Gość: magdalena IP: unknown 02.01.11, 01:42 4-letnia Paulinka oczekuje rodzenstwa ) chlopiec na 100% Igor, ale co do imienia dla dziewczynki wciaz sie wahamy. Postanowilismy z mezem ze do dnia porodu nie poznamy płci maluszka, więc przygotowujemy sie obustronnie nasze typy to : 1 Dominika 2. Karolina 3. Emilia 4. Weronika Które waszym zdaniem jest najładniejsze, i najbardziej pasuje do imienia starszej córeczki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 02:00 Karolina. Na drugim miejscu Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 02:03 Wybrałabym z dziewczęcych Emilię. Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 02:14 Skoro imię dla chłopca ustalone "na 100%" to nic nie mówię. Z propozycji dla dziewczynek podoba mi się jedynie Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 11:16 Wszystkie proponowane przez Was imiona dziewczęce są ładne, choć niezbyt wyszukane. Gdyby nie szalona popularność Weroniki, byłabym za nią. Ale wobec powyższego, mój wybór padłby na Dominikę. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 12:14 Glos na Emilie/Karoline Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zdecydowanie Dominika IP: 46.112.71.* 02.01.11, 12:15 rewelacja! Weronika czy Emilia ok, fajne, ale IMO nie umywają sie do Dominiki - do tego są wyraźnie popularniejsze. Karolina mi się w ogóle nie podoba więc odrzuciłabym na wstępie - poza tym Paulina i Karolina to jak dla mnie za duzo tych "lin". Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 13:02 Wybrałabym zdecydowanie Dominikę, ewentualnie Karolinę. Najmniej mi się podoba Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 14:05 Hmm... Szczerze mówiąc, wszystkie podane przez Ciebie imiona bardzo mi się podobają. Jednak jak już ktoś wyżej zauważył Karolina - choc piękne imię - IMO nie bardzo pasuje do imienia starszej dziewczynki ( i tu -lina, i tu - lina). Weronika ostatnimi czasy zrobiła się popularna, jeżeli Cię to nie odstrasza, to możesz spokojnie stawiac na Werke. Wg. mnie najlepsza jednak jest Dominika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka0408 Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 15:06 Trzy lata temu założyłam identyczny wątek Moja Paulinka miała wtedy również 4 lata. Z proponowanych na forum imion oraz z naszych "typów" padło na Emilię. Emilia wg rankingu "Witajcie na świecie" w 2008 roku była na 29 m-cu i wydawała mi się mało popularna (przynajnniej w naszym otoczeniu), teraz jest na 19 i jakoś więcej Emilek spotykam dookoła. Niemniej jednak nie żałujemy wyboru. Z Twoich propozycji podoba mi się również Dominika. Karolina i Paulina jakoś mi nie leży, choć imię samo w sobie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 16:19 pasują wszystkie, ale najładniejsze to Dominika i Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 17:23 Za Dominiką nie przepadam - mnie bardzo odrzuca zdrobnienie "Doma" czy "Domcia". Najbardziej podoba mi się Karolina, ale nie wiem czy Paulina i Karolina to nie za dużo dobrego. Emilia także mi się podoba. Niestety, coraz częściej Emilki spotykam. Poza tym wszystkie znane mi Emilie prędzej czy później zostają Emilami, a to już dla mnie masakra. Weronika jest w porządku, chociaż wolę Berenikę. Podsumowując, wybrałabym Weronikę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 17:43 Wybrałabym Emilię Karolinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.11, 18:27 Najbardziej podoba mi się Weronika, najmniej Emilia. Dominika i Karolina ok. jak zobaczyłam tytuł to pomyślałam o Justynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.11, 20:17 odpada Karolina, bo Paulina i Karolina się rymują wybrałabym Dominikę, ale Emilia i Weronika też są ładne, tylko bardzo popularne Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 21:43 Wybrałabym Dominikę - najładniejsza ewentualnie Emilia Karolina i Weronika zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Paulinka czeka na rodzenstwo ! 02.01.11, 21:50 Znam rodzeństwo Paulina i Dominika. Wszystkie imiona, które proponujesz odbieram jako popularne i do siebie podobne. Wybrałabym Weronikę. Odpowiedz Link Zgłoś