studentka83 27.05.06, 12:54 Witam Maluszek zagosci u mnie we wrzesniu,bedzie to amstaffi chlopczyk:)juz mysle nad imieniem,moze Wy mi pomozecie?odpadaja imiona typu Killer itp.Licze na Was:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiecha3 Re: imię dla Amstaffa 27.05.06, 14:26 Arni???? no bo rexio będzie głupio.... Lex.... Rajd... a na jaką literę..?? Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 27.05.06, 14:31 Arni...ladne.Litera nie ma znaczenia,choc sunie mam na V. Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: imię dla Amstaffa 28.05.06, 01:20 studentka83 napisała: > Arni...ladne.Litera nie ma znaczenia,choc sunie mam na V. Heh...ale hodowca chyba nadaje imiona na jednakową literę - to ma być imię wpisane dorodowodu? Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: imię dla Amstaffa 28.05.06, 01:20 a_na napisała: > dorodowodu? rodowodu..oczywiście.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.szafranska Re: imię dla Amstaffa 27.05.06, 15:24 Winyl :) albo pisane przez V :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 27.05.06, 22:45 burek,reks,bobik,azor odpada:) Odpowiedz Link Zgłoś
wuefka Re: imię dla Amstaffa 28.05.06, 22:48 Dlaczego? Pospolita rasa - pospolite imię. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 28.05.06, 17:58 psa kupuje z hodowli i wiadomo,ze bedzie miec imie rodowodowe ale nie zawsze mozna tak nazywac psa,bo czy bys mowila na psa np.Marii Antuanette Gang Staff? dlatego chce wymyslec "normalne","codzienne" imie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: imię dla Amstaffa 28.05.06, 23:00 Nie rozumiem, jak można kupować psa z hodowli zamiast wziąć ze schroniska. Snobizm i bezmyślność. PS. A teraz admin może mnie wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 09:43 Nie wiem dlaczego ludzie kupują nowe samochody w salonie zamiast wybrać coś na zlomowisku. Snobizm i bezmyślność. A jak już brać ze zlomowiska to dlaczego jednego a nie wszystkie? Odpowiedz Link Zgłoś
hos_hi pusia... 29.05.06, 13:18 widzialam kiedys kobitke z rottweilerem, opadla mi szczeka jak kobite zawolala swoja sucz po imieniu... "Pusia" [rotfl] Odpowiedz Link Zgłoś
buenos.aires Remi - tak trzymaj ! 29.05.06, 13:22 prawidłowa reakcja na głupią odpowiedź ! Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 19:29 dlaczego nie ze schroniska?dlatego bo: a)chce szczeniaka b)mam juz jednego psa znajde (to prawie jak ze schroniska) i niestety widze braki w wychowaniu mojej sunii c)bo w zyciu nie wzielabym doroslego psa ze schroniska a tym bardziej Amstaffa czy innego psa bojowego.To cala odpowiedz,choc moze niekonieczna bo kolega/kolezanka remislanc skwitowala ta odpowiedz wystarczajaco. A co do pospolitosci AST'ow,to uwazam,ze w takim razie wszystkie jamniki,beagle,owczarki niemieckie,labradory i goldeny powinny miec pospolite imie - a nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
buenos.aires Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 20:02 uwazaj, mozesz sie jeszcze dowiedziec ze w schronisku sa malutkie amstafy, tylko trzeba poszukac, bo jakis zwyrodnialec wyrzucil, kupil zabawke no a jak amstafika nie ma to mozesz wziac innego przeciez a nie ulegac zachciankom bo go i tak po pol roku wyrzucisz jak zje pol dywanu poczekajmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 20:06 Bozsszszsz...kolejna idiotyczny komentarz,a ze na glupie pytanie/twierdzenie glupia odpowiedz to powiem Ci,ze nie wyrzuce jak zje pol dywanu bo nie bede wyrzucac blisko 3 tysiecy zlotych. Koncze ta idotyczna dyskusje.Tym ktorzy mi odpowiedzieli odnosnie imienia dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
buenos.aires ale nie :D 29.05.06, 20:10 ja wlasnie czekam na taki komentarz :D to sie porobilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 20:43 Jejku, wyluzuj, dziewczyno. Przy takiej nerwowości AST nie jest najlepszym psem dla ciebie. Poczucie humoru ci siadło czy zawsze tak masz? Istnieje coś takiego jak "metafizyka" psich imion. Jeśli nazwiesz psa w sposób, który źle sie kojarzy, duża szansa, że sprowokujesz los. Nazwanie rott'a Pusia nie jest złe, od razu neguje psią agresję. Widzisz wielkiego psa i słyszysz Pusia - czujesz się rozśmieszona, przestajesz się napinać. Słyszysz Zabij (tak nazwał AST'a jeden kretyn) i od razu widzisz swoje zwłoki - napinasz się, okazujesz strach. Wiadomo, która postawa prędzej sprowokuje psa. Jestem zwolennikiem takiego przekształcania przydomka hodowlanego, by jednocześnie mógł być imieniem. Może spróbuj. Kupowanie i sprzedawanie AST'ów poza hodowlami i to domowymi powinno karane być więzieniem, tak jak noszenie broni bez pozwolenia. Jeśli AST to tylko hodowlany, podjęłaś słuszną decyzję. I tłumaczenie się z niej jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 22:42 Rzeczywiscie dzis z moim poczuciem humoru jest kiepsko.Psa chce nazwac normalnie,nie Killer,nie Zabij,nie Ugryz itd.:)tylko imie dla psa Bobik czy Reks mi sie nie podoba, pudelka i jamnika tez bym tak nie nazwala. Wkurzaja mnie zarty (czy tez nie zarty)ze znudzi mi sie bo mi cos zniszczy.Odnosnie imienia hodowlanego czesto jest tak,ze tego nie za bardzo da sie przerobic,choc znam przyklad AST'a Alamo Sentinel,nazywanego poprostu Alamo czy Lamis i to jest super.Byc moze moj bedzie tez miec imie ktore bedzie juz jego codziennym imieniem,chcialam tylko sobie zostawic jakis wybor. Tych,ktorych urazilam moja zbyt gwaltowna reakcja przepraszam. A co myslicie o imionach: -Axel -Cezar -Bond -Nikos (takie dosc kontrowersyjne) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: imię dla Amstaffa 29.05.06, 22:47 a moze poczekac z nadawaniem imiona jak juz pies bedzie? czasem szczeniak ma w sobie jakas cehce charaktery lub wygladu ktora od razu okresla jego imie:) mozna tez poszukac wsrod ulubionych bohaterow ksiazek czy filmow, ikon swiata kultury, filmow rysunkowych ... jest wiele mozliwosci. jak dla mnie ani axel ani cezar ani bond ani ladne ani oryginalne. no ale przeciez to nie ma znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 09:49 Jak zawsze zgadzam się z blue. Prawdę mówiąc umknął mi fakt, że ten pies ma się dopiero pojawić. Poczekać koniecznie. W życiu bym nie wpadła na to, że jeden mój pies będzie najczęściej nazywany "słoniem" albo "słonikiem" (od ciężkiej pupy), a drugi "włatkiem" (od w łatkę). Żeby było śmieszniej to tylko przekształcenia przydomka hodowlanego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 09:58 Sentinelki w ogóle dostają świetne imiona i "pseuda" od Ani i Jarka, którzy szczenięta znają na wylot i wyłapują cechy charakteru czy wyglądu bezbłędnie. Była Furyjka - Fruźka, Secret zwany Kotletem albo Kotlecikiem, Nigra - Negrusia i tyle innych. Jeśli szczeniak będzie od nich, trafiłaś świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
76edyta Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 13:35 Hej, ja mam amstaffa, który nazywa się Kacper , jak ten duszek ;-) , choc dla nas jest to oznaką jego przynależności do rodziny jako członka, a nie jako zwierzaka, wcześniej był Filip i Furia, a z Twoich propozycji podoba mi się Nikoś. Ale myslę , że wszystko ulegnie weryfikacji , jak maleństwo pojawi się w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 17:22 kacper -podoba mi sie,moja mama ma Amstaffa Oskara (z domu Moonstone Gang Satff) to ja moge miec Kacperka:)a jak juz o hodowlach mowa to jaka byscie polecaly?zastanawiam sie na Sentinelem tylko tam troszke drogo,Florida odpada bo w okresie wakacyjnym nie beda miec mlodych a z Gang Staffem mam zle skojarzenia (choc Oskarek jest od nich).Moze znacie jakas godna polecenia? (region nie ma znaczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 17:36 Ja tam polecam 'ludzkie' imiona - zawsze na czasie i niepretensjonalne ;-) Nie cierpie 'agresywnych' imion nadawanych psom bullikowatym, w ta kategorie wlaczam rowniez imiona typu Tyson czy Arnie. Co prawda mieszkam w UK wiec i imiona inne... Moj jamnik nazywa sie Kevin ;-) Staffiki sasiada nazywaja sie Charles i Alfred - krotko Charlie i Alfie - jak najbardziej meskie imiona. Znajome labradory w parku - James i Andrew - fakt, pol parku sie oglada jak sie je wola ;-) Na sasiednim Majenkir ma parke silcznych chartow rosyjskich - Iwan i Borys... Lepszych imion bym im nie wymyslila. Znajoma w POlsce ma dwa jamniki szorstkowlose - Stefan i Kazik- pasuje do nich jak cholera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
buenos.aires Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 17:53 studentka83 napisała: > Satff) to ja moge miec Kacperka:)a jak juz o hodowlach mowa to jaka byscie > polecaly?zastanawiam sie na Sentinelem tylko tam troszke drogo,Florida odpada > bo w okresie wakacyjnym nie beda miec mlodych a z Gang Staffem mam zle zaraz, piszesz ze piesek pojawi sie u Ciebie we wrzesniu, bedzie to samiec a teraz pytasz ktore hodowle mozna polecic ........ no czegos nie rozumiem nie wiesz czy w miocie bedzie akurat samiec (byc moze wiesz czy akurat planuja na ten czas miot) a juz piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: imię dla Amstaffa 30.05.06, 19:50 tak jak mowie jestem prawie zdecydowana na Sentinel,ze piesek bedzie we wrzesniu u mnie to jest pewnik,a skad wiem czy w miocie bedzie chlopczyk?bo na 3 mioty beda pieski,no poprostu jest 1 %szans,zeby sie same dziewczyny urodzily:) Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: imię dla Amstaffa 31.05.06, 01:57 Witam,sentinel to bardzo dobra hodowla tak samo zresztą jak i gang staff,warto polecić obie.A z imieniem to zgadzam sie ,ze lepiej poczekac do momentu znalezienia sie piesia w domu.Wtedy jakos tak naturalniej można imie dopasować;).pozdro Odpowiedz Link Zgłoś