Gość: Lidka IP: *.plusnet.pl 08.10.02, 09:33 Chodzi mi głównie o miniaturę. Jakie generalnie te psy są. Jeśli ktoś ma sznaucerka to nie w paru słowach opisze ich zachowanie, reakcje, wady, zalety, etc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeciarz007 Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera 08.10.02, 09:56 To wielki pies ale w malym ciele. Co prawda nie mam sznaucerka ale dwoje znajomych takie pieski posiada i jesli chodzi o male psy to tylko sznaucerki. Tak przynajmniej twierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera IP: *.plusnet.pl 09.10.02, 14:34 Czy ten psiaczek będzie pilnował np.mieszkania czy samochodu ? Czy da się go tego nauczyć? Jeśli tak, to w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bejotka Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera IP: 213.241.45.* 09.10.02, 14:54 do samochodu to alarm do mieszkania to polisa a pies jest do miłości!!!!!!!!!!!!!!! lepiej nie mylić tych pojęć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggda TAK TAK TAK IP: *.armada.pl / 10.10.10.* 09.10.02, 15:26 Sznaucery są super!!!! Miniaturowe wada - dość hałaśliwe! Średnie wada - średnie, czasem hałaśliwe Olbrzymie wada - olbrzymie Szanucery są naprawdę fajne - im większe tym bardziej zrównoważone ale też bardziej kłopotliwe. Pamiętaj, że to pinczery zatem mogą być dość pobudliwe. Są super - jak tylko będę miała więcej czasu to będę miała sznaucera!!!!!! Miałam olbrzyma i był wspaniały - miałam wtedy 11 lat. Niestety już go nie ma. Peter nie żyje od lat. Potem była terierka szkocka - bardzo polecam! Kiedy się wyprowadzałam z domu została z rodzicami. Niestety też już odeszła. POLECAM sznaucery i teriery szkockie też - są mniej hałaśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Odpowiedź dla Bojetki IP: *.plusnet.pl 09.10.02, 15:43 Oczywiście, że tak, ale czasem zostawiasz psa w samochodzie na 5 min. i dobrze by odgryzł rękę każdemu kto zechce ją wsadzić do środka bądź narobi hałasu gdy ktoś sie zbliży. Chodzi o to by piesek robił hałas kiedy trzeba, a jak nie ma potrzeby by siedział cicho. Jeżeli nie mówię o innych aspektach posiadania pieska, nie znaczy to, ze one nie istnieją, więc nie martw się na zapas, ze psa nie kocham, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Odpowiedź dla Bojetki IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 19.11.02, 21:23 Mam miniaturowego czarno-srebrnego Super. Mądre, uczą się szybko. Widać w ich oczach, że myślą. Bardzo ciekawe, oddane. Szybko wyczuwają jak ktoś zbliża się. ale czasami zachowuja się jak dziecko rozpieszczone. Moja Ibiza je wszystko - my jej gotujemy bo tyle co ona zjada nie jest drożej niz sztuczne karmy a jest to dobre mięso z warzywami i ryżem itp. Polecam, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka2 Re: Odpowiedź dla Bojetki 20.11.02, 20:21 Sznaucery to psy strozujace.Sa przemadre,przekochane i w ogole naj pod kazdym wzgledem.Miniaturka nie bedzie szczekliwa jesli od malego bedzie nauczona ze nie szczea sie caly czas a tylko w razie potrzeby.Ja co prawda nie mam czystego sznaucerka (sonka jest skundlonym sznaucerem)ale wielu moich przyjaciol ma i sa cudowne(moja oczywiscie tez,a raczej przedewszystkim).Niestety ja popelnilam blad wychowawczy,poniewaz kiedy znalazlam to biedne malenstwo i wydalo pierwszy szczek to cala rodzina popadala w zachwyty,ze taka malenka a mowi.I teraz mam bo co dzwonek do drzwi to Sonka przy drzwiach i szczeka,dziwne halasy na klatce Sonka szczeka,podejzana mlodziez tudziez starsze osobniki Sonka szczeka.I takie mamy szczekliwe zycie,ale i tak jest cudowna i kocham ja ponad zycie. pozdrawiam pozytywnie zakreconych Odpowiedz Link Zgłoś