gregovski1 23.06.05, 09:43 Krotko - za i przeciw? Porady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakui Re: Beauceron? 23.06.05, 10:36 nawet ladne to psicho - ale z nieprzycietymi uszami jeszcze fajniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
gregovski1 Re: Beauceron? 23.06.05, 14:36 Ladny, owszem. Uszu nie przycialbym, bo nie. Ale co poza tym? Tak praktycznie pytam. Ktos poradzi/odradzi? Ktos ma/mial? Odpowiedz Link Zgłoś
heterkaa Re: Beauceron? 24.06.05, 10:07 Owczarek francuski jest wsumie mało popularny w Polsce. Jest to doskonały, o silnie rozwinietym instynkcie, pies pasterski.Dziś pełni role stróża i przyjaciela rodziny. Mocno zbudowany, inteligentny, cieszy się reputacją psa "agresywnego" na równi z rottweilerem. Wymaga podobnie uwaznej tresury i "ułożenia" Pies żywiołowy, ruchliwy o silnej osobowości. Potrafi być opiekunem dzieci, toleruje czworonogi z którymi mieszka ale wobec innych wykazuje często agresje. Poleca się raczej posiadanie takie psa nie w mieście, te psy nie nadaja się zbytnio do trzymania w blokach ale wiadomo .....nie ma mocnych jak sie ktos uprze. Osobiście nie każdemu polecam tego psa. Miałam przykład jak ludzie nie dawali sobie rady. Potrzebna jest konsekwencja i równie silna osobowość dla takiego psa. Warto jest przejśc szkolenie z takim psem! Odpowiedz Link Zgłoś
marija78 Re: Beauceron? 24.06.05, 21:27 Mój beauceron jest po prostu psem idealnym. Mieszka w mieście i świetnie się sprawdza. Przyjazna do granic możliwości wobec osób mających dobre/neutralne zamiary.Inne zwierzęta traktuje bardzo przyjaźnie. Zabawa z piłką, pływanie (nurkowanie) oraz przytualnie się to jej żywioły. No i pomimo prawie 2 lat nadal miewa charakterystyczne dla tej rasy "głupawki". Według mnie prawda jest taka, że jakiego sobie psa wychowasz takiego masz. Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Beauceron? 24.06.05, 22:33 krotko- za :) do ostatniej chwili zastanawialam sie nad beauceronem i rhodesianem wygral ten drugi ale kto wie czy w przyszlosci nie dolaczy do niej beauceron... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
heterkaa Re: Beauceron? 25.06.05, 12:02 Czasem ludzie wychowują psy a nic z tego nie wychodzi. Przed kupnem psa (zwłaszcza rasy tak zwanej "trudnej")najlepiej dopytać szczegółowo hodowców i zastanowić się dwa razy. Rhodesian Odpowiedz Link Zgłoś