczuciu niższości zacznie myśleć.
            Ehhhh, żyję w utopii (nie - utopia to nie jest kraj :) ).
            • ontarian Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 16:23
              szamaniasty napisał:

> tarian żyjący w poczuciu niższości zacznie myśleć.
              a to ty myslec potrzebujesz, zeby sie wysrac?
              • szamaniasty Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 16:42
                Jak widać zrozumienie sensu moich postów zdecydowanie przerasta jeszcze twoje możliwości inelektualne. Jakoś mnie to nie dziwi. :)
                • albert.flasz Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 16:47
                  Człowieku, o co Ci chodzi? Wyjeżdżał za ocean - to go nauczyli korzystać z
                  amerykańskich wynalazków, żeby obciachu nie robił; nauczył się - to się cieszy;
                  cieszy się - to musi się wszystkim pochwalić - a Ty zaraz go dołujesz...
                  • szamaniasty Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 15.12.04, 16:53
                    Fakt, przepraszam. :(

• ontarian Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 16.12.04, 12:46
                      szamaniasty napisał:

> Fakt, przepraszam. :(
                      nie ma za co
                      ale tobie radze, zebys troche nad soba popracowal
                      bo to, ze cie w chlewie chowano
                      nie moze wszystkiego usprawiedliwiac
                • ontarian Re: Piasek, żwirek dla Kota - jaki polecacie? 16.12.04, 12:45
                  szamaniasty napisał:

> Jak widać zrozumienie sensu moich postów
                  a jakiego sensu chcesz
                  zeby ktos w tych bzdetach sie dopatrywal?
                  najpierw w chlewie rodziny swej szukasz
                  a pozniej o mysleniu do srania piszesz
                  dobrze ci radze, nie pij tyle
    • karola_20 Hilton 15.12.04, 23:12
      Polecam Ci zwirek dla kota - HILTON. Taki w fioletowawo - rozowym opakowaniu.
      Jest bardzo drobniutki i zbryla sie w malutka i bardzo twarda kulke. Nie
      rozlewa sie na boki. Probowalam innych zwirkow. Wszelkie Benki - drogie, cena
      wyzsza niz Hilton. Ale kazdy Benek nawet ten najdrobniejszy zbryla sie w duza
      kulke, rozlewa sie na boki i kulka nie trzyma sie i sie rozsypuje. Poza tym po
      Benku szybko kuweta smierdzi sikami, a po Hiltonie nie smierdzi bo bardzo
      dobrze pochlania zapachy. Hilton kosztuje 8.50 zl. Ja kupuje w Leclercu i w
      Tesco. Benek najzwyklejszy,gruby,zolty 8.80, a drobniutki 12 zl. Polecam
      Hilton. Zobaczysz ze warto. Benek jest drogi i do niczego.
    • agamuza CATSAN 16.12.04, 13:05
      Probowalam wszystkich wymienionych wyzej i jednak zosatne przy tym. 30 PLN za
      10 Kg place, starcza na miesiac przy jednym kocie w duzej kuwecie (smieje sie,
      ze ma basen). Nic mi nie smierdzi, dobrze sie zbryla, nie pyli sie, tylko dosc
      drogi:-( Wymieniam zwirek raz w tygodniu i zawsze wyparzam kuwete po umyciu.
      Ani jednego smrodka kocisz sikow nie ma w domu.
      • ontarian Re: CATSAN 16.12.04, 13:16
        agamuza napisała:

> drogi:-( Wymieniam zwirek raz w tygodniu i zawsze wyparzam kuwete po umyciu.
        > Ani jednego smrodka kocisz sikow nie ma w domu.
        raz w tygodniu zwirek wymieniasz i smrodu nie ma?
        to ty temu kotu chyba pecherz zawiazujesz
        • f.l.y Re: CATSAN 16.12.04, 13:28

dzięki za info...

mam dwie kocice - dużą i małą....

spróbuję Hiltona i CATSANa....kupki wyrzucam tyle razy dziennie ile razy
          pojawią się w kuwecie, a kuwetę sprzątam codziennie...
          niestety siuśki moich kocic są chyba zbyt intensywne /chore nie są, dieta
          standardowa kocia puszkowa w większości/

przed paroma laty był na rynku piasek niemiecki (nie pamiętam nazwy) tez
          sprzątałam raz w tygodniu /1 kot/ i nie było nic czuć...
          myślę, ze to też sprawa 'ciągu' wentylacji w łazience.....eech....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka