Dodaj do ulubionych

kot i pies

03.08.03, 12:06
Mam rocznego kocura - egocentrycznego, agresywnego, pana całego domu. Czy
ryzykować kupno psa? Chciałabym, ale boję się, że ta wredota wykończy
nerwowo szczeniaczka uważając, że to intruz na jego terytorium. Czy ktoś z
Was przeżył taką sytuację? Proszę o podzielenie się doświadczeniami.
Pzdr
Blue
Obserwuj wątek
    • Gość: goja Re: kot i pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.03, 13:06
      Witam miałam podobną sytuacje.Mój wredny kocur mieszkał u nas jako pan i
      władca przez 7 lat i też mieliśmy obawy czy dojdą z psem do porozumienia.Na
      początku było strasznie, baliśmy się zostawiać szczeniaczka samego z kotem bo
      niewiedzielismy co tej besti wpadnie do glowy.Z czasem zaczynalo być coraz
      lepiej,oczywiście kot nigdy nie pokochał naszej maji ale ja zaakceptował jko
      bardzo uciążliwego dla niego członka rodziny.Czasami dochodziło jeszcze do
      dantejskich scen kiedy to kot biegał z obłędem w oczach za psem a pies za kotem
      ale chyba była to tylko specyficzna zabawa bo zdażało się nawet,że spali obok
      siebie.Pozdrawam na pewno wzystko będzie w porządku i kot zaakceptuje nowego
      czlonka rodziny
    • Gość: magda010 Re: kot i pies IP: *.bwl.uni-kiel.de 11.08.03, 17:17
      Mialam taka sytuacje i u mnie funkcjonowalo znakomicie. Kot byl w domu pierwszy, po kilku latach podrzucono nam
      szczeniaczka, jeszcze prawie slepego i zostal u nas. Obawialismy sie, ze kot zrobi cos psu, ale nic takiego nie bylo.
      Byl zaciekawiony, dotykal psa lapa, wachal, uciekal, ale wkrotce zostali przyjaciolmi. Pies przerosl kota ogromnie, byl
      wielkosci wilczura i mieli sie znakomicie. Razem spali, razem jedli, trzeba bylo tylko uwazac, zeby pies nie wyjadal
      kotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka