Gość: sierpniowa Mama IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kleo881 Re: Jeremi czy Gabriel? 05.04.11, 14:03 jeden i drugi slieczny ))) ale wybralabym chyba Jeremiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Jeremi czy Gabriel? IP: *.231.49.185.koba.pl 15.04.11, 10:05 Także ja Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Jeremi czy Gabriel 05.04.11, 18:02 Ja bym wybrała Gabriela. A jak zdrabnia się Jeremiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jeremi czy Gabriel 05.04.11, 19:05 agar2208 napisała: > A jak zdrabnia się Jeremiego?? Jak kto lubi Może być Jeremik, Jeremiś, Jaremko, Jeremko, Remik, Remiś, Remi ... Akurat pod względem zdrobnień, to Jeremi jest wg mnie bardziej elastyczny niż Gabriel (Gabryś, Gabiś, Gabrielek, Gabi?). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jeremi czy Gabriel? 05.04.11, 19:03 Zdecydowanie Jeremi! Gabriel jest po pierwsze - popularny, a po drugie - uważam, że nie nadaje się na imię dla nastolatka czy młodego faceta. Sama znam Gabriela powyżej 20 lat, chłop potężny, sportowiec, a wszyscy mówią do niego "Gabryś", no dla mnie to jakaś masakra Ale z drugiej strony Gabriel też nikt nie powie, bo to już zbyt poważne i wg mnie kiepsko pasuje do młodego chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Jeremi czy Gabriel? 05.04.11, 19:29 Jeremi, Gabriel kojarzy mi się niezbyt męsko Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: Jeremi czy Gabriel? 05.04.11, 23:52 Samo brzmienie imienia Gabriel bardzo mi się podoba, jednak brak dobrych zdrobnień sprawia, że wykreśliłam to imię ze swojej listy imion lubianych. Gabryś czy jeszcze to nieszczęście - Gabi - sprawiają, że mówię imieniu: nie. Poza tym naprawdę często ludzie mówią o nim, że jest niemęskie. Jeremi podoba mi się tak sobie, wolę chyba Jeremiasz, ale z dwóch podanych przez Ciebie stawiałabym chyba jednak na Jeremiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Jeremi czy Gabriel? 06.04.11, 02:09 Podobają mi się oba. Bardzo . Postawiłabym raczej na Jeremiego, mam lekki problem ze zdrabnianiem Gabrielów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Jeremi czy Gabriel? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 06.04.11, 09:01 Zdecydowanie Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
yo.mama Re: Jeremi czy Gabriel? 17.04.11, 12:56 jedno i drugie mi sie podoba. tylko ze w warunkach amerykanskich Jeremy jest lepszy od Gabriela, a w Polsce chyba tez Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś