Dodaj do ulubionych

Melia Pharaoh - Hurghada (5*)

01.12.03, 23:43
(cyt.: funia1 01.12.2003 23:05)

"Hotel super, czysto i schludnie ( 5* całkiem należne ). Jedzenie i obsługa
rewelacyjne. Duży czysty basen i zadbana plaża. Tylko ruskich full. 500 m od
hotelu w kierunku centrum Hurgady jest supermarket przy sąsiednim hotelu.
Prowadzi go chrześćjanin, dobre chłopisko, żeni browary po 8 funtów nawet w
czasie ramadanu. W hotelu to samo po 21."

----
<<wątek założony przez forumowiczkę został skasowany a post przeniesiony do
nowego wątku, ponieważ w tytule nie podano ani miasta, w którym hotel się
znajduje, ani kategorii - moderator>>
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 29.01.04, 21:19
      Pozwoliłem sobie spędzić nieco czasu w tym roku w Melia Pharaoh i przyznam, że
      hotel zasługuje na PRAWDZIWE 5*. Czyściuteńko, wszystko wypucowane,
      przystrzyżone, elegancja aż bije blaskiem po oczach. Kelnerzy w liberiach na
      baczność, przed turystami biją ukłony. Jedzenia w brud.

Zasadą w hotelu jest, że za prywatne rozmowy personelu z turystami pracownik
      zostaje usunięty z pracy, więc na pogawędki nie liczcie, chyba, że przy jego
      miejscu pracy, jak coś zamówisz.

Ogromny zielony park pomiędzy hotelem,a plażą, pięknie utrzymany, ale kawałek
      przez to do plaży należy potuptać. W kompleksie są również bungalowy, calkiem
      ładne i nieco bliżej plaży niż budynek główny.
      W kompleksie hotelowym znajduje się kryty basen z podgrzewaną wodą(choć nie
      kryte są również na terenie).

Jednym słowem, na pewno będziecie zadowoleni.
      • amarsina Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 18.07.04, 16:49
        Spędziłam tydzień czasu w tym hotelu i był to spokojny wypoczynek. Duży wybór
        jedzenia i dobre. Basen wielki, oprócz odkrytego jest także kryty, z którego
        korzystaliśmy po południu (bo byliśmy w listopadzie i robiło się chłodno po
        południu). Jest niewielka rafa koralowa już przy pomoście, można troszke
        posnorkować. Hotel jest położony na wielkim terenie, i z budynku w którym
        byliśmy zakwaterowani , myśle ze do plaży było ok. 500 m. Sporo spacerowania smile
        ale czasem załapywaliśmy się na przejażdżke pojazdem hotelowym, który rozwozi
        turystow z bagażami. Zdarzało się , że po leniwym śniadaniu, ok, 10:30 , brakło
        leżaków na plaży. Ale to jedyna, na siłę znaleziona, niedogodność. Mogę z całym
        przekonaniem polecić ten hotel na udany urlop.
        • michaelandro Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 10.10.04, 20:52
          Z hotelu Melia wrociłem wczoraj. Jestem nim zachwycony! Wszystko na najwyższym
          poziomie. Obsługa znakomita, miła i zawsze uśmiechnięta. Czujna, ale dyskretna
          ochrona. Hotel i ogród perfekcyjnie utrzymane. Jedzenie bardzo dobre i w
          ogromnych ilosciach. Stosunkowo duza odleglosc od miasta sprawia ze nie ma tam
          zgielku. Najbliższe sklepy z jedzeniem rzeczywiscie w odleglosci około 300
          metrów a piwo można w nich kupić nie za 8 a za 5 Le smile Dojazd do Sakali
          taksowka da sie wytargować już za 10 Le (2 osoby). a busikiem za 2Le. Na
          terenie hotelu znajduje sie sklep z pamiatkami, punkt gdzie mozna wywolać
          zdjęcia, księgarnia i oddział Bank of Kair gdzie wymieniaja pieniądze po dobrym
          kursie 1$=6,25Le.
          Napoje do kolacji platne: woda 1,5 litra 9,8Le, piwo stella 15 Le.
          Plaża ok z przepiekna rafą koralową na której to spędziłem większą część
          pobytu smile Nie jest to ta która jest przy pomoscie, a ta do której dochodzi się
          idąc chodnikiem w morzu. Stosunkowo niewielu gosci o niej wie, wiec nie ma tam
          tloku. Wśrod turystów przewazaja niemcy i rosjanie, bardzo duzo jest tez
          wlochow i skandynawow. Podczas mojego pobytu byly jedynie cztery sympatyczne
          pary z Polski co także zaliczam do duzych plusów smile
          Na terenie znajduje sie włoskie centrum nurkowe z wysokiej klasy sprzetem.
          Wycieczki nurkowe/snurkowe organizowane przez nich są drogie(ok 2 razy drozsze
          niz te z miasta) ale ja po porownaniu uwazam, ze warto.
          Hotel w pelni zasluguje na pięć gwiazdek.
    • wmruk Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 16.12.04, 15:26
      Byłam w kwietniu i miło wspominam Andżela który rzeczywiście sprzedaje w
      sklepiku obok Melii nie tylko piwko ale i podrabiane alkohole. A ogólnie to
      rzeczywiście hotel super, czysto i żarcie dobre. Polecam W tym roku w kwietniu
      znowu wybieramy się całą rodzinką i zapraszam wszystkich w kwietniu będzie
      raźniej bo w zeszłym roku byliśmy sami a nasze dzieci ( Marcysia 8 lat, Mateusz
      5 lat ) nie miały się z kim bawić i my też ( wieczorami ).
      • egipt-hotele Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 12.10.05, 22:04
        Właśnie wróciłem z Melia. Ogólnie hotel polecam. Trzeba jednak zwracac uwagę na
        rodzaj zakwaterowania. Najlepsze (choć najdroższe) są bungalowy. Polecam też
        zakwaterowanie w pokojach main (budynek głowny). Wszystkie mają dobry widok na
        część basenowo-wypoczynkowa hotelu, a te położone na I piętrze lub wyżej także
        ładny widok na morze. Najgorsze położenie mają pokoje w budynku sport. Widok na
        dość ruchliwa ulicę, nieuporządkowany teren poza hotelem lub położone obok
        huczącej cała dobe wentylatorni. Oczywiście polskie biuro podróży (nasze: Best
        Reisen) rezerwuje przede wszystkim najtańsze i najgorsze pokoje w budynku
        sport: my dostaliśmy parter tuż przy wentylatorni, a po reklamacji przenieśli
        nas w to samo miejsce tylko na I piętro. Dlatego jeśli zalezy wam na ciszy i
        ładnym widoku z balkonu unikajcie budynku sport. To zakwaterowanie dobre dla
        tych, ktorzy cały dzień nurkują na rafach, wracają do pokoju tylko na nocleg i
        nie korzystają z balkonu.
        Poza tym jedzenie znakomite, ogromny wybór, obsługa bez zarzutu, rafa bardzo
        ładna jeśli tylko ma się odwagę popłynąć wzdłuż rafy od pomostu w lewo wzdłuż
        linii rafy równolegle do brzegu, a nie taplac jak większość tuż przy pomoście.
        Sklepik o ktorym piszecie znajduje się około 500 chodnikiem w prawo od wyjścia
        głownego z hotelu. Za dojazd busikiem we czwórkę w jedna stronę płaciliśmy
        łącznie 5 funtów. Taksówkarze stojący przy hotelu żadają 30 funtów (nie dajcie
        się nabrać). W sklepiku trzeba się ostro targować. Piwo Sakhara (dużo lepsze
        niż Stella) do kupienia za 7 - 8 funtów, duża cola lub litr soku za 5 funtów,
        duża woda za 1,5 funta. Unikajcie wina (drogie i paskudne). Niezłe mini centrum
        handlowe (pamiątki, perfumy, lokalne biuro podróży) znajduje sie po drugiej
        stronie ulicy jakieś 500 m dalej (na wysokości hotelu Reemyvera). Jeśli chcecie
        jechać do centrum Hurghady cena za taxi lub bus dla czterech osób nie powinna
        byc wyższa niż 20 funtów. Miłego wyjazdu.
        • alinaw1 Re: Melia Pharaoh - Hurghada (5*) 28.03.06, 10:37
          Oczywiście, nie masz racji egipt-hotele pisząc, że OCZYWIŚCIE polskie biura
          podróży rezerwują najtańsze. Albo nie doczytałeś albo udajesz. Wszak w katalogu
          Best Reisen stoi jak byk napisana oferta MELIA PHARAON SPORT!!!!!! jest też
          dalej (w opisiepokoju) napisane, że będzie widok na okolicę. A dalej jest mowa
          o tym, że można dopłacić i mieć lepsze bungalowy lub budynek główny. Dla mnie
          to było oczywiste. Dopłata nie jest groszowa ale zawsze można skorzystać z tej
          opcji. Dlatego zanim się zacznie krytykować i psioczyć, należy dokładnie
          zapoznać się z ofertą. Moja koleżanka była w Melia w którymś z tych masowych
          biur (bodajże Triada) i tam było napisane, że jedzie do Melia, nie było mowy o
          jakiś dopłatach itd. Była rozczarowana (podróż poślubna) i to rozumiem,
          wprowadzono ją w błąd. Ale niektóre biura podróży bardzo wyrażnie podkreślają
          podział budynków (i cen). Trochę sprawiedliwości!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka