kasia840 13.01.06, 11:57 Witam Poszukuje aparatu inhalacyjnego dla kota. Za wszelkie informacje z góry dziekuje Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Aparat inhalacyjny 13.01.06, 12:13 kasia840 napisała: > Witam Poszukuje aparatu inhalacyjnego dla kota. Za wszelkie informacje z góry > dziekuje a lekarz nie poradzil gdzie to "cos" dostac? Bo moim zdaniem aparatow dla kotow nie ma. Mozna co najwyzej chalupniczym spsobem sporzadzic "klatke do inhalacji" Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: Aparat inhalacyjny 13.01.06, 14:59 Nie ma takich aparatów, a inhalatora z prawdziwego zdarzenia kot nie toleruje. Wiem, bo mam astmatyka. Możesz mu podać albo robiąc tubę (zwijając kawałek papieru lub gazety w trójkątną tubę) i wstrzykując dawkę z inhalatora od węższej strony, tak by kot wdychał preparat od strony szerszego wyjścia tej tuby albo w półlitrowej butelce po coca-coli (wygodna) wytnij bliżej dna małą klapkę (natnij z trzech stron i zostaw jako tzw. drzwiczki) takiej wielkości, byś mogła do środka wepchnąć dyszę inhalatora (środka leczniczego). Z drugiej strony butelki zamocuj plastrami do szyjki butelki zwykły kuchenny plastikowy lejek. Lejek oczywiście będzie służył kotu do wdychania. Nie wpychaj mu główki w ten lejek, bo się zestresuje, trzymaj lejek w pewnej odległości. Trochę jest tak, że zamiast psiknąć w tę tubę raz preparat, musisz psiknąć przynajmniej dwukrotnie, aby dotarło do pysia. Pozdrawiam. Wiesia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia840 Re: Aparat inhalacyjny 13.01.06, 16:12 Dziekuje za odpowiedż. Mam jeszcze pytanie Jak długo Twój kot choruje na astme. I czy leczenie jest skuteczne? Mój kot zaczął chorować od miesiąca ma kłopoty z oddychaniem nie chce brać leków, dostaje zastrzyki był weterynarz i dlatego powiedział o tym inhalatorze. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś