wierz_14 29.04.04, 13:20 Mój synek miał w żłobku kolegę o tym imieniu. Co sądzicie? Nadałybyście takie imię? Jaką może mieć etymologię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yawokim Re: TROJAN 29.04.04, 13:45 TROJAN to chyba wirus komputerowy? dziecko nazywalo sie raczaj TRAJAN - imieniem jednego z cesarzy rzymskich Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: TROJAN 29.04.04, 14:00 wierz_14 napisała: > Na spisie zawsze widniał TROJAN! widocznie to bylo niechciane dziecko albo cos ;] Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: TROJAN 29.04.04, 14:31 yawokim napisał: > TROJAN to chyba wirus komputerowy? > > dziecko nazywalo sie raczaj TRAJAN - imieniem jednego z cesarzy rzymskich Mój m. mówi, że Trojan to marka prezerwatyw w USA Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: TROJAN 29.04.04, 14:46 Żartujesz? Przed wojną Trojanami nazywano prezerwatywy. He, he! Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: TROJAN 29.04.04, 14:56 verdana napisała: > Może to wynik awarii jednej z nich? Tak jak w tym dowcipie o Indianach i Pękniętej Gumie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: TROJAN 29.04.04, 22:38 Witaj ! Nie nigdy nie ndalabym tego imienia dziecku. pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: TROJAN 23.06.04, 17:04 Trojan? To chyba jakieś żarty! W życiu nie skrzywdziłabym tak swojego dziecka! Przecież to słowo wszystkim nieodparcie kojarzyłoby się z wirusem komputerowym. Ciekawe, jak matka chłopczyka, o którym wspomniałaś nazwie następnego chłopca, jeśli jej się urodzi? Dialer? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: TROJAN 23.06.04, 17:17 Niestety - to jedno z tych imiona, które nieoczekiwanie nabrały zupełnie nowego znaczenia, co ich nosicielom może utrudnic zycie. Może Trajan by przeszedł, chociaż moim zdaniem też za blisko. Z drugiej strony zawsze lepiej niz Alfons... Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 Re: TROJAN 23.06.04, 18:01 Ja jestem jak najbardziej za nadawaniem nieoklepanych imion.Sprawdzałam etymologie imienia pochodnego TROY- pochodzi z francuskiego i oznacza "ten, który ma kręcone włosy"Jeżeli o mnie chodzi, optuję za imieniem Natan, z pięknym przesłaniem "God has given"-Bóg dał. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: TROJAN 23.06.04, 21:51 maja77 napisała: > który ma kręcone włosy"Jeżeli o mnie chodzi, optuję za imieniem Natan, z > pięknym przesłaniem "God has given"-Bóg dał. Nie wiedziałam, że Natan to angielskie imię Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagnieszka Re: TROJAN 23.06.04, 18:40 Moze to i ladne imie, ale w USA sa bardzo popularne prezerwatywy o tej nazwie. Osobiscie ja bym sie gleboko zastanowila praed nadaniem dziecku takiego imienia. A jak sie w przyszlosci wyprowadzi do Stanow. Ludzie tutaj sa naprawde bardziej tolerancyjni, ale bez przesady...Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: TROJAN 23.06.04, 21:53 mamaagnieszka napisała: > Moze to i ladne imie, ale w USA sa bardzo popularne prezerwatywy o tej nazwie. > Osobiscie ja bym sie gleboko zastanowila praed nadaniem dziecku takiego > imienia. Pech. Wydaje mi sie, że gdyby jego rodzice wiedzieli, to też by się zastanowili, ale niestety nie każdy wie... Odpowiedz Link Zgłoś
amberangel najpopularniejsza z firm w usa produkujaca kondony 13.09.04, 06:06 to wlasnie firma Trojan. Samo imie pewnie pochodzi od slowa Troja. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: TROJAN 13.09.04, 16:47 Ja nigdy nie nadałabym tego imienia przez skojarzenie z wirusami komputerowymi . Na dodatek w miarę postępowania komputeryzacji jego noszenie może być coraz bardziej uciążliwe . A po przeczytaniu informacji o firmie z USA - odpada już kompletnie . P.S. Choć obiektywnie rzecz biorąc, gdyby nie było tych wszystkich konotacji, mogłoby mi się nawet podobać . Odpowiedz Link Zgłoś