Gość: HK IP: 212.160.89.* 21.05.02, 11:41 Czy ktoś miał doczynienia z takim przypadkiem i mógłby podzielić sie swoim doświadczeniem. U mojego pieska ( 8 lat) lekarz podejrzewa cukrzycę. Serce mi się kroi chcę mu pomóc ale jak? HK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gata2 Re: Cukrzyca u psa IP: *.icep.pl 21.05.02, 15:08 Ja nie mam doswiadczeń, ale mój kolega z pracy ma 14-letniego psa, u którego wykryto cukrzycę. Teraz musi mu robic codziennie zastrzyki z insuliny oraz dawać specjalistyczne jedzenie. Pies jest ciągle głodny i trzeba do pilnować by nie zjadł czegos nieodpowiedniego, bo potem ma biegunki. Oczywiscie pies tak jak człowiek moze z tym żyć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield Re: Cukrzyca u psa IP: *.pl 22.05.02, 11:31 Nie znam się zbytnio na psach, ale w przeciwieństwie do ludzi u kotów cukrzyca jest całkowicie uleczalna (można na zawsze odstawić zastrzyki z insuliny). W Wawie w Akademii przyjmuje lekarz, który "na moich oczach" wyleczył kotkę z cukrzycy - zresztą specjalizuje się m.in. w zagadnieniach cukrzycy u małych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś