Gość: Zośka IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 00:40 Hej! co sądzicie o imieniu Eliora? Zbyt ekstrawaganckie? Jakies ładne zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Eliora ? 23.05.10, 00:49 Cóż, nie powaliło mnie urodą, ale to tylko moje odczucie. Ogólnie rzecz biorąc wszystko wskazuje na to, ze takie imię istnieje - jest w behindthename, a to już duzo Wolę Eleonorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Eliora ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 00:52 Wiem, że jest, bo tam je znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Eliora ? 23.05.10, 11:26 Teoretycznie piękne, praktycznie w Polsce bym chyba nie nadała - kojarzy mi się z melioracją, i takie trochę zbyt pretensjonalne. Natomiast Liora już bardziej. To też imię hebrajskie - znałam jedną Liorę, a mój brat znał Liora. Oboje pochodzili z Izraela. Mam wrażenie, że Lior/Liora są częstsze w Izraelu niz Elior/Eliora. Zdrobnienia? Zawsze może byc Ela - ale to trochę bez sensu; Eliorka, Lora, Lorka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eliora ? 23.05.10, 11:30 adamantia napisała: kojarzy mi się > z melioracją, Mnie również. Bez względu na skojarzenia nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Eliora ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 13:13 Mnie się bardzo podoba brzmienie, ale chyba bym w Polsce nie nadała. Też mi się trochę kojarzy z melioracją, ale bardziej Z Elurą (ang. Ellora). dla niewtajemniczonych: pl.wikipedia.org/wiki/Elura upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Ellora-Jain-cave.jpg www.heritagewonder.com/wp-content/uploads/2009/11/ellora.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eliora ? 23.05.10, 17:25 Cóż, to może jednak napiszę, z czym mi się uparcie kojarzy Eliora, ponieważ tak mi się od razu zrymowała. Z maciorą. Nic na to nie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Eliora ? IP: *.chello.pl 23.05.10, 23:22 >Jakies ładne zdrobnienia? Melioracyjka? maciorka? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Eliora ? 25.05.10, 10:27 dla mnie zdecydowanie zbyt ekstrawaganckie Odpowiedz Link Zgłoś