Dodaj do ulubionych

Serialowe dzieci :)

22.11.09, 22:43
Nie wiem czy wątek był, jeśli tak, to przepraszam, nie znalazłam smile
Jeżeli ktoś zna więcej imion, prosze o dopisanie smile
Przy okazji, jak myślicie : Czy niektóre z imion przyczyniły się do wzrostu ich popularności ? Mnie wydaje się, że tak było z Amelią i z Antoniną.
A co byście zmieniły ? smile Ja z pewnością nie nazwałabym bliźniaków Jasiem i Małgosią smile Poza tym, do Dionizego dodałabym Jędrzeja smile

M jak miłość : Magdalena "Lenka" , Basia, Zosia, Mateusz, Krzyś, Ania, Oleńka

Barwy szczęścia :
Ewunia - Ewa (albo Ewelina, pewna nie jestem), Szymon

Na Wspólnej :
Franek, Ignaś, Ksawery (zdrabniany do Ksawcia, brrr), Klementyna (niesamowicie mnie zaskoczyła, podoba mi się bardzo), Antosia, Mania (Marysia)

Klan : Anulka, Jaś i Małgosia (wyjątkowo nieciekawe połączenie), Antek i Władek (Władysław pewnie), Zosia, Pawełek

Na dobre i na złe : Amelka, Jaś i Małgosia

Pierwsza miłość : Tomeczek, Danusia

Samo życie : Łukaszek, Kasia, Zosia, Joanna, Weronika i Krzyś (trojaczki), Adaś, Justynka, Ala

Złotopolscy : Dionizy i Andrzej
Obserwuj wątek
    • magducha78 Re: Serialowe dzieci :) 23.11.09, 08:28
      M jak miłośćUla i Natalka
      Barwy SczęćciaEwelina
      własnie,Klara,rodzeństwo-Hubert,Iwona,Agata,Wojtek,Staś,Franek
      • magducha78 Re: Serialowe dzieci :) 23.11.09, 08:29
        miało być oczywiście szczęścia
    • olianka Re: Serialowe dzieci :) 23.11.09, 08:35
      W "Na Wspólnej" był jeszcze mały Kuba, ale później chyba o nim zapomnieli.
      • adziunia Re: Serialowe dzieci :) 23.11.09, 09:02
        W M jak milosc niedługo urodzi się Wojtek,a w Barwach
        szczescia jest mała Ewa, jej matka miała na imie Ewelina.
    • aneladgam Re: Serialowe dzieci :) 23.11.09, 09:58
      ech, jak ja oglądałam "Klan" to dzieckiem była Ola smile smile smile
    • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 01.12.09, 20:13
      W "Na wspólnej" pojawił się chłopiec, nie sądzę, żeby zyskał miano "bohatera serialu", ale zawsze się pojawił smile
      A na imię miał Józef Włodzimierz. Pierwsze imie po pradziadku, drugie po dziadku smile Mnie się niesamowicie podoba.
      • aneladgam Re: Serialowe dzieci :) 01.12.09, 23:13
        dalenia napisała:

> W "Na wspólnej" pojawił się chłopiec, nie sądzę, żeby zyskał miano "bohatera se
        > rialu", ale zawsze się pojawił smile
        > A na imię miał Józef Włodzimierz.

uuu sad ja mam przykrzejsze skojarzenia - pierwsze po Stalinie, drugie po Leninie?
        • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 02.12.09, 17:30
          Szczerze mówiąc, nawet mi to do głowy nie przyszło, faktycznie smile Co nie zmienia
          faktu, że nadal jestem Józefem Włodzimierzem zauroczona smile W moim przypadku,
          podobnie jak w serialu, pierwsze imie "pradziadkowe" a drugie "dziadkowe" smile
    • Gość: cyprysiowa Re: Serialowe dzieci :) IP: *.centertel.pl 01.12.09, 22:47
      M jak miłosc Basia i Wojtuś
      39 i poł Zosia i Franek
      • pluskotka Re: Serialowe dzieci :) 02.12.09, 12:02
        NDiNZ Hanna, Blanka
        Złotopolscy Kasia, Antoś i Oleńka (urodziło się 4 bez imienia), Ziuk vel
        Oliwier, zaś Dionizy i Andrzej dla Marcysi to Kamil i Patryk, w końcu nie wiem
        jakie imiona dostali, Andżelika
        Klan Bożenka, Maciuś i Kasia
      • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 02.12.09, 17:32
        No i właśnie "39 i pół" mnie rozczarowało trochę smile Franciszek i Zofia to
        śliczne imiona, ale coraz więcej Franków i Zosi, więc coraz bardziej zaczynają
        mi się po prostu nie podobać.
        Poza tym, o ile dobrze słyszałam, to padło zdanie "Potrzebujemy ogrodu, żeby
        Zocha miała gdzie biegać" . Zocha ... grrr ... smile
    • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 12.01.10, 20:30
      Dzisiaj rano moja Babcia oglądała "Klan", ja słuchałam jednym uchem i usłyszałam, że urodził się mały Jerzyk smile
    • olianka Przeniesione 08.04.10, 13:24
      Imiona serialowych dzieci
      Gość: ill 08.04.10, 13:08 Odpowiedz
      Jak widac w serialach tez rodza się dzieci. Oto imiona które
      wystepują w serialch.

W "M jak miłość": Mateusz, Ania, Lenka, Wojtuś, Basia.
      "Na Wspólnej": Kuba, Antosia, Marysia, Ksawery, Ignaś, Klementynka.
      • 123megi Re: Przeniesione 08.04.10, 13:28
        Żadnej Zuzi nie ma? a to ciekawe wink Za to jest Ewa, czyżby
        zapowiadał się wyż tego imienia.
        ps. Zuzia i Ewa to moje córki.
        • dorka1976 Julia i Kuba 08.04.10, 14:27
          a ja twierdzę, że to serial "Na dobre i na złe" rozpoczął karierę
          imion: JULIA i JAKUB !!!
          • Gość: mała Re: Julia i Kuba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:33
            zgadzam się, szczególnie spopularyzował małe Julki
        • jagodowa2 Re: Przeniesione 08.04.10, 15:14
          Zuzia jest w Klanie (siostra Jerzyka) i w Barwach szczęścia mi się obiła o uszy.
          • 123megi Re: Przeniesione 08.04.10, 15:15
            no to jestem spokojna, wszystko jak w życiu wink. dopytuję, bo nie mam
            tv.
            • krzysia2 Re: Przeniesione 08.04.10, 20:09
              W "Usta Usta" jest mały Adam i chyba Antoni (nie jestem na 100% pewna)

W "Brzyduli" była Beatka

A "Na dobre i na złe" zapoczątkowało też moim zdaniem popularność imienia Zosia
              • Gość: ann Re: Przeniesione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 13:17
                W "Magdzie M" byla Kalina, Zuzia i Kuba a w "Teraz albo nigdy" Zuzia
                i Zdenka.
              • mossiam Re: Przeniesione 09.04.10, 13:18
                W "Usta Usta" jest mały Stanisław, a nie Antoni wink
        • Gość: maria Julia, Kuba i Amelka zaczęli się od Na dobre i na IP: *.as.kn.pl 11.04.10, 16:04
          Julka zaczęla sie od Na dobre i na zle. PAmietam jak wtedy mi sie podobalo,
          takie ladne i nietypowe imię smile
          • pluskotka Re: Julia, Kuba i Amelka zaczęli się od Na dobre 13.04.10, 15:59
            Amelkę też chyba oni spopularyzowali.
    • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 07.06.10, 18:12
      W "Majce" pojawiła się mała Basia.

A znajomi proponowali : Bogusław, Ksawery, Gracja lub Kim (dla dziewczynki rzecz jasna smile)
      • mossiam Re: Serialowe dzieci :) 08.06.10, 16:40
        dalenia napisała:
        > W "Majce" pojawiła się mała Basia

To już kolejna mała Basia serialowa, po "M jak Miłość".
        Będzie boom? wink
        • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 08.06.10, 22:00
          Nie zdziwiłabym się, w końcu imiona "retro" wracają. Swoją drogą, jakoś nie bardzo by mnie to cieszyło. Nie chciałabym, żeby Basia została drugą Zosią, mam nadzieję, że tak nie będzie.

A tak poza tym, pamiętam jak jeszcze 3 lata temu spotkałam na oko 5 letnią Basię i myślałam sobie "Jakie to fajne, nieczęsto teraz spotykane wśród dzieci imię" smile
      • olik1980 Re: Serialowe dzieci :) 09.06.10, 13:24
        dalenia napisała:

> W "Majce" pojawiła się mała Basia.
        >
        > A znajomi proponowali : Bogusław, Ksawery, Gracja lub Kim (dla dziewczynki rzec
        > z jasna smile)

Bogusław to imię aktora, który proponował imię Bogusław i Gracja. Gracja to
        aktorka grająca Kaśkę.
    • olik1980 A ja się wściekłam 09.06.10, 07:51
      Bo dla 2 córki obstawiałam.... Klementynę. No i jak się pojawiła w NW to mówię
      "No przecież odpada..., więc druga będzie Basią". I masz ci los.... teraz Basia
      w "Majce". Ja się tak nie bawię...
      • mossiam Re: A ja się wściekłam 09.06.10, 09:21
        Basia to już nie pierwsza wink
        Ja bym się na Klementynę zdecydowała na Twoim miejscu,
        nie widzę jakiegoś skoku popularności.
        A imię cudne smile
        No ale może jeszcze coś innego przyjdzie Ci do głowy,
        nim wpadną na to scenarzyści big_grin
        • izabe.la17 Re: A ja się wściekłam 09.06.10, 10:24
          Wybierając imię dla córki zależało mi, żeby nie było to
          imie "serialowe" i wybrałam ..... Antonina.
          Niestety nigdy wcześniej nie oglądałam "Na Wspólnej" sad dopiero
          będąc na macieżyńskim oglądam ten serial i małą Antosię smile
          Jest tak dużo seriali, że jest bardzo trudo wybrać imię, które
          gdzieś się nie pojawia lub dopiero pojawi - na to nie mamy wpływu.
      • dalenia Re: A ja się wściekłam 09.06.10, 12:15
        olik1980 napisała:

> Bo dla 2 córki obstawiałam.... Klementynę. No i jak się pojawiła w NW to mówię
        > "No przecież odpada..., więc druga będzie Basią". I masz ci los.... teraz Basia
        > w "Majce". Ja się tak nie bawię...

Myślę, że popularność Basi by skoczyła nawet bez serialu (zresztą, ona chyba jeszcze w ogóle nie skoczyła smile). Po prostu imię retro, a takie teraz popularne.
        Na popularność Klementyny raczej nie ma co liczyć, całe szczęscie zresztą smile
    • Gość: godziasia Re: Serialowe dzieci :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 20:50
      nie oglądam już (nie mam czasuwink), więc z tymi nowymi nie jestem na bieżąco, ale
      na pewno Renia w M jak Miłość ma małego (no nie wiem, 3-4letniego) Antosiasmile
      • mossiam "Na Wspólnej" 12.05.11, 20:14
        Nowo narodzony bohater serialu to Jaś. Spore rozczarowanie po Klementynce np. wink
    • Gość: garfield Re: Serialowe dzieci :) IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:59
      zastanawiam się, skąd bierzesz czas na zajmowanie się tymi serialami? Musisz
      chyba całymi dniami przesiadywać przed tv? smilegratuluję wiedzy smile
      • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 12.08.10, 19:56
        Gość portalu: garfield napisał(a):

> zastanawiam się, skąd bierzesz czas na zajmowanie się tymi serialami?

Oh, zupełnie niepotrzebnie.

Musisz
        > chyba całymi dniami przesiadywać przed tv? smile

Jakbyś zgadł(a).

gratuluję wiedzy smile

Dziękuję.
    • mossiam Re: Serialowe dzieci :) 08.09.10, 20:56
      W "Usta Usta" pojawiły się bliźniaczki: Zuzia i Zosia, siostry Stasia wink
      • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 09.09.10, 14:33
        O kurcze, właśnie byłam ciekawa jak im na imię. No cóż ... mogli się scenarzyści (czy ktokolwiek to wymyśla) bardziej postarać.
    • Gość: ffanatyczka Re: podnoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:13
      "Majka" i Basia jej córka.
    • Gość: cyprysiowa Re: Serialowe dzieci :) IP: *.centertel.pl 17.09.10, 13:59
      A kto zgadnie jak bedzie miało ma imie dzieciatko Igora z :Na Wspolnej"???
      • Gość: mama_aurory Re: Serialowe dzieci :) IP: *.chello.pl 17.09.10, 15:54
        Nie oglądam, ale zapewne Ignacy, Antek albo Franek albo żeby pójść a może jeszcze bardziej "oryginalnie" i będzie Andrzejek? wink
        • luska.s Re: Serialowe dzieci :) 17.09.10, 16:15
          haha niestety Ignac już jest, Franek tez był, więc może ten Antek albo Staś..
          szczerze to mam nadzieję, że skończą nadawać w tych serialach takie imiona - we wszystkich małe dzieci mają takie same...
          • Gość: mama_aurory Re: Serialowe dzieci :) IP: *.chello.pl 17.09.10, 16:52
            Jeśli seriale wpływają na wybory rodziców, to chyba wiem skąd zwiększona nadawalność imienia Helenysmile z "Heli w opałach", jeśli ktoś już to napisał to przepraszam. Stąd też wróżę więcej Anielek, bo jej córka to Nela-Anielasmile
      • ffanatyczka Re: Serialowe dzieci :) 06.10.10, 17:46
        cyprysiowa !! to jakie to imie bedzie??
    • luska.s Re: Serialowe dzieci :) 05.10.10, 20:40
      w Klanie pojawił się mały Franciszek - co za zaskoczenie..
    • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 06.10.10, 14:16
      O, tak mi się jeszcze przypomniało.
      Jolka w "Mjm" została (już daaaawno temu) mamą małego Mariuszka. Imię dostał po tacie (albo mężu mamy, nie pamiętam jak to było smile)
      • Gość: anonim Re: Serialowe dzieci :) IP: 195.117.214.* 10.10.10, 10:44
        co prawda nie pamiętam jak nazywały się bliźniaki w niani, ale za to małgosia, adaś i zuzia to fajnie połączenie smile
        • Gość: ann Re: Serialowe dzieci :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:56
          anonim napisał(a):

> co prawda nie pamiętam jak nazywały się bliźniaki w niani, ale za to małgosia,
          > adaś i zuzia to fajnie połączenie smile

o ile dobrze pamiętam to była Maria i Franciszek.
          • stokrotka_96 Re: Serialowe dzieci :) 26.12.17, 20:05
            Maria Magdalena i Franciszek Józef jeśli się nie mylę
    • dalenia Ogromne zaskoczenie! 09.11.10, 20:33
      Właśnie zerknęłam na "Barwy szczęścia" i przypomniałam sobie, że jedna z bohaterek była w ciąży. Z ciekawości zaczęłam szukać, jak może mieć na imię jej dziecko i znalazłam ...
      Otóż w B.SZ. urodził się mały ... ZENUŚ! O ile pamiętam były mąż owej bohaterki miał tak właśnie na imię tongue_out

Dla mnie to ogromne zaskoczenie. Ale ... Podoba mi się smile
      • Gość: jadzka Re: Ogromne zaskoczenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 23:47
        ja jestem ciekawa jak dziecko Igora bedzie miec na imie ?!! urodzone we worek(08.11.2010)
        • luska.s Re: Ogromne zaskoczenie! 21.12.10, 20:15
          córka Igora to Julia
    • mossiam "Usta Usta" 09.03.11, 19:25
      Co prawda nowe serialowe dziecię jeszcze się nie narodziło, ale bohaterowie odbyli już stosowną dyskusję i stanęło na imieniu Leon - po dziadku. Czy tak pozostanie, zobaczymy za parę odcinków wink Osobiście mam nadzieję, że nie wink Dodam dla przypomnienia, że w serialu są już dzieci o imionach Staś, Adaś, Zosia i Zuzia.
      • paula.anna Re: "Usta Usta" 10.03.11, 10:17
        chyba coś przeoczyłam
        to już w nowym sezonie było?
        w 1 czy 2 odcinku?
        • mossiam Re: "Usta Usta" 10.03.11, 10:56
          W 3. odcinku wink Dostępnym online, na VoD.
          • paula.anna Re: "Usta Usta" 11.03.11, 09:32
            dzięki, obejrzę w wolnej chwili
            • marcjanki Re: imiona 12.04.11, 20:11
              Nie wiem czy już było, więc przepraszam smile
              Teraz albo nigdy - Zuzia i Zdenka (kocham to imię)
              Tango z aniołem - Antek i Franek, Adaś, Kora, Sara i Mikołaj
              Klub szalonych dziewic - Borys i Gosia
              Rodzina zastępcza - Majka, Filip, Romek, Eliza, Zosia - stary skład, Dorotka i Wojtek, Piotr i Paweł
              Ranczo - Dorotka, wiem tylko, że jeden ma na imię Marianek, niestety reszty dzieci Solejuków nie udało mi się znaleźćsad ale liczę na naszą sprytną "dalenia" smile
              • dalenia Re: imiona 12.04.11, 20:20
                marcjanki napisała:
                > ale liczę na naszą sprytną "dalenia" smile

Śmiem twierdzić, że to komplement wink Dziękuję wobec tego.
                Osobiście "Rancza" nie oglądam, ale wpisałam w google "dzieci Solejukowej" i oto co znalazłam:
                "Jest żoną Macieja Solejuka, ma siedmioro dzieci: Marianka, Szymka, Kasię, Rysia, Zbyszka, Muńka, i Jana."

Ciekawi mnie szczególnie ten Muniek. Może ktoś, kto ogląda ten serial, wie jakie jest pełne imię Muńka? smile
                • tami46 Re: imiona 12.04.11, 22:15
                  Nie oglądam tego serialu ,al Muniek jest zdrobnieniem Edmunda.
                  • dalenia Re: imiona 12.04.11, 22:33
                    tami46 napisała:
                    > al Muniek jest zdrobnieniem Edmunda.

Tak samo jak i od Zygmunta czy Rajmunda.
                • marcjanki Re: imiona 12.04.11, 22:53
                  dalenia napisała:
                  >
                  > Śmiem twierdzić, że to komplement wink Dziękuję wobec tego.

oczywiście, że komplement smile

Muniek - również myślę, że to imię od Edmunda, a szkoda
              • Gość: inna Re: imiona IP: *.231.49.185.koba.pl 15.04.11, 07:50
                Nie wiem czy było ale w rodzince: Tomek, Jakub, Kacper
      • vanilla4 Re: "Usta Usta" 12.04.11, 20:21
        też miałam nadzieję, że jednak nie stanie na Leonie wink No i kiszka.
    • mossiam "Na Wspólnej" 12.05.11, 20:15
      Nowo narodzony bohater serialu dostanie na imię Jaś. Jak dla mnie, spore rozczarowanie po takiej Klementynce np. wink
      • dalenia Re: "Na Wspólnej" 12.05.11, 20:59
        Bardzo byłam ciekawa, ale jakoś nie chciało mi się tego oglądać tylko z powodu imienia wink Faktycznie, w "Na wspólnej" było do tej pory sporo ciekawych imion (Antosia-zdecydowanie nie była wtedy modna, Klementyna, Ignaś, Ksawery, Franciszek). No, ale musieli to jakoś wyrównać, więc teraz dali Jasia wink
        • mossiam Re: "Na Wspólnej" 12.05.11, 22:31
          dalenia napisała:
          > Bardzo byłam ciekawa, ale jakoś nie chciało mi się tego oglądać tylko z powodu
          > imienia wink

Hehe, ja nie oglądałam, tylko przeczytałam w opisie wink Niemniej, Jan, choć popularny, wpisuje się w ogólny trend tzw. imion tradycyjnych w tym serialu (a także w innych TVN-owskich, patrz: "Usta Usta"). No i jest mniejszym "rozczarowaniem" niż Julia, która pojawiła się tam jakiś czas temu wink
    • malga.p Re: Serialowe dzieci :) 13.05.11, 21:36
      Dzięki serialom nastała moda na staropolskie imiona smile
      To zabawne, że ludziom niewykształconym zarzuca się podążanie za zachodnią modą, a tymczasem elita czepie pomysły na imiona z seriali.

Niestety teraz przyszła pora na Leona uncertain
      • dalenia Re: Serialowe dzieci :) 13.05.11, 22:09
        malga.p napisała:
        > To zabawne, że ludziom niewykształconym zarzuca się podążanie za zachodnią modą
        > , a tymczasem elita czepie pomysły na imiona z seriali.

Malgo, uwierz mi - te "elity" zapewne znają imiona retro z innych źródeł niż seriale. Z serialowych imion, wg mnie, korzystają raczej takie "przeciętniaki" - tzn, osoby, które wybitną "elitą" nie są, ale do "patologii" też nie należą.
        Zresztą, nie cierpię podporządkowywania różnych imion do różnych grup społecznych ...
        • malga.p Re: Serialowe dzieci :) 13.05.11, 22:51
          > Zresztą, nie cierpię podporządkowywania różnych imion do różnych grup społeczny
          > ch ...

Ja też nie smile ogólnień, sterotypów również. Dopiero tutaj się z czymś takim spotkałam.

> Malgo, uwierz mi - te "elity" zapewne znają imiona retro z innych źródeł niż se
          > riale.

Pewnie, że znali, aczkolwiek nie wiele osób nadawało takie imiona jakieś 15 lat temu. Bum się zrobił, gdy zaczęły się pojawiać w serialach.

A odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi... Miałam na myśli to, że wszyscy podążamy za jakąś modą.
          • malga.p Re: Serialowe dzieci :) 13.05.11, 22:53
            > ogólnień, sterotypów
            uogólnień i stereotypów- miało być
    • mossiam "Przepis na życie" 19.08.11, 15:23
      Nie widziałam nigdy żadnego odcinka tego serialu, ale za to przeczytałam, że...
      superseriale.se.pl/seriale/przepis-na-zycie-2-anka-urodzi-synka-da-mu-na-imie-gniewko-zdjecia_200399.html
      • paula.anna Re: "Przepis na życie" 19.08.11, 16:52
        cieszę się, że nie Kubuś wink
      • gaudencja Re: "Przepis na życie" 20.08.11, 13:17
        Szkoda, że zdrobniale.
      • dalenia Re: "Przepis na życie" 30.08.11, 13:25
        Fajnie, że w końcu coś "ciekawego", ale faktycznie szkoda, że zdrobniale. Jak ktoś nie ogląda, to dodam jeszcze, że nastoletnia córka to Mańka - Marianna
        • domi_33 Re: "Przepis na życie" 06.09.11, 22:34
          synek Anki który się właśnie dziś narodził ma 'w życiu' na imię Modest. smile natomiast w filmie ma otrzymać imię Gniewko.
          • dalenia Re: "Przepis na życie" 06.09.11, 22:36
            Nie oglądałam napisów, bo szybko przełączyłam na mecz - autentycznie Modest? tongue_out
            • domi_33 Re: "Przepis na życie" 06.09.11, 22:55
              autentycznie jeśli umiem czytać. smile

nooo

www.tvn.pl/news/5961/view
              • dalenia Re: "Przepis na życie" 06.09.11, 23:00
                Łał! W sumie to całkiem pozytywne "łał" wink
    • mossiam "Na Wspólnej" 30.01.12, 20:57
      Na serialowy świat przyszedł dziś wcześniak, brat Antosi, chłopiec otrzyma na imię Kacper.
      • dalenia Re: "Na Wspólnej" 31.01.12, 14:03
        O, mam spore zaległości w tych serialach! wink Rozczarował mnie trochę ten Kacper.

Swoją drogą, zapomniałam o tym wątku. Przypomniał mi się jeszcze, że w "Plebanii" teraz pod koniec pojawił się mały Alan.
      • jagodowa2 Re: "Na Wspólnej" 31.01.12, 23:18
        Mnie też rozczarował ten Kacper.

Kiedyś w tym serialu dzieciom nadawano fajne imiona: Antonina (jeszcze przed modą na to imię), Ksawery, Ignacy, Franciszek, Maria (zwana Manią), Klementyna. Jedynie Jakub był z tych popularniejszych. Zawsze byłam bardzo ciekawa, kiedy miało się urodzić nowe dziecko w serialu, jak będzie miało na imię.
        Ostatnio natomiast pojawiła się bijąca od wielu lat rekordy popularności Julia, potem Jan, teraz popularny Kacper. W ostatnim czasie w Na Wspólnej ucieszył mnie tylko mały Kajetansmile
        • lui_kom Re: "Na Wspólnej" 02.02.12, 14:40
          "Na Wspólnej" urodziło się nowe dziecko, brat Antosi.
          Jakie imię obstawiacie?
          • lui_kom Re: "Na Wspólnej" 02.02.12, 14:42
            ooooo, nie odświeżyło mi się
            sorry, cofam pytanie wink
          • Gość: martyna Re: "Na Wspólnej" IP: *.183.147.164.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.02.12, 22:49
            Ma być Kacper-brat antosi
    • Gość: Madzia Re: Serialowe dzieci :) IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 21:19
      Delania.. napisałaś..
      "Faktycznie, w "Na wspólnej" było do tej pory sporo ciekawych imion (Antosia-zdecydowanie nie była wtedy modna, Klementyna, Ignaś, Ksawery, Franciszek"

Jak w większości przypadków znów się z Tobą nie zgodzę... moim zdaniem ktoś w tym serialu właśnie okropnie dobiera te imiona... czy nie mogą dać jakiś zwykłych? (np., Asia, Gosia, Marta, Ewa, Karolina, Maciej, Wojtek, Dawid...) jak na razie to same "stare" ktoś wybiera ;]
      • gaudencja Re: Serialowe dzieci :) 30.01.12, 22:12
        Taka moda jest po prostu.
    • jagodowa2 "Przepis na życie" 16.02.12, 22:41
      Córka Beaty i Andrzeja będzie miała na imię Kornelia. Dodam, że jej przyrodnie rodzeństwo to narodzony niedawno Gniewko i nastoletnia siostra Mania.

superseriale.se.pl/gallery/79106/przepis-na-zycie-3-coreczka-andrzeja-i-beatki-ma-na-imie-kornelia/
      • dalenia Re: "Przepis na życie" 17.02.12, 14:38
        Jak miło, że to nie Julka/Amelka/Zuzia/Lenka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.