asienkaz 02.08.06, 10:08 Bardzo chce ustawić w pokoju kilka wysokich kwiatków w doniczkach , niestety moja kotka takie roślinki spożywa z dużą przyjemnością.. Prosze o rade czy sa jakies rośliny których koty nie ruszają .. Dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remislanc Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 10:27 Plastikowe. Popsiukaj je odświeżaczem i będą pachniały jak na łące............. Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 10:37 Genialne - to może jeszcze plastikowego kota.... i odpustowe baloniki. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 11:19 Asiu, sprawdź najpierwe czy rośliny, które chcesz mieć w pokoju nie są trujące dla kotów. Żeby uchronić kwiatki przed zjadaniem możesz posiać kotom trawę lub zboże. Odpowiedz Link Zgłoś
annb rosliny trujące 02.08.06, 12:15 www.republika.pl/kocia_stronka/rosliny_trujace.html Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: rosliny trujące 02.08.06, 12:19 dzięki.. Będę musiała czegoś poszukać co na pewno jej nie będzie szkodzią gdyby jednak zdecydowała sie podgryzać Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: rosliny trujące 02.08.06, 12:22 A może jakiś kaganiec dla kocura? Roslinki będą mogły spokojnie sobie rosnąć..... Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: rosliny trujące 02.08.06, 12:46 Witam, Asienkaz napisała: > Akurat trawki dla kotów i zboża nie chce... > Będę musiała czegoś poszukać co na pewno jej nie będzie szkodzią gdyby > jednak zdecydowała sie podgryzać Prawdopodobnie kot podgryzać jednak będzie - bo 'zielone' uzupełnia mu niedobory pewnych substancji w organizmie, spełnia również rolę 'przeczyszczającą'. Tak więc hodowanie wyłącznie roślinek, których 'koty nie ruszają' nie jest optymalnym wyjściem z punktu widzenia kociego zdrowia. Tak przynajmniej słyszałem z wiarygodnych źródeł. Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: rosliny trujące 02.08.06, 12:55 nie wiem czy jest wystarczające dla jej zdrowia ale z lubością spożywa zielony koperek... przy okazji dowiem sia od weterynarza .. Bardzo dziękuje za rady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: rosliny trujące 02.08.06, 12:57 Człowieku czy dzięki takim głupim tekstom czujesz sie ważny??? Nie przyszło Ci do głowy że ktoś szuka tu rady a nie durnych komentarzy... a co do kagańca moge ci polecić sklep gdzie sprzedają kagańce dla osłów ... na pewno będzie ci w takim slicznie Odpowiedz Link Zgłoś
joszte Re: rosliny trujące 02.08.06, 13:03 asienkaz, bardzo celna uwaga z tym kagancem dla oslow dla remislanc'a. (wyobrazam to sobie hi hi..) jakby mozliwe zrobienie takiego zestawienia praocentowego najbradziej zloswiych i durnych tekstow na forum, to bylby w czolowce ..i zapewne bylby z tego powodu bardzo dumny.. coz, trudno, niektorzy tak maja. pozostaje ignorowac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: rosliny trujące 02.08.06, 13:35 asienkaz napisała: > Człowieku czy dzięki takim głupim tekstom czujesz sie ważny??? A Ty ? >Nie przyszło Ci > do głowy że ktoś szuka tu rady a nie durnych komentarzy... Przecież ja też "radzę". Uważasz zarozumiała istotko, że twoje rady są super a innych nie? >a co do kagańca moge > ci polecić sklep gdzie sprzedają kagańce dla osłów ... na pewno będzie ci w > takim slicznie Często tam robisz Asieńko zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 12:16 Bardzo dziękuje za rade, miałam zamiar później sprawdzić czy polecane rośliny nie sa trujące, miałam jednak nadzieje że może ktoś zna roślinki których koty nie lubią... Akurat trawki dla kotów i zboża nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
m.pw Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 22:35 Kup kotu papirusa, albo nawet dwa, trzy. Moje koty pasa sie kazdego ranka, innych kwiatków nie ruszają, także nie chca owsa czy specjalnej kociej trawki. Wystawiam doniczki na zmianę (taka trójpolówka) jedna pożerają, a nastepne sie regenerują Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 13:56 asienkaz napisała: > Bardzo chce ustawić w pokoju kilka wysokich kwiatków w doniczkach , niestety > moja kotka takie roślinki spożywa z dużą przyjemnością.. Prosze o rade czy sa > jakies rośliny których koty nie ruszają .. Dziękuje za pomoc A z drugiej strony to dlaczego Asienko Twoj kocur ma sobie nie pojeść? Zamiast mu zabraniać postaw takie, które zeżre z apetytem. O Czloneczka rodziny trzeba dbać a nie klody pod nogi rzucać. Prawda Asieńko ???? Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: kot a kwiaty doniczkowe 02.08.06, 14:21 pewnie Twoja rodzina w ramach dbania o członeczka rodziny pozwalała ci obgryzac sciany i niesłusznie bo teraz bredzisz po azbescie. Zycze ci miłego życia i dużo szczescia - moze w ten sposob pozbedziesz sie nienawisci do innych... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: kot a kwiaty doniczkowe 03.08.06, 12:02 Ale Asienko ja Ciebie baaaardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kluba11 Re: kot a kwiaty doniczkowe 03.08.06, 20:03 hmm.. koty prawie wszystkie roslinki obgryza . Jedynie takie "wlochate " u mnie zostawily w spokoju - wszytko inne musi "wisiec" w miejscach dla nich niedostepnych. nawet kaktusa mi z kolcow kot ogolocil - wuciagal je cierpliwie zebami i wypluwal - kaktus zostal "goly" :-) A do tego najczesciej kwiatki domowe sa trujace. Szczegolnie w okresie Bozego Narodzenia uwazajcie na te czerwone "poinsettie " Odpowiedz Link Zgłoś