Gość: Gosia IP: 80.54.252.* 26.11.10, 18:00 Znalazłam przypadkiem na naszej klasie. Nazwisko polskie. Nie znalazłam nic w google i zastanawiam się, skąd jest to imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Mariolitta 26.11.10, 18:06 Aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam tytuł Faktycznie, na nk jest jedna (ludzie piszą do niej "Mariolittko" ), w necie rzeczywiście cisza. No cóż, podejrzewam, że to jakiś "potworek", a rodzice Mariolitty mieli trochę szczęścia i udało mi się tego "potworka" zarejestrować. Ciekawe czy sama Mariolitta też jest szczęśliwa, bo ja bym nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Mariolitta 26.11.10, 18:27 Dla mnie to udziwniona Mariola... Niektórzy po prostu tak lubią Znajomy mojego brata ma córkę Sarittę. Moja koleżanka ma siostrę Ewitę. Ale Mariolitta przebija wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariolitta 26.11.10, 18:41 Dalszy etap modyfikacji Marii, następny po Marioli. Jak dla mnie, cięzka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Mariolitta 26.11.10, 21:12 A czy to nie jest po prostu ksywa jakiejś Marioli? W każdym razie u Rymuta w 1994 występują: Mariolitta - 1, urodzona w latach 60, zamieszkująca w woj. wrocławskim Marioleta - 12 ( z tego 4 urodz. w latach 40., a 6 - w latach 50-tych) Marioletta - 16 (11 ur. w latach 50) Mariolletta - 1 (lata 50) Oprócz tego są: Mariolanta - 15 Mariolana, Mariolina, Marionata, Marionella - po jednej Marioneta - 13 (!!!), Marionetta - 3, Marionita - 1 Mariota - 1, Mariotta - 4 Z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się Mariolana. (facet mi tu z boku podpowiada, że tak mogłaby nazywać się jakaś postać z Diuny Herberta. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mariolitta 26.11.10, 21:41 adamantia napisała: > Mariolitta - 1, urodzona w latach 60, zamieszkująca w woj. wrocławskim To by się zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mariolitta 26.11.10, 22:20 Połączenie Marii i Lolity? Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Mariolitta 26.11.10, 23:12 Dla mnie to jest zdrobnienie. Mam na drugie Mariola (dzieki ci tato) i moj maz hiszpanskojezyczny, gdy sie o tym dowiedzial wlasnie w ten sam sposob zaczal je zdrabniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Mariolitta IP: 80.54.252.* 28.11.10, 18:25 Dziękuję. To pewnie ta pani urodzona w latach 60-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Mariolitta 10.05.14, 21:15 A ja ostatnio wypatrzyłam na stronie internetowej mojego liceum, że w składzie komitetu organizacyjnego kolejnego zjazdu absolwentów jest Marionella. Ciekawe czy to ta jedyna Marionella odnotowana przez Rymuta jak przeczytałam w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Mariolitta 11.05.14, 15:29 Mariolitta może tak, Marionella na sto procent nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Mariolitta 11.05.14, 18:01 Połączenie Marioli z Lolitą. Oryginalne ale nie nadalabym córce. Choć to ciekawe uczucie być jedyną osobą w danym kraju z takim imieniem. Czyli ciężko się ukryć Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mariolitta 11.05.14, 18:50 wow, wchodzę tu po latach i taki kwiatek na pierwszej stronie dzień dobry Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Mariolitta 11.05.14, 19:25 Dziwnie brzmi, tak jakoś nie podoba mi się. Postawiłabym to imię obok Mariet(t)y, które od zawsze wzbudza we mnie zdziwienie i chyba nigdy takie imiona nie spodobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Mariolitta 17.05.14, 23:15 Nie podoba mi się to imię. Brzmi jak udziwniona wersja Marioli, która szczerze mówiąc też nie jest w moim guście. Do tej pory nie słyszałam o takim imieniu, podobnie jak o innych jego wariacjach wymienionych w którymś z postów poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Mariolitta 18.05.14, 10:25 Brzmi lepiej niż Mariola,ale nie mogę powiedzieć,że mi się podoba.Wolałabym już wersję przez jedno "t"-Mariolita. Odpowiedz Link Zgłoś