szati83 Re: Jaka karma dla szczura. 29.01.05, 10:38 Słuchajcie dzisiaj kupiłem karmę firmy "Koliber" ale tak naprawdę to w środku tylko zboża. Przez długi czas kupowałm karmę firmy "Vitapol" ale zwierzakowi się przejadła. Wyjadał co lepsze. Tak się zastanawiam jakie wy karmy kupujecie szczurkowi. A co najgorsze w tym wszystkich, że jak są te pałeczki z witaminami w karmie to on ich nie tknie. Zawsze zostawia witaminy. Tak się zastanawiam w jaki sposób mam dostarczać mu witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Re: Jaka karma dla szczura. 29.01.05, 11:39 szati83 napisał: > Zawsze zostawia witaminy. Tak się zastanawiam w > jaki sposób mam dostarczać mu witaminy. Sprobuj mu dawać dobrą suchą karmę dla szczeniaków. Nie zastępując, oczywiście, nią całkowicie normalnej szczurzej, tylko jako dodatek. Nasze myszy bardzo sobie to chwalą. Może, i Twojemu szczurkowi przypadnie do gustu :) Jeszcze sposób na podanie witaminów: kawałeczek tej pogardzanej przez zwierzaka pałeczki dobrze sproszkuj, rozbełtaj z ciepłym mlekiem i ciut oleju (dobrze jest robić to zwykłą strzykawką, po prostu kilka razy szybko nabierając i wypuszczając z powrotem tę suspenzję) i namocz tym nieduży (taki, żeby szczur to zjadł za jeden raz) kawałek bułki. Będzie wcinał, aż miło :) Robilyśmy kiedyś takie "cukierki" dla naszych samic. Gryzonie oceniały je bardzo wysoko :) Odpowiedz Link Zgłoś