szonik1 14.12.10, 11:33 Porozumienie w sprawie imion dla dzieci nastąpiło Będzie więc Inga albo Michał. Jak Wam się podobają te imiona? Ja bardzo byłam za Melanią, Leną albo Niną, ale mąż absolutnie przeciw. Wolał Ewę albo Natalię. I tak dobrnęlismy do Ingi. Wybór imienia męskiego jakoś nie przysporzył takich emocji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inna Re: dogadać się IP: *.koba.pl / 10.0.46.* 14.12.10, 12:16 Każde imię ma coś w sobie, każdy ma inny gust co do Michała to mam dobre skojarzenia (mój dziadek miał tak na imię) miło go wspominam. Co prawda nie przepadam za popularnymi imionami mam swoje typy raczej niespotykane, więc nie nazwałabym tak synka, ale to nie znaczy, że jest brzydkie Michałek, Michaś brzmi słodko i uważam, że to dobry pomysł co do Ingi to znam jedną (imię rzadko spotykane) więc ma za to plus (Twoja córeczka nie będzie 5 Julką lub Oliwką,w przedszkolu), ale według mnie zbyt twarde a tak w skrócie Gratuluję wyboru, bo imię ma pasować rodzicom a nie innym ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: dogadać się 14.12.10, 12:44 najważniejsze, że macie kompromis Michał bardzo mi się zawsze podobał, choć obecnie na jego niekorzyść wpływają statystyki Inga-jak dla mnie za twarda i nie do przyjęcia, ale poznałam kiedyś dziewczynę o tym imieniu i pozostawiła po sobie dobre wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: dogadać się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 13:44 Michał-tradycyjne,ładne,ale dla mnie za bardzo osłuchane wśród moich rówieśników(ok.30 lat),ale wśród maluchów nie jest teraz zbyt częste; Ingę lubię,wg mnie jest ładniejsza od popularniejszej Kingi.Przeszkadza mi jedynie brak wielu zdrobnień.Moja 1-klasistka ma koleżankę Ingę(i 2 Kingi),i Inga dobrze się nosi,poza tym ,że bywa nazywana Kingą Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: dogadać się 14.12.10, 13:50 Michał- jak dla minie imie ponadczasowe, piękne, ma śliczne zdrobnienia, sama kiedyś wybrałam je bratu Inga - mnie sie również bardzo podoba, najlepsza z wymienionych przez Ciebie żeńskich imion gratuluję kompromisu i wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: dogadać się 14.12.10, 14:14 Inga to imię mojej córki Moim zdaniem zdrabnia się bardzo dobrze. Moja córka nie ma żadnych problemów związanych z imieniem, rzadko bywa mylona z Kingą albo Igą. Michał w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik1 Re: dogadać się IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 18:44 Jak to można zdrabniać? Wpadłam na Ingusię, Ingulinkę i Gusię -ale to ostatnie niefajne. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: dogadać się 15.12.10, 11:45 Gość portalu: szonik1 napisał(a): > Jak to można zdrabniać? > Wpadłam na Ingusię, Ingulinkę i Gusię -ale to ostatnie niefajne. Nasza jest Isią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dogadać się IP: 188.33.3.* 14.12.10, 15:32 Michał - bardzo ładnie - no i wśrod maluchów nie jest chyba obecnie jakoś bardzo popularne. Inga - dla mnie za twarde, ja bym nie nadała, ale to Wam ma sie podobać. Mnie się z twoich propozycji ogromnie podoba Melania - to zdecydowanie jedno z moich ulubionych imion chociaż z wielkim żalem nie nadałabym z obawy przed niefajnym skojarzeniem zdrobnienia Mela w niektórych regionach. Natalia i Lena koszmarnie popularne (zresztą Natalia średnio mi się podoba i nie kojarzy najlepiej a Lenę traktuję zdrobnieniowo). Nina i Ewa neutralne dla mnie - bardziej podoba mi sie chyba Nina - przy Ewie trudno byloby uniknąć Ewki. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: dogadać się 14.12.10, 18:31 A ja lubię twarde imiona, nawet dla kobiet. Inga to nie jest mój faworyt, ale wolę ją niż Igę. Zaś Michał...to był mój typ na imię dla brata, gdy miałam 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik1 Re: dogadać się IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 18:45 Melania mi też się podoba, ale niestety drugiej połowie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: dogadać się 15.12.10, 12:02 Michał jest ok,chociaż w moim otoczeniu jest bardzo popularny znam jedną Ingę,dorosła kobietę,jest bardzo fajnym i dobrym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dogadać się 15.12.10, 18:35 Inga całkiem ok, choć dla mnie brzmi trochę jak "niedorobiona" Kinga. Znam małą Ingusię, uroczą blondyneczkę. Inga to dość twarde imię, ale pasuje nawet do takiego małego aniołka Michał mi się podoba, ale syna bym tak nie nazwała, bo jest bardzo popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik1 Re: dogadać się IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 19:16 Jest popularny,to fakt,ale np. mąż nie chciał słyszeć o Antonim. Z kolei jego pomysł Filip absolutnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: dogadać się IP: 212.180.168.* 16.12.10, 13:29 Teraz jest więcej małych Antków(i Filipów też)niż Michałów! Odpowiedz Link Zgłoś