Dodaj do ulubionych

pies nie może chodzić

16.07.06, 20:21
mój pies od ok 10 dni choruje,byłam oczywiście u weta(a nawet dwóch),zrobili
mu wszystkie badania tzn,krew,usg,rtg niby wszystkojest ok.ale pies
zwracał,nie jadł i był baaaardzo słaby ,dawali mu zastrzyki(antybiotyk jakoś
nazwa na beta...),teraz niby te objawy zanikły,ale pojawiły się problemy z
poruszaniem (jak wstanie to nie może się położyć,a jak leży to nie może
wstać),nie wiem co robić,pies ma 10lat,a lekarze nie mają koncepcji co mu
jest,jutro mam znów wizytę,ale zamiast lepiej jest gorzej,jak mu
pomóc??????????
może coś wiecie,to mój pierwszy pies,strasznie mi go żal,a czuję sie taka
bezsilna,a on gaśnie mi w oczach,help!!!!
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: pies nie może chodzić 16.07.06, 20:34
      Spytaj na weterynarii, szukaj weta który sie pozna.Skąd jesteś, napisz moze ktos
      poleci Ci dobrego lekarza.
    • twojahanus Re: pies nie może chodzić 16.07.06, 21:03
      Jakiej wielkości to pies?? podejrzewam że duży?? Moze ma problemy ze stawami.
      Moja suka rottweilerka ma coś takiego- co jest charakterystyczne dla tej rasy-
      reguralnie dostaje zastrzyki, zeby była sprawna. Skąd jesteś?? MOże Ci pomogę i
      dam namiary na dobrego lekarza??
      • beata17 Re: pies nie może chodzić 16.07.06, 21:16
        jesteśmy z wrocławia,mój piesio to "prawie" owczarek niemiecki,przypmnialo mi
        sie ,że jak robili mu rtg,to coś niby było nie za dobrze z kręgosłupem,ale
        wtedy myśleliśmy głównie o wymiotach,a nie o poruszaniu-fakt wtedy lepiej
        chodził,poratujcie nas oboje
        • twojahanus Re: pies nie może chodzić 16.07.06, 21:32
          Jejku mogę pomóc w Poznaniu, Kielcach lub Gdańsku. Owczarki z tego co wiem mają
          tendencję do takich chorób- szczególnie tylnie łapy. Często im paraliżują. Jak
          co podaję nr GG 7973307 SKYPE twojahanus
          • beata17 Re: pies nie może chodzić 16.07.06, 22:33
            a może powiecie,jakie środki przeciwbólowe można podawać psu,bo wiem,że nie
            bardzo te "ludzkie"
            • twojahanus Re: pies nie może chodzić 17.07.06, 08:50
              Ja dawałam swojemu Ibuprofen i jego pochodne- dosytałam bure od lekarza, bo
              wątrobę rozwalają. Lekarz powiedziała, ze lepiej dać pyralginę- akurat w
              przypadku choroby stawów i niemocy chodzenia mojej suni
              • jot6 Re: pies nie może chodzić 17.07.06, 09:25
                spróbuj wejść na forum dogomania,dział weterynaria...mój pies,duży kundel,miał
                zaatakowany kręgosłup,tylne łapy - u niego to był niestety guz
            • turbomini Re: pies nie może chodzić 17.07.06, 09:28
              Ale Wy tam we Wrocławiu macie podobno jakąś super klinikę dla zwierząt. Wiem,
              bo moja wetka wysyłała tam krew mojej pieski na jakieś badania specjalistyczne.
              Może spróbuj się dowiedzieć jakoś o tą klinikę.
              • wiesia.and.company Re: pies nie może chodzić 17.07.06, 10:50
                Wejdź na www.vetserwis.pl - tam znajdziesz w bibliotece chorobę "zespół
                końskiego ogona u psów" zdarza się często u owczarków, podłoże może mieć
                bakteryjne lub wirusowe. Leczenie Betamoxem było OK. Zapewne lekarze przepiszą
                Tolfedine (to jest przeciwzapalne i przeciwbólowe). Poczytaj i życzę
                powodzenia, ale u owczarków się niestety często zdarza.
                Pozdrawiam
                • beata17 Re: pies nie może chodzić 17.07.06, 18:06
                  dzięki za odzew,czytałam o rożnych chorobach,ale jak zazwyczaj objawy
                  są "wymieszane',trochę z każdej,ale niektorych typowych brak,sprawy zakażenia
                  raczej odpadaja,bo ob itp.były ok.z resztą co najdziwniejsze właściwie
                  wszystkie, dosłownie, wyniki są ok.a pies ma sie coraz gorzej,dlatego sama
                  szukam przyczyny,zdaje sobie sprwy ,że nawet wetowi może byc cieżko
                  zdiagnozowac chorobę,jak są dobre wyniki.zaraz jadę z nim do weta.zobaczymy.
    • kajetan55 Re: pies nie może chodzić 18.06.18, 19:45
      proboj dalej moj pies zaczoł chodzic jak mu zrobiłi operacje kulał na 2 łapy wiec tez mi go zal ja byłem u tej pani vetpassion.pl/ zna sie na rzeczy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka