fasolka9 11.12.03, 22:18 mój kot ma łupież,czy ktoś już miał taki problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_1 Re: mój kot ma łupież 11.12.03, 22:43 na pozór niegroźne, ale lepiej skonsultować z wetem, bo może być objawem alergii pokarmowej. jeśli zwykły łupież, to tak jak w przypadku ludzi i psów - nizoral do kupienia w aptece. zwykle wystarczają dwie kąpiele i odkażenie legowiska i szczotki do czesania. ew. można użyć szamponu w pudrze do kupienia u weterynarza, ale ja zgodnie z zaleceniem kąpałam kotka w nizoralu. pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka9 Re: mój kot ma łupież 12.12.03, 09:07 emka_1 napisała: > na pozór niegroźne, ale lepiej skonsultować z wetem, bo może być objawem alergi > i > pokarmowej. > jeśli zwykły łupież, to tak jak w przypadku ludzi i psów - nizoral do kupienia czy po nizoralu, jak bedzie lizać futerko to jej nie zaszkodzi, w zeszłym roku tez miala ten problem ale latem wywiezliśmy ją (siebie też) na letnisko i minęło. A może to z powodu centralnego ogrzewania. Dzięki za poradę +wdzięczne miau miau > w > aptece. zwykle wystarczają dwie kąpiele i odkażenie legowiska i szczotki do > czesania. > ew. można użyć szamponu w pudrze do kupienia u weterynarza, ale ja zgodnie z > zaleceniem kąpałam kotka w nizoralu. pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: mój kot ma łupież 12.12.03, 13:44 zastosowany zgodnie z instrukcją nie szkodzi. trzeba spłukać dobrze, zreszta ew. pozostałości są gorzkie. ani kotu, ani psu nic się nie działo :) Odpowiedz Link Zgłoś
genital_grinder [...] 11.12.03, 23:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: mój kot ma łupież 12.12.03, 11:51 łupież może być oznaką braku jakiś mikroelementów w organiźmie>nieprawidłowe żywienie Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: mój kot ma łupież 13.12.03, 04:34 Witam! Lupież u kotów czasem się zdarza, występuje przeważnie na tylnej części grzbietu. Można kota kąpać w nizoralu, ale jest to zabieg dosyć skomplikowany. Przeważnie wystarcza zmiana odczynu skóry skóry, po prostu czesze się kota co jakiś czas grzebieniem zwilżonym w wodzie lekko zakwaszonej octem. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
nefretetka Re: mój kot ma łupież 13.12.03, 08:50 Ja też miałam taki problem ze swoim persem-łupież nie wystepował na całym ciele,tylko w okolicach ogona.Po konsultacji z lekarzem zastosowaliśmy Nizoral- który rzeczywiście pomogł (poźniej przez jakiś czas profilaktycznie stosowalismy kilka kropel Cebionu-witamina C dla dzieci w kropelkach),a obecnie profilaktycznie Kerabol-do kupienia u weta. Odpowiedz Link Zgłoś