jolanta73 02.06.06, 13:58 u mojej suczki wykryto bakterie coli- czy ktoś ma jakieś dobre rady domowe. u lekarza była i dostałam antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l2m Re: bakterie coli u boksera 04.06.06, 00:30 Nie ma tutaj żadnych "rad domowych". Escherichia coli (pałeczka okrężnicy), mimo że jest normalną i niezbędna bakterią symbiotyczną, zamieszkującą jelito grube - dostając się do innych (poza owym jelitem) części organizmu, potrafi być naprawdę groźna. Wobec tego - musisz koniecznie zrobić Twemu psu kurs tych antybiotyków, odnosząc się do tego bardzo odpowiedzialnie: przestrzegając starannie czasu podania leku, i w żadnym przypadku nie porzucając kursu w połowie. Potem koniecznie sprawdź, czy rzeczywiście całkowicie pozbyłaś się infekcji - nawet jeśli Twój pies będzie czuł się całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta73 Re: bakterie coli u boksera 04.06.06, 17:40 Jaki kurs antybiotyków????????? Ona dostała synulox. Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Re: bakterie coli u boksera 04.06.06, 19:20 Czegos nie rozumiem. Chcesh przez to powiedzieć, że ona dostała ten synulox jednorazowo??? Nie kurs zastrzyków? Mam nadzieję, że nie; a jeśli jednak tak - to zmieniaj weta. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta73 Re: bakterie coli u boksera 05.06.06, 20:04 DOSTAŁA JEDEN ZASTRZYK I TE TABLETKI 2*DZIENNIE PO 1,5 TABLETKI Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia100 Re: bakterie coli u boksera 05.06.06, 22:14 zwykle tak daja :) a gdzie wyszły te coli? ukłąd moczowo-płciowy? czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Re: bakterie coli u boksera 05.06.06, 22:29 To znaczy, tenże synulox, tyle że w tabletkach? A, no to OK (chociaż zastrzyki byłyby lepsze). O tym właśnie mówiłam: musisz jej to podawać regularnie, mniej więcej o jednej i tej samej godzinie, po upływie jednakowych odstępów czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta73 Re: bakterie coli u boksera 08.06.06, 19:09 jutro idę do lekarza to się , mam nadzieję , wszystkiego dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś