Dodaj do ulubionych

Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucerach ?

IP: *.plusnet.pl 08.10.02, 09:33
Chodzi mi głównie o miniaturę. Jakie generalnie te psy są. Jeśli ktoś ma
sznaucerka to nie w paru słowach opisze ich zachowanie, reakcje, wady,
zalety, etc.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gazeciarz007 Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera 08.10.02, 09:56
      To wielki pies ale w malym ciele. Co prawda nie mam sznaucerka ale dwoje
      znajomych takie pieski posiada i jesli chodzi o male psy to tylko sznaucerki.
      Tak przynajmniej twierdza.
      • Gość: Lidka Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera IP: *.plusnet.pl 09.10.02, 14:34
        Czy ten psiaczek będzie pilnował np.mieszkania czy samochodu ?
        Czy da się go tego nauczyć? Jeśli tak, to w jaki sposób?
        • Gość: Bejotka Re: Mam zamiar kupić psa, co sądzicie o sznaucera IP: 213.241.45.* 09.10.02, 14:54
          do samochodu to alarm
          do mieszkania to polisa
          a pies jest do miłości!!!!!!!!!!!!!!!
          lepiej nie mylić tych pojęć
    • Gość: maggda TAK TAK TAK IP: *.armada.pl / 10.10.10.* 09.10.02, 15:26
      Sznaucery są super!!!!
      Miniaturowe wada - dość hałaśliwe!
      Średnie wada - średnie, czasem hałaśliwe
      Olbrzymie wada - olbrzymie

Szanucery są naprawdę fajne - im większe tym bardziej zrównoważone ale też
      bardziej kłopotliwe. Pamiętaj, że to pinczery zatem mogą być dość pobudliwe. Są
      super - jak tylko będę miała więcej czasu to będę miała sznaucera!!!!!! Miałam
      olbrzyma i był wspaniały - miałam wtedy 11 lat. Niestety już go nie ma. Peter
      nie żyje od lat. Potem była terierka szkocka - bardzo polecam! Kiedy się
      wyprowadzałam z domu została z rodzicami. Niestety też już odeszła.
      POLECAM sznaucery i teriery szkockie też - są mniej hałaśliwe.
      • Gość: Lidka Odpowiedź dla Bojetki IP: *.plusnet.pl 09.10.02, 15:43
        Oczywiście, że tak, ale czasem zostawiasz psa w samochodzie na 5 min. i dobrze
        by odgryzł rękę każdemu kto zechce ją wsadzić do środka bądź narobi hałasu gdy
        ktoś sie zbliży. Chodzi o to by piesek robił hałas kiedy trzeba, a jak nie ma
        potrzeby by siedział cicho. Jeżeli nie mówię o innych aspektach posiadania
        pieska, nie znaczy to, ze one nie istnieją, więc nie martw się na zapas, ze psa
        nie kocham, etc.
        • Gość: I Re: Odpowiedź dla Bojetki IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 19.11.02, 21:23
          Mam miniaturowego czarno-srebrnego Super. Mądre, uczą się szybko. Widać w ich
          oczach, że myślą. Bardzo ciekawe, oddane. Szybko wyczuwają jak ktoś zbliża się.
          ale czasami zachowuja się jak dziecko rozpieszczone. Moja Ibiza je wszystko -
          my jej gotujemy bo tyle co ona zjada nie jest drożej niz sztuczne karmy a jest
          to dobre mięso z warzywami i ryżem itp. Polecam, polecam
          • blanka2 Re: Odpowiedź dla Bojetki 20.11.02, 20:21
            Sznaucery to psy strozujace.Sa przemadre,przekochane i w ogole naj pod kazdym
            wzgledem.Miniaturka nie bedzie szczekliwa jesli od malego bedzie nauczona ze
            nie szczea sie caly czas a tylko w razie potrzeby.Ja co prawda nie mam czystego
            sznaucerka (sonka jest skundlonym sznaucerem)ale wielu moich przyjaciol ma i sa
            cudowne(moja oczywiscie tez,a raczej przedewszystkim).Niestety ja popelnilam
            blad wychowawczy,poniewaz kiedy znalazlam to biedne malenstwo i wydalo pierwszy
            szczek to cala rodzina popadala w zachwyty,ze taka malenka a mowi.I teraz mam
            bo co dzwonek do drzwi to Sonka przy drzwiach i szczeka,dziwne halasy na klatce
            Sonka szczeka,podejzana mlodziez tudziez starsze osobniki Sonka szczeka.I takie
            mamy szczekliwe zycie,ale i tak jest cudowna i kocham ja ponad zycie.
            pozdrawiam pozytywnie zakreconych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka