Dodaj do ulubionych

Wyjący pies

30.01.06, 15:02
Potrzebujeę rady co z tym fantem zrobic.Sasiad ma kilkuletnią sukę husky-
podobną i ona cale dnie wyje.Ostatnio duzo przebywam w domu i juz wymiękam,
to wycie doprowadza mnie do szału.Czy własciciel moze jakos wpłynac na to
psisko?
Obserwuj wątek
    • wrexham Re: Wyjący pies 30.01.06, 15:15
      pies pewnie siedzi sam w domu..
      probowalas rozmawiac z sasiadem? moze on nie wie o tym fakcie?
      jsli wie i nic nie robi to z tego co widzialam w innych podobnych watkach,
      jesli pies nie zakloca ciszy nocnej to raczej niewiele mozesz zrobic; chyba, ze
      sasiad w widoczny sposob zaniedbuje psa, wtedy moze toz moglby pomoc; moze
      jesli twoja prosba nie poskutkuje to popros straz miejska, zeby zwrocila mu
      uwage; martwie sie tylko, ze psu sie nie poprawi od tego sytuacja i w
      najgorszym razie wyladuje nawsi przy budzie; oczywiscie to zalezy jaki ma do
      niego stosunek wlasciciel; wierze, ze takie wycie moze byc uciazliwe; gdybym ja
      byla na twoim miejscu (ale oczywiscie nie kazdy musi miec na to ochote)
      zaproponowalabym sasiadowi, ze ze dwa razy na dzien pod jego nieobecnosc bede
      wychodzic z psem, zeby go troche zmeczyc i urozmaicic mu zycie, oczywiscie
      jesli sasiad jest normalny i znacie sie dobrze:)
      zaraz tu na mnie naskocza, ze kaze ludziom wychodzic z cudzymi psami.. :)
      pozdrawiam m.
    • ontarian Re: Wyjący pies 30.01.06, 16:24
      powiedz sasiadowi, ze jak on czegos z tym psem nie zrobi
      to ty zrobisz
      a co? to musisz sie domyslic
      bo jak ja napisze, to wytna
      • wrexham Re: Wyjący pies 30.01.06, 17:22
        ontarian go poszczuje swoja dzdzownica i bedzie po psie :)))
        • p.galli Re: Wyjący pies 30.01.06, 18:21
          z huskym nic nie zrobisz - toto tak ma ze wyje jak jest samo (rasa psow
          tzw "prymitywnych" (bez obrazy:)) gdzie wyjatkowo silny jest instynkt min.
          wycia a rasa malo (jeszcze) przez czlowieka zmieniona
          niestety mam ta watpliwa przyjemnosc mieszkac nad takim psem (swoja droga husky
          w bloku z 10 min spacerem wokol osiedla na smyczy - gratulacje dla wlascicieli)

jedyne wyjscie - rozmowa z sasiadem (za cholere nie wiem co on zrobi bo skoro
          zostawia psa samego to raczej nie widze metod na uspokojenie "wyjca")
          potem - droga prawna - zakłocanie ciszy czy tam czegos (wbrew pozorom nie wolno
          przekraczac pewnych norm nie tylko w nocy - min czym s takim jest wycie psa .
          powodzenia i wyrazy wspolczucia
          • p.galli Re: Wyjący pies 30.01.06, 18:24
            a! na poczatku jak sie denerwujesz rozmowa z sasiadem (bo moze gbur ) to
            proponuje bardzo grzeczna kartke w drzwiach z opisem sytuacji (moze sasiad nie
            wie ze suka wyje lub nie zdaje sobie sparwy ze to az tak słychac (w co watpie ,
            mysle raczej ze jak nikt sie nie skarzy to [przechodzi na porzadku dziennym nad
            tym)
            ps. rada ontariana - wyjatkowo słuszna tym razem:)
            • fedorczyk4 Re: Wyjący pies 30.01.06, 20:21
              I poinformuj sąsiada że istnieją obroże przeciwdziałające.
              Ps. Mój sąsiad słucha od 07 do 22 na cały regulator Radia Maryja. Chętnie się z
              Tobą zamieniłabym
    • remislanc Re: Wyjący pies 31.01.06, 08:25
      motyl_nocny napisała:

>Czy własciciel moze jakos wpłynac na to
      > psisko?

Łaski nie robi! To jest jego zasra.... obowiązek!
      • alaskahuska Re: Wyjący pies 31.01.06, 12:01
        Powodem wycia tego psa, z pewnością jest zaniedbanie go ze strony właściciela.
        Husky to rasa wyjątkowo trudna w utrzymania, to rasa, dla której trzeba mieć
        czas, cierpliwość i kondycję:) Zapewne suka nigdy nie jest wyprowadzana na
        spacery /choć "zwykłe" spacerki w przypadku husky, to stanowczo za mało/, nie
        ma ścisłego kontaktu z właścicielem, czy z innymi psami. Mojemu psu /też
        husky/, poświęcam dużo czasu,jest wybiegany,codziennie bawi się z "psimi
        przyjaciółmi", ma stały kontakt z rodziną i nigdy jeszcze nie słyszałam, aby
        wył, choć zdarza się, że pozostaje kilka godzin sam /w ogrodzie/. Ruch, to
        podstawa, pies znudzony, niewybiegany będzie wył, uciekał, demolował
        mieszkanie, czy przekopywał ogród itp... Zresztą, nie będę się powtarzać, ten
        temat był "wałkowany" wielokrotnie. Jednym słowem głupi właściciel i
        nieszczęśliwy pies.
        PS.
        Husky to psy pierwotne nie "prymitywne":)))
        • remislanc Re: Wyjący pies 31.01.06, 12:05
          alaskahuska napisała:

........teżnigdy jeszcze nie słyszałam, aby
          > wył, choć zdarza się, że pozostaje kilka godzin sam /w ogrodzie/.

Jak jestem w biurze to też nie slyszę wycia psa sasiada w domu za ścianą..:)

>Jednym słowem głupi właściciel

jak większość...........niestety.
          • alaskahuska Re: Wyjący pies 31.01.06, 14:42
            Taaaa.... Spodziewałam się tego, remisraku, ale...olać cię !
            A co do wycia, to pytałam nie raz sąsiadów, którzy widzą z okien swojego domu
            nasz ogród, zawsze jest tak samo, piesek grzeczniutki, cichutki, goni myszki po
            ogrodzie lub śpi.
            • fedorczyk4 Re: Wyjący pies 31.01.06, 15:29
              alaskahuska napisała:

> Taaaa.... Spodziewałam się tego, remisraku, ale...olać cię !
              Rozbawiłaś mnie do łez. Remislanc ze snu zimowego przeckną się. Idzie wiosna i
              kupna krucjata:-)))
            • haska-mi Alaska ma rację 31.01.06, 15:29
              Potwierdzam, sama mam 2 husky i praktycznie żadnych problemów, oprócz kłaków w
              okresie linienia. Gadają i wyją tylko jak widzą, że wyjmuję z lodówki mięso dla
              nich i trwa to kilka sekund:) To nie jest rasa "prymitywna", tylko pierwotna,
              prymitywni są ludzie, którzy biorą te psy dla wyglądu lub mody. To jest rasa
              wymagająca i dla nielicznych, współczuję sąsiada i żal mi tej suki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka