Dodaj do ulubionych

bokser miniaturka

IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 15:34
szukam wszelkich informacji na temat bokserów miniaturek... serdecznie prosze
to dla mojej dziewczyny będzie niespodzianka
Obserwuj wątek
    • Gość: Beta Re: bokser miniaturka IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 07.12.03, 16:15
      Nigdy nie slszalam o bokserku miniaturce, ale moge Ci powiedziec, ze boksery
      pregowane, sa mniejsze niz plowe. Zreszta, niezaleznie jakiej wielkosci bedzie
      ten bokser, Twojej dziewczynie bedzie sie on podobal i zakocha sie w nim od
      pierwszego wejrzenia, tak jak ja...
      • Gość: mona Re: bokser miniaturka IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:30
        a moze chodzi o boston teriera?to czarno biala miniatura boxera.
        • Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 17:13
          masz cos więcej na temat boston terriera?
      • Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 17:28
        ja szłyszałem ale co gorsze moja dziewczyna słyszała o miniaturkach. gdzie
        można coś znaleźć o pręgowanych bokserach?
        • orvokki Re: bokser miniaturka 07.12.03, 18:35
          Coś takiego jak bokser miniaturowy nie istnieje, być może Twojej dziewczynie
          chodzi o jakiegoś psa o podobnej mordce np. buldożek francuski, albo właśnie
          boston terier.
          Z kupieniem bostona w Polsce może być problem, to nie jest jeszcze popularna
          rasa. Z tego co wiem, mają świetny charakter (podobnie jak boksery) - są
          wesołe, wiecznie chętne do zabawy, przyjacielskie. Wielkość ok. 40 cm, waga od
          7-11 kg, umaszczenie pręgowane lub czarne z białymi znaczeniami.
          Buldożek francuski: waga od 8-11 kg, umaszczenie pręgowane lub biało-łaciate,
          inteligentny, delikatny, przymilny. Z powodu krótkiej kufy źle znosi upały,
          chrapie etc. Szczeniaki są drogie z uwagi na to, że są trudne w hodowli (duże
          główki utrudniają naturalny poród).
          Bokser: co do charakteru przeszukaj posty z tego forum, bo boksery mają tu
          wielu zwolenników (całkiem zasłużenie), powiem tylko, że to psy o ogromnym
          temperamencie, istne bomby energii, więc nie dla każdego się nadają, mimo
          swojej inteligencji i uroku. Wielkość 63 cm, waga ok 30 kg. Jak więc widać
          bokser czy to żółty czy pręgowany zdecydowanie zalicza się raczej do dużych
          psów...
          Dane podaję z książki Evy Kramer Rasy psów, którą Ci bardzo polecam. Poza tym
          spróbuj sobie poszukać w internecie informacji o tych rasach, warto wiedzieć
          coś o psach, zanim się jakiegoś kupi.
          • Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 21:25
            wiem, że coś takiego jak miniaturowy boker istnieje... czytałem o tym, że ktoś
            takiego ma i nie daje sobie z nim rady :-)

cytuje za: forum.4lapy.info/L-forum/rozwin-222.html

"22 lutego 2003
            Temat: pies który nie może zostać sam w domu / Izaka
            Mam psa rasy Bokser miniatura, za nic w świecie nie może zostać sama w domu,
            demoluje szafe w której są nasze ubrania, musze zamkykać przed nią każde
            pomieszczenie w przeciwnym razie zniszczyła by wszystako co dotykamy na codzień
            na czym siedzimy czy śpimy. Nie mamy juZ do niej cierpliwości, mEczymy się już
            tak 4 rok.chciałabym znaleść na nią jakiś sposób.
            Opinie/odpowiedzi: sam w domu 24 lutego 2003 Radowan [ odpowiedz ]
            Psa należy stopniowo przyzwyczajać do nieobecności w domu. Dzieje się
            prawdopodobnie tak, że w waszym domu jest źle ułożona chierarchia. Psa należy
            stopniowo tzn na początku krótko i sukcesywnie zwiększać czas nieobecności
            przyzwyczajać. Prawidłowe zachowanie= nagroda(smakołyk), zachowanie
            niewłaściwe=brak nagrody(żadnego karania!!!). Po jakimś czasie pies zrozumie co
            mu się bardziej opłaca."

pozdrawiam i czekam na więcej informacji
            mk.
            • orvokki Re: bokser miniaturka 08.12.03, 20:14
              Nie ma takiej rasy zarejestrowanej w FCI... moze jest w jakiejs innej
              organizacji kynologicznej, ale bardzo wątpię.
              Nie wiem, co miał ten ktoś...
    • lunatica Re: bokser miniaturka 04.05.04, 11:05
      hoop! podbijam wątek, bo mnie też ten temat interesuje. od jakiegos czasu
      szukam informacji na temat miniaturek bokserów. może ktoś coś wie na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka