Dodaj do ulubionych

KOTY BEZ RODOWODU - pilne!!!!!!!

25.11.05, 22:45
czy uwazacie, ze osoby decydujace sie na rozmnazanie kotow powinny im zrobic
badania genetyczne, przed zaplodnieniem?:) nawet jezeli po nich beda to koty
bez rodowodu, choc po rodzicach z tej samej rasy .
jak myslicie czy jest to potrzebne w przypadku , gdy taka hodowla nie jest
zarejestrowana.
Obserwuj wątek
    • albert.flasz1 Re: Poważny problem... 25.11.05, 23:07
      ...Albo go "rozgryzę" albo się z rozpaczy powieszę!:)
      ... I jeszcze, jak tu przekonać tych piwniczno - podwórkowych dzikusów
      że "miastowe" ludzie znów coś wymyśliły, jak zwykle - dla ich dobra...
      • kakui Re: Poważny problem... 26.11.05, 18:54
        no ja mysle ze jak masz dachowca(chyba ze nie umiem czytac) to nie wiem po
        kiego wala go chcesz rozmnazac jak kotow jest od cholery na tym swiecie a
        ta "jedna wazna ciaza" wcale nie jest potrzebna, bo kot i pies nie musi wcale
        rodzic. ja tam nakazalabym sterylizacje ale wiem ze i tak jak komus po mozgu
        chodzi rozmnazanie to i tak rozmnozy dorobi sie 6 pasozytow malych i potem
        mysli co z nimi i rozpaczliwie szuka domu. ale jak juz tak bardzo pragniesz i
        musisz koniecznie robic soebie problem to ja proponuje zrobic kocurowi i kotce
        badanie krwi i tym podobnych g.
        • albert.flasz1 Re: Poważny problem... 26.11.05, 19:33
          Nie mam kota tylko psa (rasowego, bez rodowodu, niewiadomego pochodzenia, rok
          temu nawet się "rozmnożył"). Problemów w zasadzie nie mam oprócz tego, że
          właśnie porzuciłem pracę w fermie krów mlecznych (coś około 200) bo znów mi się
          nie opłacało ale pozostaję "w temacie", nawet otwieram gabinet dla zwierząt
          (głównie dużych ze szczególnym uwzględnieniem bydła ale przy okazji załapią się
          także istoty mniejszego formatu, ogólny kierunek - rozród, środowisko i
          żywienie), może nawet będę rozprowadzał rodowodowe nasienie (ale nie psów).
          Wprawdzie żyjemy w różnych światach ale może kiedyś się spotkamy i znów
          opowiemy sobie parę bajeczek, kto wie... Cześć!:)))
          • ludicrus Re: Poważny problem... 27.11.05, 20:48
            chyba mnie nie rozumiecie ludziska jedne. Mam kotke rasowa i potrzebna mi wasza
            opinia , gdyz sa ludzie, ktorym takie zeczy jak robienie tych badan do glowy
            przychodzi. prosze tylko o sensowne odpowiedzi a nie jakies bajeczki glupiej
            tresci nic nie mowiace
            • po.prostu.ona Re: Poważny problem... 27.11.05, 22:48
              No przede wszystkim powinieneś sprawdzić w rodowodach, czy Twoja kotka i jej
              potencjalny partner nie są ze sobą zbyt blisko spokrewnieni. Poza tym wiele
              zależy od rasy - niektóre mają charakterystyczne wady dziedziczne - np.
              dysplazja stawów biodrowych u kotów rasy brytyjskiej Kot oprócz rodowodu
              powinien mieć licencję hodowlaną - czyli być dopuszczonym do rozrodu. O
              szczegóły możesz zapytać na forum miau, w dziale dla hodowców kotów. Zakładam,
              że Twoja kotka taką licencję posiada, oczywiście.
              • po.prostu.ona Re: Poważny problem... 28.11.05, 00:21
                ups, przepraszam - teraz doczytałam, że koty bez rodowodu. W tej sytuacji nie
                powinieneś ich rozmnażać, żadne badania genetyczne tego nie zmienią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka