Dodaj do ulubionych

Jestem przeciw

22.09.05, 15:36
na Forum i nie tylko,czytam apele o zaopiekowaniu sie,wzieciu do siebie
starych,chorych itp bezdomnych psow lub kotow.nie widze w tym nic pozytywnego
raczej jest to niepotrzebne przedluzania zycia zwierzetom,ktore nalezy uspic.
uspic nalezy z wielu przyczyn m.in z powodow czysto humanitarnych.skracanie
cierpien,pozbycia sie plagi bezdomnych psow i kotow.Nie jest tez milym dla oka
obraz walesajacych sie pokracznych mieszancow itp.Schroniska itp organizacje
ze zrozumialych wzgledow usiluja zdobyc "domy" dla wszystkich psow i kotow
jakie maja na stanie.Powinny raczej prowadzic selekcje.Nie musi to budzic
oburzenia ,nie mamy tu do czynienia z istotami ludzkimi.A juz prawdziwym
milosnikom zwierzat,powinno zalezec na tym by ich psy stykaly sie z
osobnikami zdrowymi itp.Oczywiscie oczekuje sztormu i gromow ze strony
oszolomow wszelkiej masci,ktorzy zatracili poczucie realizmu i rozsadku.
Zdaje sobie sprawe,ze nie jest to PP myslenie i doprowadzi do bialej goraczki
wszystkich zielonych szeroko afiszujacych sie troska o wszystko co chodzi
lata i pelza,ale rzeczywistosc ma malo wspolnego z ich naiwnym przekonaniem o
porzadku i zyciu.zwierzeta stare i kalekie powinno sie natychmiast usypiac a
nie usilowac wpychac naiwnym ludziom dobrego serca.Bezdomne tez po jakims
czasie definitywnie usypiac,gdyz wieczne oczekiwanie na kogos ,kto chce
wziasc nie prowadzi do niczego a tylko obciaza budzet.
No teraz mozecie rzucic sie na mnie i rozszarpac,malo mnie to wzrusza.
Obserwuj wątek
    • miss_dronio Re: Jestem przeciw 22.09.05, 18:54
      > No teraz mozecie rzucic sie na mnie i rozszarpac,malo mnie to wzrusza.
      Ciebie, to w ogóle niewiele wzrusza, co?:)))))
      • ontarian Re: Jestem przeciw 22.09.05, 19:02
        a ciebie, to pewnie i zabicie komara wzrusza, co?
    • sabriel Re: Jestem przeciw 22.09.05, 19:02
      No pewnie,najlepiej wziąść do domu ślicznego szczeniaczka lub małego kotka,a
      póżniej jak nam się "zmienią warunki życiowe" lub dziecko będzie
      miało "alergie" wyrzucić lub podrzucić do schroniska.A w schronisku te
      podrzutki pousypiać z powodów "czysto humaitarnych".
      Nie ma to jak poczucie "odpowiedzialności i rozsądku".Gratuluje.
    • polly Re: Jestem przeciw 22.09.05, 19:04
      nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem:

Nie musi to budzic
      > oburzenia ,nie mamy tu do czynienia z istotami ludzkimi.

ale powiem tak:
      Na zachodzie (przynajmniej w Wielkiej Brytanii) każdy pies trafiajacy do schroniska prechodzi szczegółowe badania psychologiczne
      mające na celu orzeczenie czy nadaje się do adopcji, i przez jakich ludzi (czy do dziecka, czy jako pies obronny, czy do domu z
      innymi psami, innymi zwierzętami...)
      To powoduje, że ludzie nie boją się adopcji psów ze schroniska.
      W Polsce biorąc psa, nie mamy żadnej pewności co bierzemy.
      Jest to mozliwe, dlatego ze te nie nadające się do adopcji (najczęściej agresywne) często są usypiane, ale gdyby tak było w Polsce mój pies napewno byłby psem se schroniska a nie z hodowli...
      • don2 Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:01
        badania psychologiczne powiadasz? kazdy pies? No to popatrz jak w tej Anglii
        luksusowo.Jakos nie slyszalem by w Polsce ktos bal sie brac psa ze
        schroniska.Wrecz odwrotnie,psy lataja miedzy schroniskiem a odbierajacymi
        regularnie w te i nazad.A czemu twoj pies mialby byc ze schroniska a nie z
        hodowli? bo taniej? czy tez wszystko jedno jaka pokrake masz w domu? I kto
        powiedzial ,ze jakies tam badania sa gwarancja prawidlowej oceny.A jak cwany
        pies oszukiwal na testach psychologicznych i nie podawal prawdy wpisujac rozne
        dane w testy? I co zrobic potem jak taka pomieszana bestia udawal na badaniu
        aniolka a w rzeczywistosci jest notorycznym morderca mebli,kotow i swinek
        morskich w szczegolnosci? Wszystko co byle jakie powinno sie usypiac i basta
        • polly Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:06
          dziwny jestes...
          • don2 Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:08
            Po prostu NORMALNY :))))))
            • wuefka Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:14
              Dawniej normą był ogół, a nie margines...
        • polly Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:14
          don2 napisał:

> Jakos nie slyszalem by w Polsce ktos bal sie brac psa ze
          > schroniska.

ciezko brac psa jesli nie wiesz czy nie jest chocazby agresywny. z hodowli biore szczeniaka ktory nie zdazyl jeszcze przejsc nic zlego co mogloby wypaczyc jego psychike.

>Wrecz odwrotnie,psy lataja miedzy schroniskiem a odbierajacymi
          > regularnie w te i nazad.

chodzi ci o to ze oddaja je spowrotem czy ze duzo ludzi zabiera?
          sprecyzuj "lataja w te i nazad"

> A czemu twoj pies mialby byc ze schroniska a nie z
          > hodowli? bo taniej? czy tez wszystko jedno jaka pokrake masz w domu?

j.w. chce wiedziec co biore

> I kto
          > powiedzial ,ze jakies tam badania sa gwarancja prawidlowej oceny.

wystarczy psa prowokowac, chociazby oblapic - agresywny pies zareaguje agresywnie. Jest wiele roznych badan - nie jestem psim psychologiem wiec nie wiem jak wszystkei wygladaja - wiem, ze sa w stanie ocenic charakter psa.

A jak cwany
          > pies oszukiwal na testach psychologicznych i nie podawal prawdy wpisujac rozne
          > dane w testy? I co zrobic potem jak taka pomieszana bestia udawal na badaniu
          > aniolka a w rzeczywistosci jest notorycznym morderca mebli,kotow i swinek
          > morskich w szczegolnosci?

no comments

> Wszystko co byle jakie powinno sie usypiac i basta

skoro tak, to ciebie tez ;>
          • don2 Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:21
            Wlasnie oczekiwalem na to:

skoro tak, to ciebie tez ;>

to stwierdzenie okresla dokladnie ciebie i pojecie o problemie tu dyskutowanym
            • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 13:00
              poki co jestem jedyna osoba ktora poparla drval'a
              Ty chyba tez poparles, ale napisales to tak haotycznie ze nie ma pewnosci kogo popierasz. Jesli jestes za usypianiem - to ja tez jestem za - wiec nie rozumiem wydzwieku twojej wypowiedzi...
              • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 13:39
                wyraznie wynika z moich postow.bezpanskie psy i koty bez szans na znalezienie
                wlasciciela usypiac.
                • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:15
                  don2 napisał:

> wyraznie wynika z moich postow.bezpanskie psy i koty bez szans na znalezienie
                  > wlasciciela usypiac.

ty sie zgadzamy.
                  Problemem jest stwierdzenie ktore faktycznie nie maja szans na adopcje. Wedlug mnie najmniejsze szanse maja psy agresywne i niezrownowazone.
                  Uwazam tez, ze chore i stare psy tez nierzadko znajduja domy.
                  Wprowadzajac jakakolwiek selekcje, uzyskane zostana pieniadze chociazby na odpowiednie badania sluzace stwierdzeni zdrowia zarozno fizycznego jak i psychicznego i zakwalifikowania psa do adopcji (lub nie).
                  Dzieki temu biorac psa ze schronicka bedziemy mogli wziasc psa w 100% zdrowego, a nie "kota w worku" i dzieki temu powinien wzrosnac procent adopcjji.
                  Czy to nie proste?
                  Usypianie jest okrutne, ale nie wiem czy bardziej od tego, jak obecnie wyglada wiekszosc schronisk - brud, mnostwo niechcianych chorych psow, te agresywne w klatkach - czekaja na smierc ze starosci...
                  • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:26
                    Nie przesadzajmy z tym stwierdzeniem,ktore sie nie nadaja do adopcji.nie
                    powinno sie dawac do adopcji psow starych,agresywnych i szczegolnie brzydkie
                    pokraki.Nie wyglada to najlepiej jak ktos ciagnie za soba na postrzepionym
                    sznurku jakas pokrake Ale to moje zdanie ,gdyz gusta sa jak wiadomo :)))
                    Chcialo by sie widziec psy ladne,zdrowe i dobrze utrzymane-mam takie marzenia.
                    I najlepiej by bylo ,gdyby zniknely te koszmarne schroniska.powinny zostac
                    zastapione czyms w rodzaju psiego hotelu,gdzie psy i koty oczekuja na
                    wlascicieli ,chwilowo zmuszonych do pozostawienia tam swojego pupila.Pozdr.
                    • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:36
                      fakt - o gustach sie nie dyskutuje :)
                      i zgadzam sie:

> I najlepiej by bylo ,gdyby zniknely te koszmarne schroniska.powinny zostac
                      > zastapione czyms w rodzaju psiego hotelu,gdzie psy i koty oczekuja na
                      > wlascicieli ,chwilowo zmuszonych do pozostawienia tam swojego pupila.

masz moze Animal Planet?
                      tam leca czasami programy o ratowaniu zwierzat itp
                      tam mozna czasem zobaczyc jak wygladaja schroniska.
                      Wyglada to wlasnie tak jak w Twoim opisie.
                      Trzeba do tego powoli dazyc :)
                      • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:38
                        mam to jako zwykle realia na codzien,jak juz pisalem w takim kraju zyje.A moje
                        marzenia odnosza sie do PL-powodowane nieuleczalnym patriotyzmem :))))
                        • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:55
                          ja patriotka bynajmniej nie jestem i wynosze sie stad jak tylko przyjdzie okazja :) tak czy siak uwazam ze po latach ale wieelu latach unia europejska moze zrobic z tych najbiedniejszych krajow czlonkowskich kraje takie jak te moze nei najbogatsze, ale chociaz srednie. Mam nadzieje ze kiedys dojdzie do tego ze bedzie 1 rzad i 1 skarb panstwa - wtedy dopiero cos sie moze ruszyc. JESLI do tego dojdzie to rowniez schroniska beda takie jak na "zachodzie". Nie jestem w tym kierunku przesadna optymistka bo wcale nie mam pewnosci czy do tego dojdzie, ale ma szanse...
                          • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:57
                            przeczytaj:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=29407312&a=29461952
                            ciekawa jestem co o tym sadzisz :>
    • a_na Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:25
      drval-8 napisał:
      > No teraz mozecie rzucic sie na mnie i rozszarpac,malo mnie to wzrusza.

Daj spokój..szkoda klawiatury....

PS.wzięłam starego i chorego psa z azylu - jest u mnie ponad rok,wyleczony i
      szcześliwy ;-)
      • don2 Re: Jestem przeciw 22.09.05, 20:31
        I co takiego madrego zrobilas? Podnioslas sie do poziomu Matki Teresy?
        Trzeba bylo wziasc mlodego psa i zdrowego.Mniej klopotu i miala bys psa dlugie
        lata.I uwazasz ,ze spelnilas jakas misje lub przysluge? Infantylizm
        • sabriel Re: Jestem przeciw 22.09.05, 21:20
          Jak to co? Dała temu biednemu psiakowi po przejściach dom i spokojną starość.
          Wcześniej był chory,zaniedbany.Teraz to zupełnie inny psiak.Wyświadczyła
          przysługę jemu i sobie też :))
          Co do rzekomych kłopotów to uwierz, że czasem te młode i zdrowe pieski
          sprawiają dużo więcej problemów niż te dużo starsze :)))
          • izerskie Re: Jestem przeciw 22.09.05, 22:06
            każdy powinien być tak traktowany jak sam traktuje zwierzęta.

jeśli chce uśpić psa tylko dlatego że ten jest stary, to proponuję takiej
            osobie eutanazję w momencie gdy zostanie uznana za starą... no bo po co ma się
            męczyć? przecież to niehumanitarne...
            noclegownie dla bezdomnych są przepełnione, może ich rozstrzelać?? problem
            zniknie

szlag mnie trafia jak czytam takich troli
            • don2 Re: Jestem przeciw 22.09.05, 22:36
              a mnie szlag trafia jak bezrozumne oszolomy porownuja zwierzeta do ludzi.Puknij
              sie w makowke i rozejrzyj wkolo.W ktorym z cywilizowanych krajow masz takie
              hordy nikomu nie potrzebnych pokracznych psow.Co ma byc w tym
              pozytywnego.Polska ma przypominac jakis kraj 3-ciego swiata? jaki ma sens
              usilowania utrzymania przy zyciu starego psa i to bezdomnego.Oczywiscie pies ma
              prawo przezyc w i powinien w normalnych warunkach.Pies ,ktory ma
              wlasciciela.reszte trzeba uspic i koniec.W kazdym cywilizowanym kraju ,odlawia
              sie blakajace bezpanskie psy i selekcjonuje.trzeba podchodzic racjonalnie do
              problemu.I powtarzam idiotyzmem jest patrzenie na zwierze jak na czlowieka.
              zycie jest takie i na nic jakies sentymentalne bzdury.nawet najlepszy kennel
              stosuje selekcje,nie ma co utrzymywac przy zyciu szczeniaka slabego nie
              dajacego widokow na utrzymanie rasy w zdrowiu itp.dzikie zwierzeta tez skazuja
              na smierc osobniki chore i slabe.takie jest prawo natury.Innaczej marnie by ten
              swiat fauny wygladal.zmniejszanie ilosci bezpanskich psow i kotow jest tylko
              normalna procedura w cywilizowanym swiecie ,ktory ma swoje priorytety.I na to
              nie pomoga zadne sentymentalne wyglupy oszolomow.Zgadzam sie w zupelnosci z
              autorem.
              • e_wok Re: Jestem przeciw 22.09.05, 23:11
                don2 napisał:

> a mnie szlag trafia jak bezrozumne oszolomy porownuja zwierzeta do ludzi

A niby pod jakim wzgledem ci ludzie tacy wspaniali, zeby ich uwazac za pepek
                swiata? Wnioskowalabym jednak o nieco wiecej pokory ze strony gatunku, ktory
                pojawil sie w histori ziemi za minute dwunasta i od tej pory nic innego nie
                robi tylko ją niszczy.
              • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:50
                don2 napisał:

> a mnie szlag trafia jak bezrozumne oszolomy porownuja zwierzeta do ludzi.

i dalej:

> dzikie zwierzeta tez skazuja
                > na smierc osobniki chore i slabe.takie jest prawo natury.

troche zmienie temat, ale wiesz jaka ja mam teorie?
                zwierzeta tak naprawde niczym nei rozna sie od ludzi bo tak samo jak w naturze ludzie rowniez stosuja selekcje naturalna: wszyscy bezdomni, margines spoleczenstwa to tak samo jak te psy w schroniskach. Co prawda nei gina od razu, ale umieraja znacznie szybciej niz gdyby zyli w "normalnych" warunkach. Najczesciej sa to ludzie ktorym z takich czy innych powodow nie powiodlo sie zyciowo i najczesciej z wlasnej winy, albo dlatego ze nie byli w stanie sobie poradzic. Bardzo rzadko zdarza sie zeby na ulicy wyladowal czlowiek wyksztalcony, o wysokim ilorazie inteligencji badz tez po prostu "cwany", bo tacy najczesciej nawet w przypadku bankructwa sa w stanie sobie poradzic.
                Jest to wedlug mnie jakis rodzaj selekcji naturalnej.
                jak myslicie?
                • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:05
                  Ano jest.Zycie tak to reguluje niestety.Czasami jest sie takim bezdomnym z
                  wyboru ,ale to rzadko. Poniewaz mam czas ,zacytuje ci wiadomosc z mojej
                  lokalnej gazety:
                  na podstawie jakiegos donosu sluzba municypalna odebrala od starszego Pana
                  kilka psow podzarzutem nieodpowiedniego trzymania i narazania je na
                  cierpienie.Rzecz ma miejsce w malej idylicznej wiosce.Oddali je do weterynarza
                  z adnotacja jw.Pokilku dniach okazalo sie ,ze juz wczwsniej komisja minicypalna
                  byla u tego Pana i nie stwierdzili nic nienormalnego ,towarzyszacy weterynarz
                  nie mial zadnych zastrzezen-jedyna uwaga to zalecenie drobnej reperacj plotu.'
                  Gdy ow Pan udal sie do miejscowego hotelu dla psow w celu odebrania
                  swoich ,okazalo sie ,ze wet.zdazyl juz uspic kilka z nich,nie majac zadnego
                  nakazu.I teraz toczy sie dochodzenie policyjne majace dojsc do tego ,kto temu
                  weterynarzowi dal takie zlecenie,Urzedowy wet dostal bialej goraczki i grozi
                  odebraniem prawa praktyki temu ,ktory uspil.soltys ,czy jak go nazwac wyrazil
                  wyrazy ubolewania i szykuje grube pieniadze na odszkodowanie.I tak tez moze byc
                  • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:06
                    nic mi sie nie otwiera :(
                    • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:12
                      > nic mi sie nie otwiera :(

chodzi ci o moj link? byl do tego posta :)

co do artykulu - mi sie podoba to, ze nie usypia sie tak bez zastanowienia i ze jest szum kto wydal zezwolenie.

chcialam zapytac:
                      to gdzie tak wogole mieszkasz? bo poki co wiem ze nie w PL :>
                      • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:15
                        gazeta nazywa sie Östran nr 221 z dn 23.09. a ich web to www.ostrasmaland.se
                        :)))
                        • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:29
                          no no - ale chyba zimno tam u was, co? ;)
                          • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:30
                            teraz mam 24 C,slonce swieci
                            • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:33
                              ja uciekne na poludnie :D
                              mam rodzinke w Rzymie wiec sie tam zamelinuje za jakis czas.
                              Tam ludzie maja strasznego fiola na punkcie zwierzat.
                              W zimie (zima=+15 stopni celsjusza) wiekszosc psow ma kurteczki
                              sa sklepy z ciuchami dla psow i kotow
                              a bezdomne koty wylegiwujace sie na ruinach maja pobudowane przez miasto budki i codziennie dostaja zarcie :>
                              • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:42
                                Powodzenia i przy okazji pozdrow via Merulana,mieszkalem tam rok :)))
                                • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 16:55
                                  Nie kojarze ulicy, ale Rzym jest duzy :)
                                  Pozdrowie na swieta - bede 2 tygodnie :)
                                  A widziales Rzym na:
                                  maps.google.com/
                                  warto - jest bardzo duze zblizenie...
                                  • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 17:00
                                    dzieki za link,widzialem.A ta ulica to centralnie blisko termini i V.Emmanuele
                                    Od psow do geografii ? dobre :))
                                    • polly Re: Jestem przeciw 23.09.05, 17:25
                                      hehe :D dobre dobre :)
                                      fajnie jak blisko termini - na termini jest sklep 24h a najbardziej w rzymie mnei wqrza ze po 1 przerwa w poludnie a po 2 o 21:00 juz wszystko zamykaja.. grr :> ani metro ani autobusy...
        • a_na Re: Jestem przeciw 23.09.05, 21:08
          don2 napisał:
          > I co takiego madrego zrobilas?
          > Trzeba bylo wziasc mlodego psa i zdrowego.

Młode i zdrowe już miałam w domu - brakowało właśnie takiego staruszka ;-)

>Mniej klopotu i miala bys psa dlugie lata.

Wiesz...ten staruszek jest chyba najmniej kłopotliwy ;-)
        • bardu Re: Jestem przeciw 23.09.05, 21:27
          don2 napisał:
          > I co takiego madrego zrobilas? Podnioslas sie do poziomu Matki Teresy?
          > Trzeba bylo wziasc mlodego psa i zdrowego.Mniej klopotu i miala bys psa dlugie
          > lata.I uwazasz ,ze spelnilas jakas misje lub przysluge? Infantylizm
          A kim Ty jesteś że oceniasz innych? Co Cię obchodzi jakiego psa wzięła i
          dlaczego a_na? Przyjmij do wiadomości, że są ludzie którzy robią różne rzeczy
          dla siebie a nie dla poklasku czy żeby się popisać. I o jakiej misji do cholery
          wypisujesz? Na szczęście są na świecie normalni ludzie a nie tylko takie buce
          jak Ty.
          PS. Po polsku piszemy "wziąć" a nie "wziąść"
    • ela.kowalik Fajny, trollerski wąteczek how sweet/nt 22.09.05, 23:06
    • magdaksp Re: Jestem przeciw 23.09.05, 00:32
      nawet nie za bardzo mi się chce odpowiadać cokolwiek,przecież itak nie
      przekonam cię do zmiany zdania.mam nadzieje że jak będziesz stary ischorowany
      to twoje dzieci oddadzą cie do jakiegoś zakładu albo poddadzą eutanazji.bo poco
      komu stary ischorowany człowiek?nie prawdA jest że nie można porównywać ludzi
      do zwierząt.awczym my jesteśmy od nich lepsi? apozatym miarą człowieczeństwa
      jest m.in. stosunek do zwierząt.
      • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 11:15
        Kobieto magdaksp.zejdz na ziemie i nie wypisuj bzdur podobnie jak wielu tobie
        podobnych to robi.jestes czlowiekiem ,zyjesz miedzy ludzmi i dzieki nim.To co
        wypisujesz to sa nieracjonalne mrzonki oszolomow.jezeli ty zastanawiasz sie
        czym lepsza jestes od zwierzecia ,to naprawde nie ma o czym dyskutowac.PS i
        jestes nastepna ,ktora zyczy mi zycia w jakims zakladzie dla starych i
        schorowanych.A nawet gdyby do tego doszlo ,to zapewniam cie ,ze w kraju w
        ktorym mieszkam,takie zaklady zapewniaja zycie o ktorym ty tylko mozesz
        marzyc.PS dodam ,ze tu nie ma tez bezdomnych psow ani tez sie nie widzi ludzi
        spacerujacych z tak strasznymi pokrakami jak w PL.Pozdrowienia od mojego psa
        dla twojego -o ile takiego posiadasz.
        • semplicissima Re: Jestem przeciw 23.09.05, 12:21
          don2 tu odpowiedział:
          PS i
          > jestes nastepna ,ktora zyczy mi zycia w jakims zakladzie dla starych i
          > schorowanych

a tu dalej napisał:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=29407312&a=29428561
          >Zgadzam sie w zupelnosci z autorem.

chłopie, to zdecyduj się czy jesteś don2 czy drval-8 i pisz pod jednym nickiem.
          • don2 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 12:25
            Skierowane bylo do mnie,te pobozne zyczenie-tak sobie wyobrazam,gdyz to nie
            opierwsze.A zgadzam sie z drvalem8 w zupelnosci.
        • magdaksp Re: Jestem przeciw 23.09.05, 22:21
          a jeśli twoj pies będzie już stary to uśpisz go,tak?nie chodzi mi ojakośc życia
          w jakimstam zakładzie ale oto że będziesz samotny i porzucony.jasne,pozbądzmy
          się wszystkiego co brzydkie:kalekich ludzi,zwierząt ,pozamykajmy ich
          wzakładach,albo zabijmy.tego byś chciał właśnie?człowieku !to ty jesteś
          oszołomem,traktującym zwierzęta jak rzecz,którą można wyrzucić jak już nie
          będzie młoda iładna.współczuję twojemu psu.siedź sobie wtym swoim raju na
          ziemi ,jak to przedstawiłeś inie chrzań głupot.
          • drval-8 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 22:33
            nudna jestes i monotematyczna oraz nie masz pojecia o temacie watku.czytaj
            dokladnie potem pisz,na temat.problemem sa psy bezpanskie i koniec tej
            beznadziejnej dyskusji z potegami myslowymi jak ty i podobni.To nie ja zyje w
            kraju przypominajacym 3-ci swiat biorac pod uwage problem psow ,kotow.A jak
            widze najwiekszym problemem sa mieszkancy tego kraju.
            • magdaksp Re: Jestem przeciw 23.09.05, 23:16
              super!grauluję,że nie żyjesz wtakim paskudnym kraju.skoro tu nie żyjesz to
              dlaczego wypowiadasz się o sytuacji psów wpolsce,nie powinno cię to
              obchodzić.to nie twój problem.to ty poczytaj dokładnie:była też mowa
              o "pokrakach" i brzydkich psach.nie będę prowadzić dyskusji z taką"potęgą
              myślową "(bardzo ciekae określenie)jak ty.więc daruj sobie odpowiedź.twój
              stosunek do zwierząt określa jakim jesteś człowiekiem.poprostu.
    • jaszczuria Re: Jestem przeciw 23.09.05, 08:17
      panie drval- jest pan za uspieniem zwierząt, bo to nie istoty ludzkie. kto tak
      powiedział, ze tylko ludzie maja prawo do życia ??????

jeszcze jedno - tacy jak pan zawsze biadolą, że dzieci głoduja a my ( tacy
      podli ) karmimy zwierzeta - więc przypominam to, co pan świetnie wie :

trzymając zwierze w domu i dbając o nie - dajemy zatrudnienie dla weterynarzy,
      producentów leków dla zwierząt, producentów karmy, kagańców itp. długo by
      jeszcze wymieniać. Dzięki temu dzieci tych ludzi mają co jeść i nie głodują.

Jeśli tak bardzo panu żal głodnych dzieci to proszę wziąć torbę i pochodzić po
      dyskotekach - dilerzy narkotyków mają ogromne pieniądze, jakich nigdy w życiu
      nie mieli wielbiciele zwierząt razem wzięci. No i wszelkie mafie - proszę do
      nich śmigać po kasę.

Niech się pan nie wysila na odpowiedź, nie będę z panem rozmawiać, bo jest pan
      tworem złej woli. nie warto więc z takimi typami dyskutować
      • albert.flasz1 Re: Jestem przeciw 23.09.05, 15:24
        A licznik bije...:
        www.petlynx.net/petmeter.php
        Jakby ktoś tu się dziwił że u nas jest tak dużo biednych piesków i kotków a
        gdzie indziej tak mało - odpowiedź może sobie wywnioskować sam (z
        uwzględnieniem różnicy w kasie przeznaczaną na te rzeczy)... A od weterynarzy
        to Ty się odczep, bo nie wszyscy występują w "Animal Planet" i żyją
        z "dopieszczania" zwierzątek - zabaweczek. Dla niektórych zwierzątka -
        zabaweczki są tylko ewentualnie dodatkiem do innej, bardziej przyziemnej
        działalności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka