Dodaj do ulubionych

Imię dla Kotka...

31.08.02, 17:08
Witam!
Od wczoraj jestem właścicielką,1.5 miesięcznego,rudego kotka...Kiciuś jest
wspaniały,lubi się bawić i skakać przez przeszkody (naprawdę)..:-)Mam tylko
jeden problem,pomimo wielogodzinnych narad z rodzinką,nie możemy wymysleć
imienia dla naszego ulubieńca...Może wy macie jakiś pomysł????

Z góry dzięki, za jakąkolwiek podpowiedź.. :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: antares777 Re: Imię dla Kotka... IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 17:18
      :))))
      Nic Ci nie podpowiem, bobyś mogła mnie przeklinać, ale.... spójrz niżej, prawie
      na sam dół listy wątków. Jest tam wątek zatytułowany "Najfajniejsze imię dla
      kota". Jest długi, a propozycji kocich imion znajdziesz tam bez liku. Może coś
      Ci się spodoba? Miłej lektury życzy

Stary zgred
      • marcisia Re: Imię dla Kotka... 31.08.02, 17:47
        Dzięki za wiadomość, ale juz tam zaglądałam...i może jestem wybredna,ale nie
        znalazłam nic, co by do Niego pasowało... Dlatego opisałam mojego ulbieńca,
        może ktoś wpadnie na coś nowego... :-)))
        • Gość: kikunia Re: Imię dla Kotka... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.08.02, 18:20
          To zależy jakiej kategorii imiona lubisz, a mianowicie: pikusiowate - pikus,
          minius, duduś, dziubdzius itp, kotkowate - mrunio, kicia, kiciunia, koteczek
          itp.
          czy też lubisz imiona z przesłaniem; Pan Dzidek, Pan Topek, Bazyl, Augusto,
          Papacul
          A jeśli kotka: Fefka, Fonka, Ramona itp :-)
          Ja mam 2 koszatniczki: Bazyl i Augusto :-)
    • Gość: redd Re: Imię dla Kotka... IP: *.pl 31.08.02, 23:14
      Jako,że "kot domowy" = "Felis Domesticus" (nie znam łaciny, więc może robię
      błędy), ale dla kocurka fajne będzie Feliks (Feluś, Felek itp.). Do nas
      ostatnio zawitało maleństwo i gdyby było mężczyzną to na pewno byłby to
      Feliks, ale że babeczka w dodatku czekoladowa to jest Neska.
      :-)
      Daj znać o decyzji. Pozdrowionka
    • android Re: Imię dla Kotka... 01.09.02, 14:43
      marcisia napisała:

> Witam!
      > Od wczoraj jestem właścicielką,1.5 miesięcznego,rudego kotka...Kiciuś jest
      > wspaniały,lubi się bawić i skakać przez przeszkody (naprawdę)..:-)Mam tylko
      > jeden problem,pomimo wielogodzinnych narad z rodzinką,nie możemy wymysleć
      > imienia dla naszego ulubieńca...Może wy macie jakiś pomysł????
      >
      > Z góry dzięki, za jakąkolwiek podpowiedź.. :-)))

Moze Zefir? Taki maly pedziwiatr skaczacy i biegajacy powinien miec chyba takie
      imie?
      • Gość: antares777 Re: Imię dla Kotka... IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 15:43
        android napisał:

>
        > Moze Zefir? Taki maly pedziwiatr skaczacy i biegajacy powinien miec chyba
        takie
        >
        > imie?

Eeeeeee, androidzie!

Zefir jest niebieski, błękitny, ulotny jak mgiełka. A kotek Marcisi jest
        namacalny, "Ryszawy" - jak mówił Gustlik o Marusi w "Czterech pancernych i
        PSIE" :)))))

Stary zgred

• taczecia Re: Imię dla Kotka... 01.09.02, 18:17
          To moze po prostu RUDY? trzymajac sie czterech pancernych...
    • Gość: Gora Re: Imię dla Kotka... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.09.02, 19:15
      Możesz nazwać swojego kota np. Miciek ( on ), Mićka ( ona ). Koty reagują na
      głoski "ć" i "ś" dlatego woła się kici kici. Jeżeli w imieniu kota uwzględnisz
      te głoski, kot z całą pewnością będzie przychodził kiedy zawołasz go po imieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka