roti84 10.07.06, 12:28 Czy psiaki rasy shih-tzu powodują alergię?? Czy tak jak yorki nie linieją , a ich sierść nie uczula?? Czy są jeszcze inne rasy psów o strukturze włosa podobnej do yorka?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szadoka Re: SHIH-TZU 10.07.06, 12:36 Ja mam maltanczyka. Mozna powiedziec, ze nie linieje. Oczywiscie troche wlosow gubi, ale ludzie tez gubia. Generalnie nie ma problemow z wlosami, tylko trzeba pamietac, ze czesze sie je codziennie ! Moja suczka nie jest jakims cudem wystawowym, wiec na lato jest strzyzona "na szczeniaczka" a fryzurke na lebku tez ma raczej krotka. Kiedys wiazalam jej kucyki ale pies tego nie lubi a dla swojej przyjemnosci nie bede zwierzaka meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lucek361 Re: SHIH-TZU 10.07.06, 16:59 Mam pieska rasy Shih tzu i faktycznie jego siersc nie uczula a także wlos tejze rasy nie linieje:)!!Nalezy go codziennie czesac i jesli bedziesz tak robic to zauwazysz na grzebieniu lub szczotce martwy wlos który sam nie spadnie - nalezy go wyczesywac:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
roti84 Re: SHIH-TZU 10.07.06, 18:23 Wielkie dzięki za pomoc:)Ja mam już yorka, szukam dla niego odpowiedniego kompana. Moje pytanie wynika z obaw, że mogę psiaka skrzywdzić , oddając go w przypadku alergii, dlatego bardzo mi pomogliście. Teraz pozostaje mi tylko wybór tego jednego, a obie rasy są cudne! pozdrawiam:p Odpowiedz Link Zgłoś