Dodaj do ulubionych

żwirki dla kotów

IP: *.srkch.pl 03.04.03, 14:56
Jestem od niedawna włascicielką małego kocurka.W sklepach jest spory wybór
żwirków i nie wiem na który się zdecydować. Do tej pory uzywałam a raczej
mój kot "Benka". Który jest najlepszy: najbardziej wydajny, pochłaniajacy
zapach, dobrze zbrylajacy?
Obserwuj wątek
    • madziasz Re: żwirki dla kotów 03.04.03, 15:03
      Cat's Best czerwony Eco Plus - bezkonkurencyjny:)) zbryla się pochłania
      zapachy i do tego jest ekologiczny (można wyrzucać do kibelka)...
    • tessa13 Re: żwirki dla kotów 03.04.03, 15:50
      Moje trzy diabły załatwiają swoje interesy w kuwecie wypełnioną Catsan Ultra.
      Moim zdaniem to jest najlepszy żwirek, ale niestety nie wiem, czy można go
      wszędzie dostać w Polsce.
      • Gość: Anka Re: żwirki dla kotów IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 09:45
        ww są dosyć drogie,cenowo odp do jakości najlepszy jest "Benek"
        • Gość: magda Re: żwirki dla kotów IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 13:36
          Kilka dni temu kupiłam swojemu Pokemonowi właśnie "Benka".Można ten żwirek
          idealnie wyczyścić - dlatego uważam, że jesst bardzo dobry.Tylko jest jeden
          kłopot.Kociak leży w nim, tarza się i z lubością się nim bawi.Widać wyraźnie,
          że jemu też się podoba.
          pozdrawiam.Pokemon
    • mbetta Re: żwirki dla kotów 08.04.03, 21:34
      Zupełnie rewelacyjna jest PIGWA - drzewna podściółka produkcji polskiej firmy
      (nazwy nie pomnę). Ma postać twardych wałeczków, które pod wpływem wilgoci
      rozpadaja się na drobne trociny i świetnie pochłaniają wszelkie zapachy. Jest
      też bardziej wydajna niż tradycyjne żwirki.
    • doroszka Re: żwirki dla kotów 09.04.03, 10:32
      Cats Best, Eco Plus - nie do pobicia!
      Kosztuje 23 zł, ale jest superwydajny. Nie dośc, że się zbryla, to jeszcze
      doskonale pochłania zapachy.
      Przetestowałam chyba wszystkie żwirki trocinowe dla kotów (żwirkowe są do bani)
      i ten naprawdę wygrał - nie ma konkurencji.
      Ostatnio nie było w sklepie Cats Besta (Eco Plus) i musiałam kupić Amigo - co
      za męka! Szczęście w nieszczęściu, że nie jest taki ekonomiczny i szybko się
      skończy. ;)
      Nawet mój kot Felek (4,5 roku) jakoś bardziej nieufnie wchodzi do kuwety, nie
      mówiąc już o tym, że wiórki trochinowe roznosi po całym domu.
      Naprawdę polecam Cats Best Eco Plus - nie jest może najtańszy, ale ostatecznie
      sie opłaca, bo starcza na długo. No i w domu ZUPEŁNIE nie czuć, że jest kot.
      • aladar Re: żwirki dla kotów 10.04.03, 01:17
        Ech, a ja kupiłam dziś Cats Besta Eco Plus za 30 zł w zoologicznym... Ale
        przepłaciłam :-(
        • Gość: Nibylandczyk Re: żwirki dla kotów IP: 62.29.248.* 10.04.03, 14:51
          Witam.

I tak wyjdziesz na nim lepiej jak na Benku, choć tez do tej pory myślałem, że
          ma najbardziej ekonomiczny.

Pozdrawiam

Przemek
          • Gość: mjabol Re: żwirki dla kotów - pigwa IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 20:53
            Jest naprawdę rewelacyjna dużo lepsza od Benka czy Supercata. Koszt ledwie 12
    • Gość: m.pw Re: żwirki dla kotów IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 23:24
      <<<Poniewaz zwirek jaki by nie był troche kosztuje, podzielę sie pewnym
      pomysłem, który pozwoli go trochę zaoszczędzić. Ten wynalazek stosuję od
      ponad 10 lat.Nie wiem kto owe ustrojstwo wymyslił, bo dostałam od jednej
      głupiej baby, razem z kotem, który się jej znudził.
      Są to dwie kuwety - jedna włożona w drugą - górna ma wywiercone dziurki ok 5mm
      średnicy, przez które siki sobie spływają. Co jakis czas wylewam i myję te
      dolną. Żwirek starcza na dośc długo, co jest sprawą niebagatelną, bo mam dwa
      koty, a czasem i cztery (gdy dostaje od syna na przechowanie)
      pozdrawiam M.
      • edi.k Re: żwirki dla kotów 12.04.03, 17:07
        Nie ma lepszego żwirku od Pigwy. Używałam wielu; ten jest najbardziej wydajny,
        świetnie pochłania zapachy i można go bez obawy o zatkanie, wyrzucić do sedesu.
    • Gość: jola Re: żwirki dla kotów IP: 212.160.234.* 18.04.03, 09:12
      Zwykły żwirek z Tesco w firmowym opakowaniu w paseczki - tani, a dość wydajny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka