Dodaj do ulubionych

szybko !!!pomóżcie!!!

25.02.05, 21:39
Mój kot wrócił półtora godziny temu z kastracji jest wyczeropany i bardzo
słaby (jak chyba każdy kot po takim zabiegu), ale widze jak strasznie sie
męczy i piszczy (bo nie można tego nazwać miauczeniem). Ciągle by tylko
chodził, skakał-a przecież nie może!!! co mam robić pozwolić mu
na ,,czołganie'' się??
Obserwuj wątek
    • czarna33 Re: szybko !!!pomóżcie!!! 25.02.05, 21:49
      Weź go na ręce i położ sobie na piersi i głaszcz.Ja miałam tak z moją kicią
      przedwczoraj..fakt nie spałam całą noc ale spała przy mnie spokojnie.Obłóż się
      ręcznikiem bo może posikiwać.Co do skakania..moja skoczyła na szafę 2 metry..w
      12 godzin po zabiegu i dzięki Bogu jest ok:)
    • ohida Re: szybko !!!pomóżcie!!! 25.02.05, 22:05
      Jeśli piszczy i czołga się, to kocisko chyba jeszcze dobrze nie obudziło się po
      narkozie. Wiem po ziwerzakach, którymi się dotąd opiekowała, że to zawsze
      fatalnie wygląda: zwierzak jest mało przytomny, zatacza się, traci kontakt z
      otoczeniem, ale próbuje wstawać i chodzić... Takie wędrówki mogą być
      niebezpieczne, więc są raczej mało wskazane. Może dopóki kot nie dojdzie do
      siebie warto ulokować go w bezpiecznym miejscu, z którego się zbyt łatwo nie
      wydostanie? Spróbowałabym umieścić np. legowisko z dużym, teksturowym pudle. Na
      spacery przyjdzie czas następnego dnia.
      • teba18 Re: szybko !!!pomóżcie!!! 25.02.05, 22:42
        Kurcze a mi zawsze weterynarze (wszyscy ktorych znam a troche ich jest) mowili
        zeby zwierzaka ktory sie wybudza z narkozy nie brac na rece ani nic takiego bo
        jemu moze sie wydawac ze np. cos po nim jezdzi itp i najlepiej zostawic zwierze
        w ciemniejszym cichym pomieszczeniu koniecznie cieplym i dobrzy by bylo zeby
        jeszcze przykryc czyms i tak przy nim czuwac zeby sobie krzywdy nie zrobil...
        • venus22 Re: szybko !!!pomóżcie!!! 25.02.05, 23:01
          Mozna wziac na rece i zobaczyc jaka bedzie reakcja, ale najlepiej tak jak pisze
          Teba - ciemnie pomieszczenie i pilnowac zeby nie zrobil sobie krzywdy.
          dzialanie specyfiku jaki dostal w koncu ustanie i bedzie spokoj.

Z moim tez tak bylo- myslalam ze bedzie spac a on lazil i skakal jak jaki
          diabel. Zrenice mial jak talerze. W koncu usnal.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka