Dodaj do ulubionych

Do wolontariuszy!

23.01.06, 23:24
Napiszcie jak naprawde wyglada sytuacja w schroniskach w te mrozy! I nie
chodzi o Paluch, tylko o inne mniejsze przytuliska.
Dlaczego nikt o tym nie mowi? Dlaczego w mediach jest malo tego tematu (WOT?,
TVN FAKTY?)
Kurcze gdyby nie zoliborska akcja, to wogole nic bysmy nie zrobili.

Czy psy przetrzymuja? Moze nie jest, az tak zle? Moze histeryzuje? Oby...

Prosze napiszcie

Ania
Obserwuj wątek
    • kakui Re: Do wolontariuszy! 23.01.06, 23:37
      zapytaj "mysiam1"
      • mysiam1 Re: Do wolontariuszy! 24.01.06, 08:09
        A co może powiedzieć mysiam1? W Poznaniu psy mają budy, w budach słomę, ale
        wiadomo, że to bardzo niewiele. Wiem, że poza słomą są też szmaty itd., a
        wejścia do bud są pozasłaniane "kotarami" z grubego materiału. W tych boksach,
        które są nasłoniecznione, psy siedzą na budach i "absorbują" tę odrobinę
        ciepła. Na szczęście część boksów (tam, gdzie są nieduże pieski, a także stare
        czy te z króciutką sierścią) ma też część wewnętrzną, ogrzewaną, chociaż
        wątpię, żeby w taką pogodę było w niej b.ciepło, jednak lepsze to, niż nic.
        Niestety sama jestem teraz po chorobie i nie bardzo mogę długo przebywać w
        schronisku :-(.
        • schroniskomielec Do wolontariuszy! 24.01.06, 10:07
          w Mielcu sytuacja jest bardzo trudna! Najlepsze bylyby adopcje, ale przeciez
          500 psow nie znajdzie domow w ciagu kilku dni.
          Dalismy apele do lokalnego radia, do gazet. A rano kierownik
          poinformowal : "Dzisiaj jest wyjątkowo zły dzień. Zamarzła woda w rurach i nie
          mamy ani deka wody na schronisku. Zaden samochód nie odpalił." Nie wiem na jak
          dlugo wystarczy nam jedzenia. Jak dobrzy ludzie nam nie pomoga, bedzie naprawde
          tragicznie.
          • gattara Re: Do wolontariuszy! 25.01.06, 01:09
            Witaj Aga,
            Jutro wysylam 100. Nie wiem, czy grudniowe doszly, bo nie dostalam
            potwierdzenia. Wiem, ze masz duzo obowiazkow,ale nie chce dlugiego listu z
            podziekowaniami, tylko potwierdzenia, ze doszly, bo bez tego, nie jestem pewna,
            a nie chce wysylac w przestrzen kosmiczna.
            Pozdrawiam bardzo cieplo
            Danka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka