januaria5 04.07.05, 21:33 zerwal sie pewnemu panu ze smyczy ( takiej jak dla pudelka) rotweiller i rzucil sie na moje psy...na szczescie nic sie nie stalo powaznego ...tylko pare szwow...IDIOCI ZALOZCIE TYM PSOM KAGANIEC CHOCIAZ.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olencja86 Re: PSY BESTIE 04.07.05, 22:21 Zgadzam się. Najbardziej bawią mnie uwagi "on jest łagodny i nic nie zrobi". Zawsze coś mu może strzelic do głowy. Wyprowadzanie takich psów na smyczy nic nie jest warte, bo jak się zerwie to koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
heterkaa Re: PSY BESTIE 06.07.05, 09:54 Cóż, prawda jest taka że możesz takich ludzi wyzywac od idiotów ale to nic nie pomoże. Bardzo czesto spotykam się z rozumowaniem typu " ja mam dużego psa, więc się nie musze bać o nic, inni niech mi schodzą z drogi"- a idąc dalej tym tokiem nie uzywają żadnych kagańców i bardzo czesto psy sa puszczane nawet w miejscach publicznych. I co zrobic? NIestety dopóki ludzie nie zmądrzeją i nie staną się bardziej odpowiedzialni takie sytuacje będą miały miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja przejrzyj watek 06.07.05, 10:01 zaaatakowal nas pitbull forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=25750684 mozesie zachecisz do kupna odstraszacza psow. Ja tez sie boje duzych psow luzem. Zwlaszca, keidy ide ze swoim tez niemalym w kagancu. Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffkaasia Re: PSY BESTIE 08.08.05, 15:44 Mam amstaffa. Wcześniej chodził bez kagańca i dopoki żaden pies go nie zaczepił było ok,ale niedaj Boże jakiś podbiegł to było darcie pierza. Pogryzł owczarka jednej pani,a tamten był na syczy. Zebrałam opirnicz i teraz pies ma kaganiec. Tylko zdarzyła sie sytuacja kilka razy,że iine psy sie na niego rzuciły. i teraz wiem,że jakby nie miał kagańca to by sie obronił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczuria Re: PSY BESTIE 09.08.05, 08:23 amstaffkaasia napisała: > Mam amstaffa. Wcześniej chodził bez kagańca i dopoki żaden pies go nie > z > wiem,że jakby nie miał kagańca to by sie obronił!!! gratuluje logiki. dlatego, że inne psy napadły na twojego (wcale nie takiego bezbronnego) to ty pozwalasz, aby robil krzywde słabszym psom. amstaffy spokojnie moga sobie poradzić z wieloma psami, nawet takimi, które maja kaganiec. na mojego psine rzucił sie kiedyś silny bokser a jego paniusia bezczelnie powiedziała, że nie założy mu kagańca bo nie pozwoli, by inne psy go gryzły. a ja mam pozwolic aby mojego gryzły ???? Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: PSY BESTIE 09.08.05, 10:04 pies w kagańcu równiez jest w stanie zrobic krzywdę. Mojego labcia zaatakował duzy pies-mieszaniec w metalowym kagańcu. Moj był na smyczy, tamten nie. Pies powalił mojego psiura na ziemie, rozwalił mu oko i łape. Nie byłam w stanie odciągnąc tamtego psa. Zdaje sobie jednak sprawe, ze gdyby tamtem pies nie miał kagańca dla mojego skończyło by sie to o wiele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 link 09.08.05, 13:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2861363.html Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: winni sa zawsze wlasciciele ! 09.08.05, 14:48 Obserwuje na spacerach rozne psy i najczesciej zle ulozone, agresywne i zaczepne sa male psiaki, tylko na nie specjalnie nie zwraca sie uwagi, bo coz taka mala psina moze zrobic? W kazdym przypadku agresji pies powinien byc solidnie skarcony. I nie ma tlumaczenia, ze taki malutki, a tamto bydle od razu rzuca sie do gardla... Psy rzadza sie swoimi prawami i sa to prawa natury, jesli jest inaczej - winny jest wlasciciel, ze tak skrzywil swojego pupila. A tak a propos, ilu z was ma wykupione ubezpieczenie na swojego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: winni sa zawsze wlasciciele ! 09.08.05, 16:13 Inne jest pogryzienie np. małego yorka, a inne pittbula. Zawsze jest winny własciciel. Odpowiedz Link Zgłoś
januaria5 Re: PSY BESTIE 09.08.05, 17:49 polecam link wiadomosci.onet.pl/1145422,11,item.html taaaakie lagodne? p.s pewnie jamniki tez moga zabic??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: PSY BESTIE 09.08.05, 18:01 Ja, albo raczej moja suka, mam ubezpieczenie, bo bydlątko waży 65 kg, łagodne nie jest, chodzi na smyczy, a jak ma cieczkę to i w kagańcu (skórzanym), bo z niekoniecznie życzliwej, robi się agresywna. Odpowiedz Link Zgłoś
kelyana Re: PSY BESTIE 09.08.05, 18:42 Mój pies jest tyko ratlerem ale potrafi zaatakowac inne psy. Wcześniej był spokojny i bez problemu mogłam pozwalać mu bawić się z innymi psami. Z robil sie agresywny po tym jak pogryzł go bokser wielkiego dresa ( pewnie koleś miał jakieś kompleksy i rekompensował je sobie wielkim agresywnym psem ) który nawet nie raczył mnie przeprosić Jedynie stwierdził " No co nie wiedziałem przecież, że go pogryzie ". Później mieliśmy jeszcze przygode z labradorem. Po tym jak mało nie powiesiłam mojego psa na smyczy żeby go ratować właściciel stwierdził, że to nie jego wina:/Ludzie profilaktyka!!! Duże psy zawsze powinny nosić kaganiec bez wzgledu czy są na smyczy, czy spuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: PSY BESTIE 09.08.05, 18:51 kelyana napisała: Duże psy zawsze powinny > nosić kaganiec bez wzgledu czy są na smyczy, czy spuszczone. Bez przesady, bywają jednak duże i łagodne. Bo jak tak dalej to trzeba będzie na smyczy, w kagancu, z elektrycznym pastuchem na szyji i w okowach. Odpowiedz Link Zgłoś
tati77 Re: PSY BESTIE 09.08.05, 19:53 Małe psy też powinny chodzić w kagańcu i na smyczy, a nie tylko dużych ras, sama byłam świadkiem, jak jamnik doskoczył do nogawki jakiegoś faceta i poszarpał gościa, a pani jamniczka wpadła w panikę. Ludzie biorą psy nie mając pojęcia o wychowaniu i tresurze psów. Więc tak naprawdę winni są ludzie tym wszystkim pogryzieniom przez psy. Nie ma agresywnych ras i nieagresywnych, są tylko agresywni lub nieagresywni właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: PSY BESTIE 09.08.05, 19:58 na ul.stalowej przedwczoraj obskoczyłe mnie jakieś dwa pokurcze, ze szczekaniem,skakaniem z ząbkami. jeden dostał kopa-z piskiem uciekł. drugiego nie dosięgnąłem.ale tez uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Straszne bestie 09.08.05, 20:34 To może na przyszłośc unikaj ulicy Stalowej Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Straszne bestie 09.08.05, 20:56 TO CO- żeby pieski mogły swobodnie se poszczekać to kanałami mam chodzić? tam inne zwierzątka-szczurki. zreszta powstanie juz dawno sie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś