megi79 18.04.04, 10:00 Miałam na studiach koleżankę Klarysę-imię średnio mi się podoba,ale jest b.rzadkie.A Wam? Jest też Larysa(Lara)-wg mnie ładniejsze,ale zbyt rosyjskie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: a Klarysa? 18.04.04, 10:45 Mnie sie imie Klarysa bardziej podoba niz Larysa. Faktycznie imie jest bardzo rzadkie. Nosi je 68 Polek> Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: a Klarysa? 18.04.04, 12:26 Czesc ! Co prawda zadkie imie ale nie podoba mi sie za bardzo,jedyne ogniwo od tego imienia ,ktore mi sie podoba to LARA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Klarysa? 18.04.04, 13:30 Mnie sie podoba tylko Klara i to bardzo. Lara tez jest ok, znam jedna siedmioletnia. Larissa nazywala sie moja nauczycielka angielskiego - Amerykanka. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: a Klarysa? 18.04.04, 17:52 Clarissa to było imię angielskich sentymentalnych bohaterek (była nawet taka powieść z jakimiś piętnastoma tomami chyba). Na szczęście nie musiałam czytać samych dzieł tylko o nich, ale to imię już mi się tak będzie kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: a Klarysa? 19.04.04, 23:15 Klarysa - brzmi nawet ładnie, wg mnie ładniej niż Klara, ale i tak nie dałabym tak na imie córce. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia podnoszę :) 13.03.14, 10:56 Mnie ostatnio coraz bardziej Klarysa się podoba. Mogłabym ją rozważać dla córki, gdyby ojciec dziecka bardzo nalegał Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: a Klarysa? 13.03.14, 19:54 Klarysa jak i Larysa mi się nie podobają.. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: a Klarysa? 14.03.14, 02:38 Mi również bardziej niż Klarysa podobają się Larysa lub Klara, aczkolwiek żadne z tych trzech nie podoba mi się tak bardzo, bym zastanawiała się nad nadaniem któregoś dziecku. Przyjaciółka kolegi to Klarysa - obecnie ma 24 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: a Klarysa? 14.03.14, 04:30 spośród wspomnianych trzech imion podoba mi się najbardziej Klara, później Klarysa. Larysa (Lara) nie podoba mi się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: a Klarysa? 15.03.14, 00:47 Bardziej niż Larysa, o wiele bardziej niż Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: a Klarysa? 15.03.14, 10:10 Klarysa bardzo mi się podoba,Klara o wiele mniej.Uwielbiam zdrobnienie Klaryska,chociaż kojarzy się jednoznacznie z zakonnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: a Klarysa? 17.03.14, 22:44 agjato napisała: > Wolę Klarę. Ja również. Ale muszę przyznać, że Klarysa też ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: a Klarysa? 17.03.14, 19:14 Z imion wymienionych w tym wątku podoba mi się jedynie Lara, którą mogłabym nadać córce gdybym mieszkała np. w USA. Pozostałe, czyli Klarysa, Larysa i Klara zupełnie nie są w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś