jut-ra 08.09.09, 20:29 Co powiecie: starsze bliźnięta - Bolek i Lolek, młodsze - Maja i Gucio? Pełne formy do przełknięcia (Maja to po prostu Maja, nie Maria), ale właśnie chodzi o to, że to już dorośli ludzie, a funkcjonują wyłącznie w tych, a nie innych zdrobniałych formach - tak jak zawsze, od najwcześniejszego dzieciństwa. Jak podkreślają - dziś już mają z tego ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Padłam - autentyk 08.09.09, 21:15 Rodzice się, jak widać, nie zrażali do dowcipnych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Padłam - autentyk 08.09.09, 21:34 dobrze, że nie było trzeciej pary Żwirek i Muchomorek Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Padłam - autentyk 08.09.09, 21:44 jut-ra napisała: > (Maja to po prostu Maja, nie Maria) a co Wy w ogóle z tą Mają nie-Marią, imię Maja przecież istniało z zupełnie inną etymologią równolegle z Marią Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Padłam - autentyk 08.09.09, 22:01 aneladgam: no bo ja na przyklad mam na imie Maja, a juz mialam wiele sytuacji, gdy ktos mnie pyta, czy to Maria - co mnie denerwuje, nie powiem.... Sama jestem blizniaczka, ale moj brat nie jest Gucio. choc swego czasu wiele osob nie posiadalo sie ze zdumienia, czemu on nie jest Gucio, skoro ja jestem Maja.... Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 05:21 ja już dostaję szału na pytanie "a czemu syn nie ma na imię Jaś" bardziej zapominalscy z rodziny przesyłają pozdrowienia dla Jasia i Małgosi brrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 12:42 To zjawisko z tego samego nurtu, w ramach którego w kazdym wątku o oryginalnych/dziwnych imionach znajdzie się obdarzony oryginalnym poczuciem humoru osobnik, który doradzi imię "Tradycja". Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 13:18 gaudencja napisała: > To zjawisko z tego samego nurtu, w ramach którego w kazdym wątku o > oryginalnych/dziwnych imionach znajdzie się obdarzony oryginalnym > poczuciem humoru osobnik, który doradzi imię "Tradycja". bez cienia ironii, doskonała rada, biorąc pod uwagę występujące tutaj propozycje wielu Szanownych Forumowiczek, namiętnie szukających w imionach swoich pociech wyjątkowości i oryginalności... z cieniem ironii, doradziłbym jeszcze Świecka oraz Nova Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 15:22 sea-rch napisał: > > bez cienia ironii, doskonała rada, Może i doskonała, ale zupełnie się nie przebija, bo wywołuje atak potężnego ziewania, a zaraz potem zdegustowane uśmieszki (wyjaśnię dokładnie, iż powtarzanie tekstów zgranych do niemożliwości to kompletny blamaż - zdumiewające jest tylko to, ze ktoś, kto to robi, myśli że jest dowcipny). Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 13:03 No to zycze im jeszcze Jacka i Agatki. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Padłam - autentyk 09.09.09, 17:32 Koszmarne. Czy rodzice tego rodzeństwa nie wyrośli z wieku przedszkolnego, kiedy normalna jest fascynacja dobranockami? Odpowiedz Link Zgłoś