Dodaj do ulubionych

Śmieszne pytanie

IP: *.pl 06.08.02, 22:44
Nasz pies (seter szkocki) ma rok i 3 miesiące i siusia "po damsku". Rozkłada
się jak latawiec i wygląda strasznie śmiesznie. Sierść zasłania jego
atrybuty męskości i jak ktoś nas zaczepia, to mówi: "jaka ładna...". Tylko
nie myślcie, że to jakiś problem, ale tak z ciekawości pytam o podobne
doświadczenia. Sama spotkałam się z dorosłą labradorką, która siusiała tylko
podnosząc nogę. :-)
Obserwuj wątek
    • tomi469 Re: Śmieszne pytanie 06.08.02, 23:24
      To wszystko przez feministki - juz nawet psy i suki nie wiedza jak maja sie
      zachowywac. O czasy, o obyczaje.
      • Gość: redd Re: Śmieszne pytanie IP: *.pl 06.08.02, 23:28
        To naprawdę jest zabawne. Tylko gdzie mój pies poznał feministki. Na razie
        wszędzie chodzimy razem i ja ich jakoś nie namierzyłam.
        P.S. Mnie też w toalecie nie podgląda.
        :-)
        • tomi469 Re: Śmieszne pytanie 06.08.02, 23:43
          Musial sie z nimi gdzies zwachac, ale i tak masz szczescie - mogl trafic np.
          na cyklistow. :)))
          • Gość: redd Re: Śmieszne pytanie IP: *.pl 07.08.02, 00:04
            Masz rację. Pies-latawiec jest przynajmniej śmieszny. A pies na rowerze mógłby
            być groźny dla siebie i otoczenia.
            Pzdr :-)
            • tomi469 Re: Śmieszne pytanie 07.08.02, 00:13
              A tymczasem ktos powinien mu pokazac jak to nalezy fachowo robic, nalezy
              uswiadomic nieszczesnemu zwierzakowi w jak wielkim bledzie sie znajduje!!!
              • Gość: redd Re: Śmieszne pytanie IP: *.pl 07.08.02, 00:20
                Kurde! Ale kto? Proponowałam mężowi, ale ma opory. Jakoś zawsze tak
                wychodziło, że w domu za zamkniętymi drzwiami, a poza tym, chyba nie podnosi
                nogi. Może trzeba się zgłosić do psy-chologa?
                Pzdr :-)
                • tomi469 Re: Śmieszne pytanie 07.08.02, 00:37
                  Hmmm, sprawa jest jednak niezwykle powazna i mysle, ze w zaistnialej sytuacji
                  maz Twoj musi zachowac sie jak prawdziwy mezczyzna i podjac sie tego trudnego
                  zadania. Zadania trudnego, lecz wykonalnego - wystarczy jedynie odrobina
                  dobrej woli. Pies, jako zwierzak pojetny i nasladujacy swojego pana, bez trudu
                  pojmie jaki blad popelnial i przestanie zachowywac sie jak zniewiescialy
                  <zniesuczcialy?> i zacznie z honorem podnosic lewa tylna lapke lub prawa tylna
                  lapke (zawsze ta sama, psy podnosza zawsze ta sama lapke do wykonywanie tej
                  jakze waznej czynnosci). Takze do dziela! Bez krepacji! Licze na pomyslne
                  wiesci i pozdrawiam - tomi.
    • Gość: Lobelia Re: Śmieszne pytanie IP: 195.187.102.* 07.08.02, 09:10
      :)))
      Kiedy byłam dzieckiem był taki moment, że w domu były
      dwie suki i doszedł szczeniak płci przeciwnej. Ku naszemu
      zdziwieniu Miki zaczął siusiać "po damsku". Trwało to ze
      dwa lata, nikt go nie próbował oduczać, bo co to komu
      przeszkadza, a potem psu jakoś przeszło samo z siebie.
      Możliwe, że dlatego, że miał z kogo brać dobry przykład -
      do domu trafił kolejny pies, tym razem dorosły i
      siusiający jak na pana psa przystało...
      • default Re: Śmieszne pytanie 07.08.02, 10:09
        Coś w tym jest - braciszek moich suk, mimo że nie mieszka z nami, zawsze
        spędzał z nimi dużo czasu, często razem przebywają - i on też siusia po damsku.
        Ponieważ jest chartem, jest to trochę kłopotliwe, bo obsikuje sobie swoją
        głęboką, charcią klatkę piersiową. Ale kiedy ostatnio spędził jakiś czas w
        towarzystwie dwóch kolegów, sikających jak należy - zaczął podnosić nogę!
        Trochę pózno - ma już 4 lata, ale grunt że się nauczył.
    • Gość: ania Re: Śmieszne pytanie IP: *.eur.hva.nl / 145.92.129.* 07.08.02, 16:17
      niektore mlode pieski tak wlasnie siusiaja. moze trudniej im utrzymac
      rownowage? jak dorosnie, to mu przejdzie.
    • loka Re: Śmieszne pytanie 09.08.02, 14:45
      Zdarza się:) Pies moich znajomych ma 17m-cy i dalej siusia jak panienka, tyle, że coraz większy robi
      wykrok. Wcale nie ma codziennego kontaktu z suczkami. Wygląda zabawnie. Poza tym wszystko idzie w
      dobrym kierunku. Nauczy się. Cierpliwości.
    • Gość: Qrakki Re: Śmieszne pytanie IP: *.stacje.agora.pl 09.08.02, 16:15
      Moj pierwszy psior jak podrosl zalatwial sie po mesku lecz jak to ujal moj
      kumpel - 'podnosil noge symbolicznie' - nie wiem czy bylo tego z 1 cm przy
      jednoczesnym lekkim przysiadzie - no smiechu mialem mnostwo z niego - potem
      wyrosl - ale czasme mu sie zdarzalo tak jakos 'siknac' od niechcenia bez nogi w
      gorze:)
      Q.
      • piasia Re: Śmieszne pytanie 12.08.02, 07:41
        W domu był dorosły pies, gdy przybyła młoda suczka. Błyskawicznie nauczyła się
        podnosić nogę przy sikaniu! Robiła lekki przykuc i zadzierała łapkę... ;)))
        Boki zrywać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka