annaliza2 27.04.04, 01:44 Mam córeczkę Nataszkę. Malutka ma 3 latka i dopiero niedawno poznałam drugą dziewczynkę o tym imieniu. Byłam zaskoczona, ze zdrabniają jej imię tak samo jak ja - Taszka, Nutka, Nutella, Nunia. najczęściej wołam najprościej - Nataszka. Uwielbiam to imię, może macie inne zdanie, ale idealnie pasuje do mojej córki i zawsze z dumą wołam ją głosno! Sliczne ma też znaczenie - natale domini - Dzień Bozego narodzenia. CZy na forum są inne Nataszki? pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 05:20 Ze mna pracowala kiedys Natasha bardzo fajna czarnoskora kobieta w tej rasie bardzo czesto spotykalam sie z tym imieniem ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 08:12 bardzo mi sie podoba ( Natalie bije na głowe!!) i myślałam o tym by nadać je swojej córce, ale nie bardzo pasowałoby do nazwiska... rosyjsko brzmiacym imionom zdecydowanie mówie TAK))) Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 08:43 Ja już pisałam. Zdecydowanie wolę Natalię, na którą można przecież mówić Natasza. Nataszy jako imienia nie lubię (źle mi brzmi), zarówno dla Polki, jak i Rosjanki - może również dlatego, że Natasza, którą znałam (Polka) była drażniaca i zniechęcająca do kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 10:44 Witaj ! Brzmi niezle,ale jak dla mnie to za slodko i troche za rosjsko.Nie mam nic przeciwko zagranicznym imionom,ale za rosyjskimi nie przepadam. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
annaliza2 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 22:19 Miło, ze az tyle osób odpisało! Dla mnie to imie zupełnie nie jest słodkie, jak to jedna z dziewczyn napisała. A wręcz przeciwnie jest ciepłe ale nie infantylne! Uwielbiam melodię rosyjskich imion dlatego tez Natalia odpada! Lady, jestem ciekawa czy uzywasz jakiegoś zdrobnienia? Lubisz swoje imię? pozdrawiam...a szczególnie inne Nataszki Anna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 28.09.04, 15:42 itsola napisała: > Witaj ! > Brzmi niezle,ale jak dla mnie to za slodko i troche za rosjsko. A dla mnie za twardo i za rosyjsko. Zauwsze uwazałam, ze to imie twarde i brzydkie. Natalia jest o niebo piękniejsza - znaczenie to samo, ale to dużo miększe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 13:25 Wg mnie b.fajne i co ważne rzadko spotykane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1302tg Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 16:06 tak ma na imie moja córeczka, mówimy do niej Tasia, ma prawie 5 lat, i jest strasznie zadowolona ze swojego imienia, jest charakterystyczne, zadne z dziewczynek tak sie nie nazywa w przedszkolu a poza tym kto nie zapyta ja o imie to jest achwycony a ona pęka z dumy. teraz Nataszka bedzie starszą siostrą i na formum znalazłam imię jakiego poszukiwałam dla chłopca - Kajetan albo Kaj poprostu. Fajnie ze sa ludzie którym takie imiona sie podobaja i tak nazywaja swoje dzieci, pzdr Magda Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 27.04.04, 21:27 Ja mam tak na imię i bardzo je lubie! (a że niezależnie od tego mam słabość do imion rosyjskobrzmiących, to już inna bajka) Odpowiedz Link Zgłoś
annaliza2 Re: Nataszka - do Lady 28.04.04, 10:01 Lady, jesteś jedyną dorosłą Nataszą jaką udało mi się poznać dlatego jestem ciekawa jak inni reagują na Twoje imię? uzywasz jakiegoś zdrobnienia np.Tasza? pozdrawiam, Anna i Mała Natasza Maria Odpowiedz Link Zgłoś
1302tg Re: Nataszka - do Lady 28.04.04, 14:32 hey, co prawda pytanie było do Lady, ale jesli mopge sie wcisnąć w słowo, moja córeczka tez jest Natasza Maria, mówimy do niej Tasia, niektórzy Tosia ale słyszałam tez propozycje Daszeńka ( to chyba wpomnienia dziecięzych dobranocek z lat 80 tych ) pzdr mama Tasi Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Nataszka - do Lady 28.04.04, 20:41 1302tg napisała: > słyszałam tez propozycje Daszeńka ( to chyba wpomnienia dziecięzych dobranocek > z lat 80 tych ) Dasza to chyba raczej Daria... Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Nataszka - do Lady 05.05.04, 11:27 jak reagują? Komplementują, bardzo często. A jak widzę moment zawahania, to dodaję "ale jak na Nataszę całkiem nieźle mówię polsku" i rozładowuję sytuację bez problemu. Zdarzyło mi się to pewnie ze 4 razy w życiu. Imienia nie zdrabniam, ojciec mnwi do mnie tylko "Nataszko". Lubię to. Acha, i jak mąż chce coś ode mnie wycyganić, mówi "Natku". Odpowiedz Link Zgłoś
nogo Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 01.05.04, 11:06 Moja 9 miesięczna córcia też ma na imię Natasza! To imię wymyślił mój mąż, początkowo wydawało mi się dziwnie, ale teraz nie wyobrażam sobie, że mogłaby mieć inne imię. W realu nie spotkałam drugiej dziewczynki o tym imieniu, ale widzę, że jest kilka kobietek o tym imieniu! Natasze, odezwijcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gina12 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 04.05.04, 16:20 Natasza... jak dla mnie super. Jeśli urodzę córcię to na pewno dostanie tak na imię (za 3,5 miesiąca się okaże, ale jak na razie w brzuchu mieszka chłopak). Cieszę się, że Wam tez tak się podoba, bo już się obawiałam, że tylko ja tak szaleję za Nataszką... Pozdrawiam Iza i 24 tyg. (maleństwo w brzuszku) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 06.05.04, 11:11 natasza to calkiem sympatyczne imie. podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-chiara Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 07.05.04, 04:59 Natasza-bardzo lubie brzmienie.Natalia -wcale.Dla mnie nie sa to imiona"zamienialne". Bea. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 07.05.04, 12:23 Natasza - bardzo ładne imię. To zupełnie inne imię niż Natalia. Natalii teraz jest tak dużo, a małych Nataszek niewiele. Dlatego wg mnie to imię ma dodatkowy plus , bo jest rzadziej spotykane. Pozdrawiam Nataszkę i jej rodziców Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
tatanataszy Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 28.09.04, 15:07 Moja kochana półroczna córeczka ma na imię Natasza. Tak wymyśliliśmy chyba od razu gdy okazało się, że żona jest w ciąży i tak zostało (wbrew przeciwnościom - mamy, ciocie, babcie . Cudne imię Odpowiedz Link Zgłoś
agcie Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 29.09.04, 14:31 Zgłasza się kolejna mama Nataszy. Mówimy do niej Natachna, Tusia, Natusia, Nat, Natasia itd. Odbiór środowiska różny, ale generalnie pozytywny. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Nataszka - jakie są Wasze opinie? 29.09.04, 15:13 Bardzo mi się podoba to imię) Do tej pory nie brałam go pod uwagę, ale chyba będę musiała się zastanowić Duży plus tego imienia to, że jest na pewno o wiele mniej popularne niż Natalia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś