kaisa81 12.02.10, 09:33 Jakie imię wg Was jest ładniejsze?Czy te imiona nie są zbyt wyszukane? Czy dużo znacie dziewczynek o takim imieniu oraz jakie skróty (zdrobnienia) do takich imion? Bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi79 Re: Liwia czy Liliana ? IP: 212.180.168.* 12.02.10, 10:13 Moja starsza corka to Lilianna,jest niestety coraz czesciej nadawane ostatnio,wiec wyszukane nie wydaje mi sie,ogolnie polecam.Lilka,Lilianka,Lili,Lilusia,Lilunia,Lilijka,Lilia. Co do Liwii-jest b.ladne,ale mam problem ze zdrobnieniami-Liwka i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Liwia czy Liliana ? IP: 212.180.168.* 12.02.10, 11:08 I oczywiscie LILA,najczesciej tak na nia wszyscy mowia,choc sama woli LILI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.11, 19:40 Ja sądzę, że imię Liliana jest ładniejsze. Radzę imię Liliana.Serdecznie pozdrawiam.Lili. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 10:22 Mimo popularności wolę Lilianę. Lilian/Liliann znam sporo i wciąż ich przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:25 Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 12:17 Liliana, choć wolę wariant przez dwa "n". Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 12:32 zdecydowanie wolę Lilianę. jest w I 3 mojej listy Liwia kojarzy mi się (źle) z Oliwią... Lilkę znam chyba tylko jedną, moją rówieśniczkę. świetna koleżanka. zdrabniać i skracać to imię można na wiele sposobów: Lilka, Lila, Liluś (jak ktoś lubi, dla mnie za słodkie) nie traktuję tego imienia jako wyszukanego, ale obawiam się, ze jego popularność rośnie/ może zacząć rosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 13:02 Tylko Liliana (Lilianna). sliczne imię i ma przepiękne zdrobnienia. Liwia mnie zupełnie nie przekonuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła mama Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.centertel.pl 12.02.10, 14:18 Mi się bardzo Liwia podoba jest na mojej liście imion dl córci, ktora ma urodzić się za kilkanaście tygodni zdrobnienia: Liwka, Liw, Liwi, Liwuś, Liwa Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 14:52 a ja z tych dwóch nie umiem wybrać dorzuciwszy jeszcze trzy inne i miałbym listę dla mojej przyszłej bezimiennej póki co córeczki oba podobają mi się na tyle ze sama je rozważam jako jedne z głównych imiona .. a wybrać jak nie potrafiłam tak nie potrafię wiec chętnie pośledzę ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 14:52 Liwia bardziej mi leży chociaż kiepsko ze zdrobnieniami, no ale mój mąż powiedział że to dziwne imię i w życiu o takim nie słyszał i że chyba oszalałam że tak chciałabym nazwać dziecko ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 02.10.10, 00:41 Moja kolezanka ma corke o imieniu Liwia i z tego co wiem to jest to imie greckie. Mnie sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 16:18 Liwia : Liwka, Liwcia, Liwusia, Liwijka, Liwitka, Liwietka... Zarówno Liwia jak i Liliana podobają mi się na tym samym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liwia Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 19:49 liwetka i liwijka to nie do tego imienia! co to za zdrobnienia? nigdy o nich nie słyszalam i nigdzie nie czytalam nawet a mam na imię LIWIA.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Liwia czy Liliana ? 04.09.11, 20:43 A od jakiego? Znam Liwię tak zdrabnianą - nie Ty jedna nosisz to imię. Wyluzuuuuj trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Liwia czy Liliana ? 12.02.10, 19:45 Wybrałabym Liwię - ma historię, w odróżnieniu od Liliany. Brzmieniowo takze bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 23:18 Liliana - Lilia, Lilka, Lili, Liluś... Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Liwia czy Liliana ? 05.09.11, 14:38 A jaka jest historia Liwii? Pytam ze szczerej ciekawosci bo dla mnie to imie zawsze bylo jakies odpychajace i sama nie wiem dlaczego. Napewno nie ze wzgledu na Oliwie, ktora mi sie podobala wiele lat temu zanim zaczela byc taka oklepana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Liwia czy Liliana ? 05.09.11, 19:01 Liwia to kobieta należąca do rodu rodu Liwiuszy. Z historii znamy np. takie Liwie: pl.wikipedia.org/wiki/Liwia_Druzylla pl.wikipedia.org/wiki/Liwia_Orestylla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 11:03 ostatnio bardzo mi sie spodobalo imie Liliana i to bym wybrala, Liwia tez ładnie na pewno sto razy ładniej niż Oliwia których jest na tysiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marialeena Re: Liwia czy Liliana ? IP: 109.243.194.* 07.03.10, 19:06 Według mnie Lilianka jest ładniejszym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anim Re: Liwia IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 13:48 a moze LIDIA zamiast Liwia? Lilianna ba bardzo fajne zdrobnienia ale w pełnej wersji brzmi dla mnie jakoś zbyt pretensjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Liwia czy Liliana ? 08.03.10, 19:07 Bardziej podoba mi się Liliana. Nie podoba mi się Liwia i kojarzy mi się z niedorobioną Oliwią. I niektórym może się mylić z Oliwią. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Liliana 25.03.10, 13:35 czy nie będzie problemu z nadaniem imienia Liliana przez jedno n? może jest tu jakaś mamusia, której udało się zarejestrować Lilianę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Liliana IP: 212.180.168.* 25.03.10, 16:10 Na pewno nie bedzie żadnego problemu,wręcz przeciwnie-forma Liliana jest o wiele bardziej znana,nosi to imię więcej kobiet.Dlatego tez moja Lilianna nieustannie nazywana jest Lilianą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Liwia IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 25.03.10, 18:25 Liliana juz sie nudna zrobila poza tym ja lubie mocne imiona a Liliana jest za mdla.. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Liliana 25.09.10, 02:21 Oczywiście że nie będzie problemu Liliana to właściwe imię a Lilianna to słowotwór od niego utworzony Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Liwia czy Liliana ? 25.09.10, 02:34 wiesz co mi sie też obydwa podobają i może dasz jeno jako pierwsze a drugie jako drugie lub poprostu zrób losowanie a to imię które odpadnie zachowasz dla nastempnej córki jesli bendziesz ją miała Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Liwia czy Liliana ? 25.09.10, 10:31 Znam dwie małe Liwie ale ani Liwia ani Liliana nie bardzo mi się podobają. Jeśli miałabym wybierać zdecydowanie wybrałabym Liwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: Liwia czy Liliana ? 26.09.10, 09:23 Moja Liwia to Liwka, Liwcia, Liwusia, Lilcia, Lili, Liwunia, Liwijka ... Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: Liwia czy Liliana ? 26.09.10, 11:45 Bardziej pdoba mi sie Liliana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 13:11 Liliana jest na mojej "top liście" Liwia mnie nie przekonuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.09.10, 21:04 Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
chillida Re: Liwia czy Liliana ? 01.10.10, 12:06 Zdecydowanie wolę Liliana, Liwia kojarzy z Oliwią. Liliana i zdrobnienia: Lila, Lilka, Lili, Liluś, Lileczka, Lilunia itd. moim zdaniem super. Sama się zastanawiam nad tym imieniem dla mojej córki. Słusznie ktoś mi napisał, że może na początku trudno będzie wymówić pełne imię samemu dziecku, ale ze skrótem tego imienia to pewnie sobie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liwia Re: Liwia czy Liliana ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 19:45 witam ja jestem liwia i powiem ze czesto ludzie sie czepiaja z powodu tego imienia.nawet wciskaja mi rozne głupoty na temat pochodzenia imienia! imie to jest pochdzenia rzymskiego! jesli chodzi o imie mozna mowic roznie-liwia,liwunia,liwusia,liwuś,liwiusza,liwiusz,liwka jeśli miala bym wybierac to bardziej podoba mi sie imie liliana jest delikatne i śliczne pozdrawiam-liwia z lublina Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-9 Re: Liwia czy Liliana ? 16.10.10, 07:57 Bardziej podoba mi się Liwia.Znam jedną 40-latkę o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Liwia czy Liliana ? 16.10.10, 12:44 Liliana dla mnie o niebo lepsza: Lilka, Lila, Liluś Liwia kojarzy mi się z Oliwia, a to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Liwia czy Liliana ? IP: 194.183.33.* 04.09.11, 20:14 Liwia,chociaż Liliana też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Liwia czy Liliana ? 05.09.11, 14:29 moja corka ma na imie Liliana(nie mieszkamy w PL,tutaj to imie jest niezmiernie rzadkie),zdrabniamy ja Lila,Lilka,Lilis,Lilus,Lilek,Lili,natomist nienawidze zdrobnienia Lilianka. Odpowiedz Link Zgłoś