Dodaj do ulubionych

Mini siłowe ćwiczenia

09.01.24, 17:28
Aktualnie raz w tygodniu chodzę na sztangi, że dwa na jogę i raz na pilates, czasem pójdę na łyżwy czy spacer, ale wiem, że to za mało. Cóż teraz na to mnie stać. Jeszcze mogłabym dorzucić 10 minut sztangi dziennie, ale czy to w ogóle ma sens taka miniaturka?
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:31
      dlaczego mało ?- względem czego ? w porównaniu do kogo ?

na czym polegają te "sztangi " ?
      • ekstereso Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:37
        Sztangi to godzina przysiadów, wykrokow, ćwiczeń bicepsów, tricepsów itp z obciążeniem, ja robię zazwyczaj z5 kg ( czyli 10 kg i ciężar sztangi ale to taka mała). Moje ulubione ćwiczenia.
        Mało jak sądzę w porównaniu do moich potrzeb. W sensie że wszystko poza sztangami dość statyczne ale nie cierpię cardio a teraz jestem b obciążona więc sobie odpuszczam.
        • wapaha Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:42
          ekstereso napisała:

> Sztangi to godzina przysiadów, wykrokow, ćwiczeń bicepsów, tricepsów itp z obci
          > ążeniem, ja robię zazwyczaj z5 kg ( czyli 10 kg i ciężar sztangi ale to taka ma
          > ła). Moje ulubione ćwiczenia.
          > Mało jak sądzę w porównaniu do moich potrzeb. W sensie że wszystko poza sztanga
          > mi dość statyczne ale nie cierpię cardio a teraz jestem b obciążona więc sobie
          > odpuszczam.

to może zrezygnuj z jednej jogi i dodaj kolejne "sztangi " - czyli hit, crossfit i inne tego typu z obciążeniem
          10 min ćwiczeń ze sztanga jest bezsensu-tyle powinna trwać rozgrzewka a nie sam "trening"
          chyba że będziesz sobie robić np. 10 min -rozciagania ( np. z gumami) lub ćwiczeń core itp
          • ekstereso Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:45
            Czyli gdybym robiła 10 plus 10 to by jakiś sens mogło mieć?
            • wapaha Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:48
              wg mnie tak
              jesli zakładasz że masz łącznie 20 minut na "trening" - to ok 5 min rozgrzewka i 15 minut ćwiczenia.
              • ekstereso Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:52
                Dzięki, to porobię tak kilka tygodni na zasadzie, że lepsze coś niż nic
    • wunder-gaffe Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:34
      ekstereso napisała:
      > Cóż teraz na to mnie s
      > tać. Jeszcze mogłabym dorzucić 10 minut sztangi dziennie, ale czy to w ogóle ma
      > sens taka miniaturka?

Nie lepiej iść do pracy w jakimś magazynie czy podobnym miejscu i mieć za damo 8 godzin dźwigania ciężarów?

• ekstereso Re: Mini siłowe ćwiczenia 09.01.24, 17:38
        Może i lepiej, że każdy post pokazuje Twoje horyzonty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka