Dodaj do ulubionych

Za długie zęby u świnki

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 20:30
Czy rzeczywiście zęby obcina się u świnek pod narkozą i nie wszystkie to
przeżywają?
Obserwuj wątek
    • kicia7 Re: Za długie zęby u świnki 05.08.03, 08:53
      Moje świnki miały obcinane zęby "na żywca" i żadna nie protestowała. Po
      przeszkoleniu obcinałam im w końcu sama w domu. Ale to było jakieś 10 lat temu.
      • Gość: wybredna Re: Za długie zęby u świnki IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 11:21
        Jeżeli chodzi o zęby sieczne(te z przodu) to nic nie stoi na przeszkodzie żeby
        obcinać je na "żywca".Narkoza dotyczy skracania zębów trzonowych(w głębi
        pyszczka).Lekarz nie jest w stanie zmusić zwierzęcia do trzymania otwartej
        mordki,nie zasłaniania językiem i policzkami zębów które nas właśnie interesują
        więc musi zwierzątko uspokoić.
        Co do działania narkozy to ŻADNA narkoza u KTÓREGOKOLWIEK zwierzęcia nie jest
        1005 bezpieczna(zresztą to samo dotyczy ludzi).Najbezpieczniejsza dla małych
        zwierząt jest narkoza wziewna,ale potrzebna jest specjalna maseczka(świnka
        morska ma mniejszy pyszczek niż np.pies).
        Ja z powodzeniem wykonywałam narkozę iniekcyjną(zastrzyk) i nie miałam
        komplikacji,ale gwarancji żaden lekarz Ci nie da!(I słusznie bo żaden człowiek
        nie jest Bogiem!)
        • Gość: bebe Re: Za długie zęby u świnki IP: *.waw.cdp.pl / 10.11.16.* 05.08.03, 12:09
          Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Przyznam jednak, ze wolałabym usłyszeć, że
          wszystko bedzie ok i ze świnka sie obudzi. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka