Gość: Isla IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 16:45 Spodziewamy sie trojaczek- szaleństwo!! poniżej jest lista imion, które nam się podobają. co o nich sądzicie? Które byście wybrali? - Karolina - Emilia - Anastazja - Antonina - Lilianna/ Liliana - Milena - Zofia - Alicja - Eliana - Ofelia dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi_33 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 16:54 super! gratulacje, powodzenia i duuuuuuuuuużo sił i pomocy ze strony rodziny. mi się chyba najbardziej podobają w tym zestawie: - Anastazja - Antonina - Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.smrw.lodz.pl 20.06.10, 16:55 Gratulacje! wybrałabym Emilkę,Zosię i Alicję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Ofelia, Liliana i Milena. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 16:56 Z podanych ponizej wybrałabym: Ofelie (piekne, a jak niedoceniane), Lilianke (rowniez piekne i pasuje do Ofelki) i Milenkę. Wszytskie śliczne, nie popularne i maja wspólną rzecz: literke "L". Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 17:15 ojejku... widzę, że mam bardzo podobne typy co Beta - i nawet podobną argumentację - literka 'l' w środku. potrójna radość! ale Ci się przytrafiło. gratulacje! fajnie, że nie wybierasz imion na tę samą literkę, ani takich, co się rymują. moje wybory to: Emilka, Lilianka i Milenka. a który to już tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isla Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 21:28 Dziękuje za gratulacje. to 26 tydzień. Oj potrójna radość i potrójna praca! ale jest cudnie, nie mogę narzekać. Głęboko zastanawiamy się nad Emilką i Lilką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 17:34 1. alicja, liliana, emilka 2 alicja, zofia, antonina 3.karolina, emilia, milena Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 18:00 Wybrałabym Emilię, Anastazję i Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 18:33 Nie podobają mi się Ofelia, Eliana, Milena i Alicja. Wybrałabym Lilianę, Emilię i Karolinę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 18:42 wooooooooooooow, gratulacje! wybrałabym: Antonina Lilianna Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 18:58 gratulacje! ja wybrałabym: Antoninę,Liliannę i Alicję lub Emilię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 19:13 Karolina Ofelia Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 20:34 Na nie: Eliana i Ofelia Z reszty odrzucam popularną Zofię. Ciekawym wyborem mogłyby być Alicja, Anastazja i Antonina . To z serii wszystkie na tą samą literę . Ja jednak wybrałabym Emilię, Karolinę i Liliannę. Ewentualnie zamiast którejś Anastazję. Aha, uważałabym z Mileną i Emilią, często oba skracane są do Mili, więc lepiej nie nadawać ich siostrom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 20:46 3 dziewuszki! Super Wybralabym: Emilke Karoline i Milenke Na NIE: Anastazja, Eliana i Ofelia Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 21:44 Przede wszystkim gratulacje ! Wybrałabym Antoninę,Anastazję i Liliannę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 23:17 Mi się tam wszystkie podobają. Najlepsza w wyborach nie jestem. Np. niektóre są popularne ale ładne, słaba jestem w wyborach . Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 23:23 Zapomniałam dopisać: gratuluję córeczek! Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imiona dla trojaczek! 20.06.10, 23:53 wybralabym Anastazje, Antonine i Ofelie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 10:48 Ofelia, Antonina, Eliana Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla trojaczek! 21.06.10, 18:41 Islo, ależ ja Wam zazdroszczę ! Gdybym miała wybierać z Twoich propozycji, to moje córy miałby na imię : Anastazja, Liliana i Ofelia. Ofelię uwielbiam, Anastazję i Lilianę całkiem lubię. Reszta mi nie leży. A swoją drogą, moje trojaczki nosiłyby imiona : Józefina, Waleria i Felicja. Niestety, po pierwsze : trojaczki raczej mi nie wyjdą, po drugie : musiałabym Chłopa zmienić, żeby owe imiona nadać PS. zdarzały się Wam w rodzinie ciąże mnogie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isla Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 00:46 Dziękuje ślicznie!! Ofelia baaardzo mi się podoba i chętnie nadalabym jednej z malutkich takie imię (po moje babci a ich prababci), ale przyszły tata widzi je jedynie jako drugie imię. ;/ Coraz bardziej przekonujemy się do Anastazji. Wszystko przed Tobą! My dopiero co zaczelismy się starac o "małego Aleksandra", a tu proszę... TRIO! Trojaczki na moje trzydzieste i męża trzydzieste trzecie urodziny!. PS. Tak, zdarzały się u nas ciąze mnogie. Z mojej strony to babcia (wczesniej wspomniana Ofelia) i jej brat Artur. Od strony męża to mlodsi bracia jego mamy (Krzysztof i Andrzej) a także, jego dziadek z bratem (Jerzy i Jakub). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla trojaczek! 22.06.10, 15:32 Gość portalu: Isla napisał(a): > Ofelia baaardzo mi się podoba i chętnie nadalabym jednej z malutkich > takie imię (po moje babci a ich prababci), ale przyszły tata widzi > je jedynie jako drugie imię. ;/ A nie da rady męża przekonać? Ofelia jest na prawdę świetnym imieniem, szkoda, że tak rzadko nadawanym (a może to i lepiej? ). Postaraj się go jeszcze trochę "poprzekonywać". > PS. Tak, zdarzały się u nas ciąze mnogie. Kurde, to ja chyba nie mam co na mnogą liczyć Swoją drogą, do głowy przyszły mi jeszcze : Klementyna Floriana / Florentyna Felicja Waleria Oriana Ignacja Idalia Kornelia Marcelina Leonia Antonia zamiast Antoniny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isla Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 00:19 Jak narazie jest nie ugięty (prawdopodobnie mści się za definitywnie odrzuconą przeze mnie Amelię lol). Dalenio, natura nie zna granic. Choć czasami zastanawiam się, czy nie "lepiej" było by mieć dzieci "pojedyńczo"- bo to chyba jednak mniej pracy... Z Twoich propozycji bardzo podoba mi się Antonia, ale niestety ona też odpada, bo jakoś tak zapomnieliśmy, że mój kochany baratanek ma na imię Antoś! Idalia, Kornelia i Leonia też świetne, wysublimowane. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imiona dla trojaczek! 23.06.10, 08:10 Gość portalu: Isla napisał(a): > Z Twoich propozycji bardzo podoba mi się Antonia, ale niestety ona > też odpada, bo jakoś tak zapomnieliśmy, że mój kochany baratanek ma na imię Antoś! A mnie coś ostatnio ta Antonia ściga i byłabym skłonna ją kiedyś tam nadać. Zdrabniałabym do Toni i w takiej konfiguracji nie powinna się mylić z Antosiem. Ale rozumiem, że chcecie znaleźć coś oryginalnego. O Ofelii niestety nie mam dobrego zdania. Był zresztą niedawno wątek na temat tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla trojaczek! 23.06.10, 18:25 Gość portalu: Isla napisał(a): > Jak narazie jest nie ugięty (prawdopodobnie mści się za definitywnie > odrzuconą przeze mnie Amelię lol). Jeszcze chyba macie trochę czasu do końca, może uda Ci się go przekonać. A właśnie, swoją drogą, kiedy rozwiązanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isla Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 19:11 Rozwiązanie z końcem września, aczkolwiek, to ciąża mnoga, więc może stać się to trochę wcześniej, jak to lekarz stwierdził, będzie to zależeć od stanu dzieci, który dzieki Bogu narazie jest wyśmienity. Może, może da się przekonać . Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: Imiona dla trojaczek! 21.06.10, 19:11 Anastazja, Antonina i Ofelia. A może jeszcze po drugim imieniu, więc kombinacji może być wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Imiona dla trojaczek! IP: *.171.219.20.static.crowley.pl 21.06.10, 20:03 Ofelia, Anastazja i Antonia bo Antonina jak dla mnie nie bardzo ... wszystkie na samogłoski no i gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
izabe.la17 Re: Imiona dla trojaczek! 21.06.10, 20:29 Mnie najbardziej podoba się zestaw: Antonina, Emilia, Anastazja a szczególnie zdrobnienia Tosia, Emilka, Nastusia Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imiona dla trojaczek! 22.06.10, 08:56 Wybrałabym Anastazję, Karolinę i Emilię. Odpowiedz Link Zgłoś