Dodaj do ulubionych

rękaw ochronny

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 22:58
gdzie kupię w poznaniu lub okolicach rękaw ochronny do szkolenia psa
Obserwuj wątek
    • Gość: wesoły ślimak Re: rękaw ochronny IP: *.pila.gazeta.pl / *.pila.agora.pl 08.07.03, 23:06
      Przepraszam, zawodowiec czy kolejny amator, który psa zwichnie.
      Nie obraź się, ale tresurą powinien zająć się fachowiec, a on by wiedział gdzie
      kupić rękaw. No chyba żę jesteś "obcy w obcym mieście", to przepraszam.
    • Gość: piotr Re: rękaw ochronny IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 23:13
      amator,kiedyś mój pies był szkolony na obronę a teraz chciałbym sam mu to
      przypomnieć
      • Gość: wesoły ślimak Re: rękaw ochronny IP: *.pila.gazeta.pl / *.pila.agora.pl 08.07.03, 23:22
        Ja swojemu rotusiowi na koledze przypomniałem (żart)
        Niestety nie mogę pomóc, ale jedyne co u mojego wymaga przypominania, to co
        jakiś czas bardziej zaawansowane komendy z posłuszeństwa. Myślę że twój też
        obrony raczej nie zapomniał, sprawdź tylko jak reaguje na komendy. Mojego
        czasem w nocy (trzymając mocno na smyczy) sprawdzam komendą "bandzior szukaj".
        To było polecenie po którym wyszukiwał potencjalnego napastnika i obezwładniał.
        Sposób w jaki się zachowuje, świadczy że (mimo 6 lat) pamięta doskonale.
      • Gość: wesoły ślimak Re: rękaw ochronny IP: *.pila.gazeta.pl / *.pila.agora.pl 08.07.03, 23:28
        Dodam jeszcze że (powiedział mi to gość który tresował mojego psa) najlepiej
        trenować komendy których musiał się uczyc najdlużej. Mój np. pozostawiony
        komendą "zostań" po mim odejsciu na pewną odkegłość, przywołany gestem czy
        słowem, długi czas nie dawał się zatrzymać w połowie drogi. I to teraz
        najczęściej sobie powtarzamy. :-)
    • kgrabinski Re: rękaw ochronny 09.07.03, 09:38
      Wiesz, jezeli chcesz cokolwiek psu przypomniec z obrony to taniej cie wyniesie pojechac do fachowca ze trzy razy i sprawdzic psa niz samemu go popsuc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka