Gość: wegetarianka IP: *.chello.pl 13.08.05, 15:52 Dziewczyny, jeszcze nigdy nie pieklam lososia, tak naprawde w ogole zadnej ryby nie pieklam - jak to sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: pieczony losos? 13.08.05, 16:08 www.przepisy-kulinarne.go-longhorn.net/przepis/losos_pieczony.php Zajrzyj też na wątek "Coś niesamowitego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: pieczony losos? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.08.05, 16:10 Dlaczego dziewczyny?A nie może być chłop? Żarty na bok.Łosoś w/g mnie najlepszy jest z rusztu-nawet w piekarniku. Jeżeli masz siatkę rusztową to możesz zrobić takiego łososia.Można ją tez zastąpić tacką foliową(na grilla)-ale to już nie to.Łososia tylko posypuję warzywkiem i lekko pieprzem.Kładę na ruszt i do rozgrzanego piekarnika. Na ruszcie nie muszę przewracać.Piekę około 13-15 minut.Obracając musisz to zrobić po 7 minutach.Nie polewam olejem.Piekę ze skórką.Ona ma ten tłuszcz,który wystarczy do pieczenia.Podaję na liściu sałaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: pieczony losos? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.08.05, 09:08 filet z losia obrac ze skory ulozyc na blasze na to polozyc kawalek masla , kawalek posiekanego czosnku plaster cytryny i na cytryne posiekana piertuszke potem oblozyc tego lososia malutkimi pomidorkami i zapiekac jakies 20 minut pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: pieczony losos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:55 im prościej, tym smaczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Re: pieczony losos? IP: *.crowley.pl 26.08.05, 14:31 Polewam sokiem z cytryny i posypuje przyprawa do ryb Kamisa. Pieke w folii, razem ze skora ok. 20 min. Po upieczeniu skora przykleja sie do folii i zostaje mi sama rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszekp Re: pieczony losos? 26.08.05, 14:44 Gość portalu: mmena napisał(a): > Polewam sokiem z cytryny i posypuje przyprawa do ryb Kamisa. Pieke w folii, > razem ze skora ok. 20 min. Po upieczeniu skora przykleja sie do folii i zostaje > > mi sama rybka. i do tego koniecznie posypać posiekanym czosnkiem, a cytrynę położyc już na upieczony kawałek! Mówie o dzwonach łososia. Odpowiedz Link Zgłoś