Dodaj do ulubionych

Imię dla suczki....

IP: *.net.autocom.pl 23.09.03, 18:55
Chcemy z żoną kupić suczke labradora (biszkopta) i szukamy oryginalnego
imienia dla niej. Jak macie jakieś propozycje to piszcie. Z góry
dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Imię dla suczki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:29
      Basia
      Kasia
      Masia
    • maxel Re: Imię dla suczki.... 23.09.03, 19:50
      Bora, Duma, Etna, Fiona, Irma, Joda, Kama,
      Lawa, Mitra, Nuda, Pona, Roma, Sziba, Tora,
      Ulka, Wega.
      Osobiscie preferuje krotkie imie bo i tak jak sie da jakies dlugie to w
      przyszlosci ni stad, nie zowad samo sie skroci :)
      • marialudwika Re: Imię dla suczki.... 23.09.03, 20:09
        Ginger
    • orvokki Re: Imię dla suczki.... 23.09.03, 23:34
      Iskra, Szelma...
      kiedyś chcieliśmy labradora i wymyśliliśmy imię Pudding (niezależnie od płci)
    • siren1 Re: Imię dla suczki.... 24.09.03, 08:23
      Diuna. na dodatek pasuje do umaszczenia :)
    • Gość: MaU Re: Imię dla suczki.... IP: *.chello.pl 24.09.03, 10:31
      Poczekaj, aż psina będzie w domu, a imię samo się znajdzie. Zobaczysz jaki ma
      charakter, co lubi, czego nie znosi i już. Najfajniesze są właśnie takie
      imiona, które oddają charakter naszego pupila. Jeśli będzie z hodowli możesz
      zdrobnić imię z rodowodu. Choć z tym bywa różnie... U mnie są dwie kocice.
      Rattera Bona Dea zwana jest w domu Małą, a Roksolana Bona Dea - Grubą. Moja
      wyobraźnia ma pewne granice i jakoś nie widzę możliwości skorzystania z imion
      wymyślonych przez hodowcę.
      Pomyśl także o tym, jak to będzie na spacerze, kiedy trzeba psa przywołać.
      Miałam kiedyś suczkę o wdzięcznym imieniu Bubel i na spacerach nie było osoby,
      która by się nie obejrzała, kiedy się wołało. Cudnie było...
      Pzdr.
      • marialudwika Re: Imię dla suczki.... 24.09.03, 13:51
        Moj najmlodszy spaniel musial miec imie "na" litere "d".Wymyslilam Dutch,ale
        po przywiezieniu do domu jakos mi to rodowodowe imie nie "lezalo".Ze wzgledu
        na ubarwienie bezowo-czekoladowo-biale melanzowe zostal nazwany Toffie..
        A sunia musiala byc na "c" wiec ma w rodowodzie Czarna Tara a w domu z Tary
        zrobila sie Tasia...Najstarszy piesek mial nadane imie Bazyl,ale ktos go oddal
        hodowcy a ja go kupilam i zmienilam Bazyla na Dropsa.Pozdrawiam!
        Piesek bedzie w domu to imie samo "przyjdzie"!!!!!!
        ml
    • Gość: Pawelus I Re: Imię dla suczki.... IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 18:23
      Super, jeszcze raz dzięki wszystkim. Jak wam coś przyjdzie jeszcze do głowy to
      piszcie. O wyborze napewno poinformuję.
      Pozdrawiam
      • Gość: liv1 Re: Imię dla suczki.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 21:59
        to są imiona ze stron w necie-może sie przyda :-)
        Cappella, Aba, Abra, Afera, Awa, Ajka, ala, abba, aria, ada, arizona, akropol,
        adela, alma, ambra, awda, asa, balbinka, bajka, cola, clara, elka, fiolka,
        figa, fiona, fela, frida, fuga, fiesta, gerda, gabi, gala, ginger, gandzia,
        gama, hana, inka, neska, ilka, iskierka, idka, joga, jamajka, jagoda, jaga,
        koksa, kiara, klara, kami, kora, kuma, kiciowata, kawa, lola, luna, lora, lara,
        lila, leydy, lili, leda, milka, mela, mika, moli, miki, nikita, nela, nuka,
        natka, nona, nutella, oliwka, pola, rusałka, szarotka, sonia, sara, szila,
        tekila, tośka, zuzia, zira, zora, zara, zula, AGORA,
        AMBRA, AQUA, AURA, AZJA, CAPRI, CHILI, CONTI, DAFFI, EKSTAZA, ESKA, FANTA,
        FIGA, GAFA, GOYA, GUSIA, HUBA, HAPPY, IBIZA, IGA, JOKO, KONTRA, KALA, LABA,
    • Gość: selda Re: Imię dla suczki.... IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 26.09.03, 17:13
      Ema - jest krotkie i orginalne. Ja nie mialam szczescia z wyborem imion dla
      mojego jack russela, syn zdecydowal ze bedzie nazywal sie Cookie.
    • maxel Re: Imię dla suczki.... 27.09.03, 21:45
      To ja polece jeszcze strone z imionami psiakow w bazie, ktorej znajduje sie
      ponad 25000 imion.
      www.dogomania.pl/imiona_psow.php
    • Gość: jagoda Re: Imię dla suczki.... IP: *.lanet.wroc.pl 28.09.03, 14:58
      ja proponuję imie COCA czytaj koka
      to jest skrót najprawdopodobniej od kokainy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka