landrynka8 02.02.06, 10:08 Czy ogladaliscie dzisiaj program ok.01-02 (w nocy) o tym jak są traktowane i przewozone konie na rzeż? Straszne. Ja nierozumiem dlaczego tak wazny temat jest tak pożno emitowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert.flasz1 Re: KONIE 02.02.06, 11:01 Nie oglądałem ale własnymi oczami widziałem jak są przewożone świnie i krowy na rzeź - i to niekoniecznie do Włoch (bo transport żywych zwierząt na duże odległości nie za bardzo się opłaca, chyba że t. zw. "przebitka" jest odpowiednio wysoka"), tylko zwyczajnie - do lokalnych ubojni i zakładów mięsnych (co nie oznacza, że niektóre nie sprowadzają "materiału rzeźnego" z drugiego końca Polski). Też straszne, ale pani Brigitte Bardot takie duperele przecież nie interesują... Natomiast co do emisji ciekawszych materiałów w telewizji wyłącznie w późnych godzinach nocnych - temat jest stary jak świat i dotyczy wielu różnych spraw. Podobno w czasie "najwyższej oglądalności" emituje siię tylko to, co "popycha" oglądalność reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: KONIE 02.02.06, 14:06 Czy nie ma zadnych unijnych norm w jakich przewozi sie te zwierzęta? Mozna zwatpić w człowieczeństwo jak sie widzi takie obrazy. Niemogę tego zakceptować. Rozesłałam do najwiekszych mediów zapytania. Teraz czekam na reakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Są! 02.02.06, 15:03 landrynka8 napisała: > Czy nie ma zadnych unijnych norm w jakich przewozi sie te zwierzęta? www.wetgiw.gov.pl/wywoz/wywoz_index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: ...I jeszcze to: 02.02.06, 15:09 forum.europa.eu.int/Public/irc/sanco/vets/information Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re:Pardą: 02.02.06, 15:11 Urzędasy odwalają robotę: forum.europa.eu.int/irc/sanco/vets/info/data/stagpt/stagpt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: KONIE 02.02.06, 16:04 landrynka8 napisała: > Ja nierozumiem dlaczego tak wazny temat jest tak pożno emitowany? dla normalnych ludzi sa wazniejsze tematy a przeciez nikt normalny nie bedzie ogladal TV o 2 w nocy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś