Gość: Pawelus I IP: *.net.autocom.pl 23.09.03, 18:55 Chcemy z żoną kupić suczke labradora (biszkopta) i szukamy oryginalnego imienia dla niej. Jak macie jakieś propozycje to piszcie. Z góry dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Imię dla suczki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:29 Basia Kasia Masia Odpowiedz Link Zgłoś
maxel Re: Imię dla suczki.... 23.09.03, 19:50 Bora, Duma, Etna, Fiona, Irma, Joda, Kama, Lawa, Mitra, Nuda, Pona, Roma, Sziba, Tora, Ulka, Wega. Osobiscie preferuje krotkie imie bo i tak jak sie da jakies dlugie to w przyszlosci ni stad, nie zowad samo sie skroci :) Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Imię dla suczki.... 23.09.03, 23:34 Iskra, Szelma... kiedyś chcieliśmy labradora i wymyśliliśmy imię Pudding (niezależnie od płci) Odpowiedz Link Zgłoś
siren1 Re: Imię dla suczki.... 24.09.03, 08:23 Diuna. na dodatek pasuje do umaszczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaU Re: Imię dla suczki.... IP: *.chello.pl 24.09.03, 10:31 Poczekaj, aż psina będzie w domu, a imię samo się znajdzie. Zobaczysz jaki ma charakter, co lubi, czego nie znosi i już. Najfajniesze są właśnie takie imiona, które oddają charakter naszego pupila. Jeśli będzie z hodowli możesz zdrobnić imię z rodowodu. Choć z tym bywa różnie... U mnie są dwie kocice. Rattera Bona Dea zwana jest w domu Małą, a Roksolana Bona Dea - Grubą. Moja wyobraźnia ma pewne granice i jakoś nie widzę możliwości skorzystania z imion wymyślonych przez hodowcę. Pomyśl także o tym, jak to będzie na spacerze, kiedy trzeba psa przywołać. Miałam kiedyś suczkę o wdzięcznym imieniu Bubel i na spacerach nie było osoby, która by się nie obejrzała, kiedy się wołało. Cudnie było... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Imię dla suczki.... 24.09.03, 13:51 Moj najmlodszy spaniel musial miec imie "na" litere "d".Wymyslilam Dutch,ale po przywiezieniu do domu jakos mi to rodowodowe imie nie "lezalo".Ze wzgledu na ubarwienie bezowo-czekoladowo-biale melanzowe zostal nazwany Toffie.. A sunia musiala byc na "c" wiec ma w rodowodzie Czarna Tara a w domu z Tary zrobila sie Tasia...Najstarszy piesek mial nadane imie Bazyl,ale ktos go oddal hodowcy a ja go kupilam i zmienilam Bazyla na Dropsa.Pozdrawiam! Piesek bedzie w domu to imie samo "przyjdzie"!!!!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelus I Re: Imię dla suczki.... IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 18:23 Super, jeszcze raz dzięki wszystkim. Jak wam coś przyjdzie jeszcze do głowy to piszcie. O wyborze napewno poinformuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liv1 Re: Imię dla suczki.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 21:59 to są imiona ze stron w necie-może sie przyda :-) Cappella, Aba, Abra, Afera, Awa, Ajka, ala, abba, aria, ada, arizona, akropol, adela, alma, ambra, awda, asa, balbinka, bajka, cola, clara, elka, fiolka, figa, fiona, fela, frida, fuga, fiesta, gerda, gabi, gala, ginger, gandzia, gama, hana, inka, neska, ilka, iskierka, idka, joga, jamajka, jagoda, jaga, koksa, kiara, klara, kami, kora, kuma, kiciowata, kawa, lola, luna, lora, lara, lila, leydy, lili, leda, milka, mela, mika, moli, miki, nikita, nela, nuka, natka, nona, nutella, oliwka, pola, rusałka, szarotka, sonia, sara, szila, tekila, tośka, zuzia, zira, zora, zara, zula, AGORA, AMBRA, AQUA, AURA, AZJA, CAPRI, CHILI, CONTI, DAFFI, EKSTAZA, ESKA, FANTA, FIGA, GAFA, GOYA, GUSIA, HUBA, HAPPY, IBIZA, IGA, JOKO, KONTRA, KALA, LABA, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selda Re: Imię dla suczki.... IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 26.09.03, 17:13 Ema - jest krotkie i orginalne. Ja nie mialam szczescia z wyborem imion dla mojego jack russela, syn zdecydowal ze bedzie nazywal sie Cookie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxel Re: Imię dla suczki.... 27.09.03, 21:45 To ja polece jeszcze strone z imionami psiakow w bazie, ktorej znajduje sie ponad 25000 imion. www.dogomania.pl/imiona_psow.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Imię dla suczki.... IP: *.lanet.wroc.pl 28.09.03, 14:58 ja proponuję imie COCA czytaj koka to jest skrót najprawdopodobniej od kokainy Odpowiedz Link Zgłoś