po.prostu.ona 23.08.06, 19:15 Spotkałam w sprzedaży przysmaki dla psów - ciastka i pastylki, z dodatkiem chlorofilu. Ciekawi mnie, jaki jest jego wpływ na organizm psa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eulalija Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 23.08.06, 20:11 Nie wiem po co psu chlorofil. Ale wiem, że moja lubi sobie żywego chlorofilu poużywać z perzyku. Po ostatnich ulewnych deszczach trawniki w Warszawie takie bardziej wczesno wiosenne się zrobiły i na każdym spacerze ucztujemy sałatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 23.08.06, 20:40 nie jestem pewna, wiec mnie nie zarzucac prosze oskarzeniami o pisanie bzdur, ale wydaje mi sie, ze kiedys slyszalam, ze chlorofil pomaga neutralizowac jakis zapach..., ale to bylo dawno wiec moze cos pokrecilam... Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 23.08.06, 20:53 Mój pies właśnie nie ma zwyczaju pojadania trawki. Dlatego ciekawi mnie, o co chodzi z tym chlorofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaja Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 00:25 chodzi o nieswiezy oddech - neutralizuje zapach z geby :). u mojej suni powodowal tez biegunki, wiec nie dla kazdego zoladka. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 00:34 Dzięki :-) W tzw. "międzyczasie" grzebnęłam w googlach i wygrzebałam: "Chlorofil - naturalny barwnik, składnik roślin zielonych ma właściwości neutralizujące zapachy wydzielane przez psy: zapach cieczki, zapach z pyska, zapach ze skóry tzw zapach wiatru". Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 16:03 po.prostu.ona napisała: > neutralizujące zapachy wydzielane przez psy: zapach cieczki, zapach z pyska, > zapach ze skóry tzw zapach wiatru". i co z tego? jak pierdnie to i chlorofil nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 17:23 ontarian napisał: > jak pierdnie to i chlorofil nie pomoze Sprawdziłeś empirycznie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 17:37 po.prostu.ona napisała: > Sprawdziłeś empirycznie? nie tylko ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 17:41 ontarian napisał: > nie tylko ja :) No to w takim razie nie kupię tych ciasteczek! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Na co nie pomaga chlorofil :-D 24.08.06, 18:15 Czyli w kwestii badań empirycznych :-) tiny.pl/7r1k Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Na co nie pomaga chlorofil :-D 24.08.06, 18:28 no tak, ale jak sie gacie wypierze to jak poznac gdzie przod, a gdzie tyl? bo tak to wiadomo z przodu zolte, z tylu brazowe Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Na co nie pomaga chlorofil :-D 24.08.06, 19:02 Może sobie flamastrem niezmywalnym podpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Na co nie pomaga chlorofil :-D 24.08.06, 19:10 a jak nie czytaty i nie pisaty? Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Na co nie pomaga chlorofil :-D 24.08.06, 20:36 ontarian napisał: > a jak nie czytaty i nie pisaty? To z przodu i z tyłu rysuneczki! Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Do czego psu potrzebny jest chlorofil? 24.08.06, 15:52 czyli dobrze mi sie skojarzylo Odpowiedz Link Zgłoś