kawka30 24.01.06, 11:16 moja suczka ma pierwsza cieczkę. Przedtem miałam psa, wiec mam małe doświadczenie z sukami. Jaki dezodorant skutecznie odstrasza samce? Ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babka71 Re: dezodorant odstraszający psy 24.01.06, 12:56 nic to nie da najlepiej suczkę wysterylizować i masz kłopot z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka30 Re: dezodorant odstraszający psy 24.01.06, 13:26 dzięki za podpowiedź, ale chcę ze sterylizają poczekać 2-3 lata, bo może będę miała warunki, aby suczka rozmnożyć Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: dezodorant odstraszający psy 24.01.06, 15:05 Dezodoranty dają dużo. Psiulki z podwórka są psikane i psy za nimi nie biegają. Dezodoranty takie nie sa drogie, kosztują ok 14-18 zł. Zobacz tez na www.karusek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: dezodorant odstraszający psy 24.01.06, 15:24 Nie ma naprawdę skutecznych dezodorantów. Wszystkie działają na zasadzie "klina klinem", czyli przez jakiś czas po użyciu maskują zapach płciowy własnym - silniejszym (ale nie zmieniają np. zapachu moczu, którym suki znaczą swój ślad). Pomijając już sprawę, że takie zapachy z reguły są dla psów bardzo nieprzyjemne (bo przecież zwierzęta nie muszą mieć takich samych upodobań, hak ich właściciele), ich działanie w żadnym stopniu nie zmienia zachowania suki - i tak trzeba jej pilnować, szczególnie w te najbardziej "niebezpieczne" dni. Odpowiedz Link Zgłoś