Dodaj do ulubionych

jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!!

13.03.06, 10:18
Słyszałam ze mozna kupić jakiegoś jastrzebia :))) który ostrasza gołebie -
interesuje mnie gdzie mozna cos takiego kupić. W związku z tym ze zbliża sie
wiosna :) chciałabym mieć czysty taras !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • madzialenka82 Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 10:46
      Po pierwsze jastrząb to nie coś, a też ptak. Po drugie na hodowle tego ptaka trzeba mieć pewnie pozwolenie, a po 3 nie jest on taki łatwy...muslisz, że ty sobie jastrzębia wypuścisz i bedziesz mieć czysty taras? Smiechu warte...
      • fedorczyk4 Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 11:08
        Chodzi o naklejkę, czy inną atrapę :-)))))
        • po.prostu.ona Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 13:00
          Jest też kot-atrapa :-))))))))
          • po.prostu.ona Śliczny, historyczny wątek o gołębiach :-))) 13.03.06, 13:03
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=11871067&a=11871067
            Nie rozumiem, czemu nie jest wymieniony w najciekawszych wątkach :-DDDDD
    • wartkoczyk1 Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 14:40
      moze to nie jest rada dla wszystkich ale na moim balkonie nie siadają bo mam po
      obu sronach po sasiedzku koty i one skutecznie odstraszają gołebie ,narazie
      jest zima to siadają sobie ale wiosna kiedy koty zowu beda siędziec na balkonie
      bedę miaa spoój ,
      jedynym spodsbem na nie jest siatka rozpieta na cała szerokość balkonu widzę to
      u sasiadow na 4 pietrze obok mają porozwieszane jakieś błyski -
    • jagodziana Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 14.03.06, 11:06
      chodzi oczywiscie o atrape :))) Madzialenka ma chyba bujna wyobraznie i duzo
      czasu - śmieszna to byla jaj odpowiedz. Reszcie serdecznie dziekuje za rady.
      Poszukam atrapy kota :))))))))))
      pozdrawiam
      • po.prostu.ona Tu masz :-) 14.03.06, 11:15
        allegro.pl/item89577205_kot_ostraszajacy_i_ozdoba_za_29_zl_.html
      • madzialenka82 Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 15.03.06, 08:36
        tak?? a ja znam ludzi, którzy mają autentycznie jastrzębie, wiec co w tym dziwnego? i smiesznego? Tylko, że oni w miesice nie mieszkają
      • wartkoczyk1 Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 16.03.06, 18:22
        nie sadzę że atrapa coś pomoże ,
        zauważyłam że ptaki nie reagują na człowieka który jest w bezruchu -robiłam test
        tuż za szybą rozsypałam pszenicę gdy sie poruszałam to zaden nie podlatywał
        tylko zagladał z gałezi
        kiedy parę minut siedziałam nie ruszając się na parapecie pojawiły się gołebie i
        zaczęły dziobać w najlepsze,
        • aix.sponsa Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 18.03.06, 10:06
          Pokochaj je - wtedy nie przeszkadzają. To bardzo skuteczna, humanitarna i
          jedyna właściwa metoda.
          • po.prostu.ona Re: jak się pozbyć gołebi !!!!!!!!!!!!!!! 18.03.06, 10:18
            U mnie gołębie w najlepsze pożywiały się na parapecie, kompletnie ignorując
            szalejącego za szybą kocura. Kawki się go bały, gołębie świetnie wiedziały, że
            ten koleś za szybą może im nagwizdać :-))))
        • wrexham wartkoczyk! 18.03.06, 11:45
          skad bierzesz pszenice? tzn gdzie mozna ja kupic?
          wrex.
          • wartkoczyk1 Re: wartkoczyk! 18.03.06, 17:42
            pszenicą karmie obecnie swojego świniaka- morskiego ,a mam ją od "chłopa"
            najlepiej wybrać się na wieś po zniwach zawsze ktoś ma worek do sprzedania,
            a na hali targowej też bywa ,ale ta juz pewnie o wiele drozsza bo za worek dałam
            15zł,-50 kg
            • wrexham Re: wartkoczyk! 18.03.06, 20:58
              ja potrzebuje dla kaczek:) to nawet po tej wyzszej cenie to wychodzi 30 groszy
              za kilogram... zwazywszy, ze place 63 grosze za polkilowa paczke peczaku w
              carrefour'rze to i tak wychodzi strasznie tanio ta pszenica; na jesieni trzeba
              bedzie poszukac "chlopa"; tylko skad go wziac na mokotowie...no nic jakos dam
              rade :)
              pozdrawiam wrex
              ps
              swinie morskie jedza ryby bo sa morskie; chyba ze ta pszenica tez morska? :))))
              • wartkoczyk1 Re: wartkoczyk! 21.03.06, 13:12
                chyba ze ta pszenica tez morska? :))))
                mogła by być nadmorska ale ta jest znad jeziora Zbąskiego ,
                ja akurat znalazłam sie przy skupie jadac nad jezioro więc też pomyśl o
                wakacyjnych wypadach .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka