08.02.06, 16:06
ok! zdecydowałam! musze wykastrować mojego kochanego kocurka. czy może wiecie gdzie w okolicach piaseczna jest jakiś godny polecenia weterynarz? proszę napiszcie mi jak się zachowuje kot po takim zabiegu? i czy wtedy trzeba jakoś szczególnie o niego dbać? chodzi mi tu o jedzenie i pielęgnację. dzięki
Obserwuj wątek
    • babka71 Re: kastracja 08.02.06, 16:55
      u kocurków to prawie jak wyrwanie zęba także nie panikuj, dzwoń do weta i umów
      się na kastrację, dzień po zabiegu kocur jak nowy zresztą wet Ci wszystko powie
      • po.prostu.ona Re: kastracja 08.02.06, 17:33
        U większości kocurków zabieg ten przebiega bezproblemowo i kot szybciutko
        dochodzi do siebie. Oczywiście zawsze istnieje jakiś tam margines ryzyka - ale
        o tym dokładnie poinformuje Cię weterynarz. Mój kocio brał przez 3 dni
        antybiotyk w zastrzyku oraz dostawał leki przeciwbólowe w tabletce. Kastrowany
        był w listopadzie. Co do żywienia - są specjalne karmy dla kastratów. Ja - daję
        mojemu kotu różne. Na prywatnym forum Porady Weterynaryjne uzyskałam na ten
        temat bardzo ciekawe informacje - możesz poczytać sobie mój wątek "Ile powinien
        jeść młody kot dużej rasy" - tam właśnie jest bardzo ciekawa opinia na temat
        żywnienia kastrowanych kotów :-) Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • seniorita_24 Re: kastracja 08.02.06, 22:01
      forum.miau.pl/viewtopic.php?t=727

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka