Gość: marek_k IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 15:34 szukam wszelkich informacji na temat bokserów miniaturek... serdecznie prosze to dla mojej dziewczyny będzie niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beta Re: bokser miniaturka IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 07.12.03, 16:15 Nigdy nie slszalam o bokserku miniaturce, ale moge Ci powiedziec, ze boksery pregowane, sa mniejsze niz plowe. Zreszta, niezaleznie jakiej wielkosci bedzie ten bokser, Twojej dziewczynie bedzie sie on podobal i zakocha sie w nim od pierwszego wejrzenia, tak jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: bokser miniaturka IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 16:30 a moze chodzi o boston teriera?to czarno biala miniatura boxera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 17:13 masz cos więcej na temat boston terriera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 17:28 ja szłyszałem ale co gorsze moja dziewczyna słyszała o miniaturkach. gdzie można coś znaleźć o pręgowanych bokserach? Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: bokser miniaturka 07.12.03, 18:35 Coś takiego jak bokser miniaturowy nie istnieje, być może Twojej dziewczynie chodzi o jakiegoś psa o podobnej mordce np. buldożek francuski, albo właśnie boston terier. Z kupieniem bostona w Polsce może być problem, to nie jest jeszcze popularna rasa. Z tego co wiem, mają świetny charakter (podobnie jak boksery) - są wesołe, wiecznie chętne do zabawy, przyjacielskie. Wielkość ok. 40 cm, waga od 7-11 kg, umaszczenie pręgowane lub czarne z białymi znaczeniami. Buldożek francuski: waga od 8-11 kg, umaszczenie pręgowane lub biało-łaciate, inteligentny, delikatny, przymilny. Z powodu krótkiej kufy źle znosi upały, chrapie etc. Szczeniaki są drogie z uwagi na to, że są trudne w hodowli (duże główki utrudniają naturalny poród). Bokser: co do charakteru przeszukaj posty z tego forum, bo boksery mają tu wielu zwolenników (całkiem zasłużenie), powiem tylko, że to psy o ogromnym temperamencie, istne bomby energii, więc nie dla każdego się nadają, mimo swojej inteligencji i uroku. Wielkość 63 cm, waga ok 30 kg. Jak więc widać bokser czy to żółty czy pręgowany zdecydowanie zalicza się raczej do dużych psów... Dane podaję z książki Evy Kramer Rasy psów, którą Ci bardzo polecam. Poza tym spróbuj sobie poszukać w internecie informacji o tych rasach, warto wiedzieć coś o psach, zanim się jakiegoś kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_k Re: bokser miniaturka IP: *.telnet / *.kki.krakow.pl 07.12.03, 21:25 wiem, że coś takiego jak miniaturowy boker istnieje... czytałem o tym, że ktoś takiego ma i nie daje sobie z nim rady :-) cytuje za: forum.4lapy.info/L-forum/rozwin-222.html "22 lutego 2003 Temat: pies który nie może zostać sam w domu / Izaka Mam psa rasy Bokser miniatura, za nic w świecie nie może zostać sama w domu, demoluje szafe w której są nasze ubrania, musze zamkykać przed nią każde pomieszczenie w przeciwnym razie zniszczyła by wszystako co dotykamy na codzień na czym siedzimy czy śpimy. Nie mamy juZ do niej cierpliwości, mEczymy się już tak 4 rok.chciałabym znaleść na nią jakiś sposób. Opinie/odpowiedzi: sam w domu 24 lutego 2003 Radowan [ odpowiedz ] Psa należy stopniowo przyzwyczajać do nieobecności w domu. Dzieje się prawdopodobnie tak, że w waszym domu jest źle ułożona chierarchia. Psa należy stopniowo tzn na początku krótko i sukcesywnie zwiększać czas nieobecności przyzwyczajać. Prawidłowe zachowanie= nagroda(smakołyk), zachowanie niewłaściwe=brak nagrody(żadnego karania!!!). Po jakimś czasie pies zrozumie co mu się bardziej opłaca." pozdrawiam i czekam na więcej informacji mk. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: bokser miniaturka 08.12.03, 20:14 Nie ma takiej rasy zarejestrowanej w FCI... moze jest w jakiejs innej organizacji kynologicznej, ale bardzo wątpię. Nie wiem, co miał ten ktoś... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: bokser miniaturka 04.05.04, 11:05 hoop! podbijam wątek, bo mnie też ten temat interesuje. od jakiegos czasu szukam informacji na temat miniaturek bokserów. może ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś