wierz_14 05.03.04, 11:50 Powiedzcie, które z tych imion jest dla Was najładniejsze? Mnie trudno się zdecydować bo podobają mi się wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: Klara 05.03.04, 12:15 Klara! A jeszcze ladniej po wlosku: Chiara. To imie oznacza jasnosc, swiatlo. Ksenia tez ladnie, ale Manuela, niestety, kojarzy mi sie jednoznacznie, klopot bylby tez ze zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
patitka Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 05.03.04, 12:49 Mnie sie podobaja wszystkie, z tym ze znam dwie Ksenie i z tego powodu sama dalabym dziecku na imie Ksenia. Dla mnie bardzo urocze i slodkie; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 05.03.04, 13:41 Ksenia `Odkrylam` to imie pare lat temu i bardzo mnie urzeklo. Ew. Klara ale juz mnie mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 05.03.04, 14:14 Klara Ksenia pasuje raczej tylko dla dziecka, mniej da doroslej kobiety. Manuela totalnie nie moj gust. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 05.03.04, 14:29 Mi najbardziej podoba sie Ksenia- delikatne imię- znam jedną, która ma ponad 20 lat. Manuela kojarzy mi się z serialem brazylijskim, albo skojarzeniem- manuela,-Petronela, albo "o, jak z niej Mmanuela"- wyniosła dama itp. Klara- tez ładne, nie znam zadnej osobiscie, ale jakos źle mi się kojarzy, podobnie jak ciotka-Klotka itp- ale to tylko moje skojarzenie. pozdrawiam- Nicol-e Odpowiedz Link Zgłoś
madal1 Re: tylko Klara ! 05.03.04, 22:19 Sama mam córeczkę Klarę, Antoninę. Ma 4 miesiące. Imię to ma po swej prababci pozdrawiam Magda! Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 06.03.04, 10:41 Czesc ! Dla mnie zdecydowanie KLARA. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madamek1 Re: Klara 06.03.04, 10:58 Klara - jest bardzo romantyczne, kobiece. -- Pozdrawiam Maja Gloria: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11092162 Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 06.03.04, 13:01 zdecydowanie również jestem za KLARĄ, jest to idealne imię dla slicznej dziewczynki i pięknej kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 09.03.04, 09:35 Hej. Podane imiona nie są w moim guście, ale jesli mialabym wybierac to wybrałabym Klarę. Pozdrawiam. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_jany Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 09.03.04, 11:01 Klara lub Ksenia: obydwa z moich ulubionych Klara bardziej eleganckie, za to Ksenia kojarzy się bardzo sympatycznie i tak nazywała się moja wiewiórka) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaud Klara !!! 17.03.04, 12:34 Klarcia to moja 2-letnia córeczka. Imieniny ma 12.08.- w moje urodziny. Na początku myślałam, że ciężko będzie ze zdrobnieniem, ale jest ich dużo np: Klarcia, Klarunia, Klareczka, Klarka, Klaruś, Klaruśka, a sama na siebia mówi:Lala. Imię Klara jest ciągle rzadko spotykane - to też plus. Pozdrawiam. www.klarunia.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Klara !!! 17.03.04, 12:50 Faktycznie imie Klara jest najladniejsze. Mnie sie bardzo podoba. Mamaud Twoja Klarunia jest sliczna dziewczynka!! Odpowiedz Link Zgłoś
m0n1ka Re: Klara, Ksenia czy Manuela? 27.04.04, 09:58 Jako mama niespełna trzymiesięcznej Klaruni oczywiście jestem za Klarą, choć z drugiej strony im mniej dziewczynek o tym imieniu, tym dla mnie lepiej A to wszystko dlatego, że w moich klasach w podstawówce i w liceum były po 4 Moniki : ( Uściski, Monika Odpowiedz Link Zgłoś